Teraz jest środa, 23 października 2019, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jaki porgram pod taki komputer ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Jaki porgram pod taki komputer ?
Proszę o pomoc w dobraniu dobrego programu do montażu. Zależy mi na tym aby program był jak najbardziej funkcjonalny i aby dało się na nim dużo zrobić.

ADM Athlon XP 2500+
1,83 GHz
768 RAM


Co mogę z takim komputerem spokojnie instalować aby działało normalnie bez żadnych przeszkód.

Wiem że komputer to nie kombajn , także proszę nei pisać "Zmień komputer" Bo to nic nie da . Prosiłbym o pomoc w doborze oprogramowanie. :D

Proszę o pomoc.


poniedziałek, 18 maja 2009, 16:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
mysle ze Edius 4 i Vegas 6/7 by na tym poszedł :]

PS. mialem podobną konfiguracje swego czasu ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 18 maja 2009, 18:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Hmmmm jak miło czyli nie jest najgorzej :P

A ściągam triala Pinacle 12 myślicie że da rade ?

A powiedz mi pracowałeś na Vegasie 7 ? Można coś konkretniejszego zrobić ?


poniedziałek, 18 maja 2009, 18:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Najszybciej będą chodziły starsze wersje Cyberlink Power Director. jest to jednak prosty program. Nowsze wersje również będą działać, może wolniej trochę. Ulead Video Studio w wersji 8 bedzie szybkie, w wersji 9 mniej, a późniejsze będą wolno chodziły. Pinnacle to raczej w wersji 8, może 9, bo późniejsze to maja wygórowane wymagania. Bardzo szybko, stabilnie, bez problemów zadziała Canopus Let'sEDIT. To program o ogromnych możliwościach jako program montażowy. Nie ma prawie działu Authoringu, ale płytkę również wypali. Ma kodeki mpeg2 o doskonałej jakości. Do dostania już tylko z drugiej reki z ogłoszeń na forum, z Allegro... Skoro mowa o Ediusie, to wersja 3,6 by była jeszcze "lżejsza". Starsze wersje Premiere + Procoder Express mogły by być, a z egzotyków to programy Linuksowe - prosty Kino, czy bardziej rozbudowany Kdenlive dostępne w bardzo łatwej nawet dla "laika Linuksowego" dystrybucji - Ubuntu.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 18 maja 2009, 18:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
A Vegas 7 bo słyszałem bardzo wiele dobrego o tym oprogramowaniu , i szczerze mówiąc zainwestował bym w to :D
Czy 7 powinna gładko chodzić ?


poniedziałek, 18 maja 2009, 19:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
kotin napisał(a):
......Pinnacle to raczej w wersji 8, może 9, bo późniejsze to maja wygórowane wymagania........
Wystrzegaj się wersji 8 bardziej, niż diabeł święconej wody - zawodna, niedorobiona, resety komputera, dziwne, losowe zachowania itp., itd. I proszę nie pisać, że to zapewne tylko na moim komputerze. Wiele doświadczeń z kolegą zrobiliśmy odnośnie stabilności wersji 8 (na różnych komputerach), zanim to napisałem. Wersja 9 (+ poprawki) zdecydowanie lepsza. A proponuję wersję 10 + poprawki (!!!), bo goła wersja 10.0 potrafi się w ogóle nie uruchomić (tak miałem na Athlonie 2000+).

Odnośnie sprzętu. Nie jest zbyt wielkim kosztem rozbudować RAM nawet do 2 GB - czasami naprawdę warto. Bo przy 768 MB w przypadku rozbudowanych projektów możesz mieć problemy. Reszta akceptowalna - nie jest to rakieta, ale da się pracować.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 18 maja 2009, 19:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
na Sempronie 2400+ i 768MB RAM w DV montowało sie całkiem wygodnie, próby robiłem tez na HDV - samo odtwarzanie szło w miare płynnie a z resztą to już bywało różnie :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 18 maja 2009, 19:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Cytuj:
Nie jest zbyt wielkim kosztem rozbudować RAM nawet do 2 GB


Myślałem nad tym , tylko że ja mam DDR i teraz do jest dość droga inwestycja , po licznych przemyśleniach , a także wielu przeliczeniach opłacało by się zmienić płytę główną i grafikę + procek i wtedy już mieć DDR 2 , i wówczas rozszerzyć do 2gb+ można, gdyż jest to dość tanie . Przynajmniej jak przeliczyłem to mi bardziej taka opcja by się opłacała.

Tyle że narzazie pieniążków brak , gdyż czekam na wakacje i jakąś prace może na wakacje znajdę, wtedy można pomyśleć o ulepszeniu kompa :D

Chyba na Vegasa 7 się zdecyduje, jeszcze rzucę okiem na allegro i wtedy się zobaczy.

Jak macie inne ciekawe opcje proszę pisać . Chętnie rozpatrze inne propozycje :D


poniedziałek, 18 maja 2009, 20:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
jak juz wspomnialem Edius - prawdopodobnie bedziesz mogl duzo rzeczy w RT zrobić ale z "efekciarstwem" juz gorzej niz w przypadku Vegasa

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 18 maja 2009, 20:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
To mam pytanie odnośnie VEgasa 7 natknołem się przegladając internet na rózne wersje Vegasa 7 od 7.0a/ 7.0e do 7.0.od co one oznaczają i czym od siebie się różnią ?


poniedziałek, 18 maja 2009, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
poprawkami, aktualizacjami - mozesz przejrzec change log'i ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 18 maja 2009, 21:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Kurcze Vegas 7 tez się przycina , przede wszystkim podczas przejść :/ a tak to się nie da pracować .
Jak miałem triala Avida Liquida , to chodził w miarę dobrze tylko , że podczas podglądu bylo to samo , przycina się podczas podglądu dzisiaj próbuje Uleada, skoro poprzednik mówił że wszystko oprócz Pinnacle :P

A nie wiecie czy zmieni coś jak zwiększę pamięć wirtualna ? Może nie będzie go ścinało ? Co o tym myślicie ?


wtorek, 19 maja 2009, 20:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Dobra wiem , że jestem Gupi , ale co mi tam zapytam powiedzcie mi jak zmniejszyć wymagania Veagsa 7 , bo oglądają filmik z Y2B , zauważyłem że koleś zmniejsza wymagania co to wyświetlanych plików, może wówczas będzie mi chodziło elegancko ?


wtorek, 19 maja 2009, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
w okienku z podgladem materiału masz jakość podglądu, generalnie przy normalnym toku pracy nie musisz miec wyokiej jakości (i pełnej rozdzielczosci), dopiero gdy "bierzesz" sie za szczegóły mozesz zwiekszyć jakość podgladu, a przy renderowaniu materiału to już wiadaomo że chcąc miec wysoką jakość musisz poczekać nieco dłużej.

PS. Vegasa 6 uzywałem jeszcze na Pentium II 350MHz i 256 MB RAM :P ale na pzrejściach lubiało zacinać :P

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 19 maja 2009, 21:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 maja 2009, 16:49
Posty: 14
Post Re: Jaki porgram pod taki komputer ?
Nie nazwidze jak sie przycina , miałeś jakiś sposób na to ?


wtorek, 19 maja 2009, 21:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL