Teraz jest niedziela, 21 lipca 2019, 23:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Zapytuje jakie zestawienie bylo by dobre, tak zeby rendery nie trwaly po godzinie? :)

Bede Potrzebowal komputer na ktorym dokonywac bedzie caly proces,
od zgrania do wypuszczania filmow.

Jesli chodzi o cene to zeby sredniej wielkosci firma mogla udzwignac.. :)


czwartek, 5 marca 2009, 19:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Zbyt ogolnie!
godzine to sie moze wszystko renderowac... poczawszy od 5 minutowego materialu az po np 2 godzinny...
Co to znaczy srednia firma? Bo jesli zaloze ze mala firma obraca miesiecznie 50k zl a duza 2mln to Wy bedziecie gdzies posrodku :) czyli milion zl

Wiecej konkretow prosze.


czwartek, 5 marca 2009, 21:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
plyta tyana i 2x opteron quad core, tylko proce trzeba przylookac na allegro zeby nie placic kosmicznych cen


piątek, 6 marca 2009, 00:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Ajti rzeczywiscie zbyt ogulnikowo,

Aktaulnie godzine renderuje mi na kompie 3 minutowy film
obrobionw w AE Cs3 z calosciowym filtrem kolorystycznym, sporo ciec i liczenia
(pracuje teraz na 1800mgh z 1gb pamieci, Gforce6600) tak wiec "staro" :)


W pracy poproszono mnie abym napisal liste czesci
tego czego bym potrzebowal, do wygodnej pracy.

wiadomo ze niemoglbym przeginac z finansami...


piątek, 6 marca 2009, 03:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Zajrzyj tu
http://www.boxxtech.com/vfx/editing.asp
:wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 6 marca 2009, 10:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Prosilbym o bardziej orietacyjna odpowiedz :)

Czyli minimum 3-4 gb dd3?
Proceror minimum 2 rdzenie x 2.800MGH?
Karta Graficzna z serii ..... z taka iloscia pamieci..........
a to wszystko na takiej plycie glownej ................, ktora dobrze by zeby zawierala ................
gdyz fajnie bylo by pracowac na 2 monitorach.

(brakujacego nie wiem :) )


co z fire wire? razem czy osobno?

Co z systemem czy stawiac na Viscie inwestujac w wieksza ilosc ramu?


niedziela, 8 marca 2009, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Komp Pod Afterr Effects I Adobe Premiere CS4
Procesor 4 rdzeniowy, np podkrecony quad q6600
Ramu conajmniej 4GB
Karta graficzna... coz mowia ze nie ma roznicy ale ja bym polecil taka co obsluguje CUDA
Dobry zasilacz
Pyte DFI
do tego potezne chlodzenie i mozna smigac :)

zasugeruj sie tym co mam w podpisie- nie zebym sie chwalil ale strasznie szybka maszyna


niedziela, 8 marca 2009, 23:49
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL