Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 06:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2
Zainstalowałem windows 7. Instalacja przecudowna, raptem ze 25 minut i system postawiony. Zainstalowałem CS4 production premium i jedynie encore ma problemy z uruchomieniem. Problemy i porządne schody zaczęły się jak doinstalowałem Mx.tools do karty wideo Matrox RT.X2 - niestety przestał uruchamiać się Premiere. Wywala go podczas ładowania presetów. Poczytałem na forum Matroxa i wyczytałem, że Win 7 ma fajną funkcję uruchamiania w zgodności z poprzednią wersją. Oznacza to tyle, że można np. premiere uruchomić w trybie zgodności z XP z SP3 lub SP3 lub Vistą z SP2 lub innym. Przydatne. Udało się przeskoczyć problem, choć nie do końca. Nie działają mi niektóre efekty w matroxie np. 3D, Move and Scale, a także presety. I tego za ciorta nie mogę przeskoczyć. Borykał się już ktoś z Was z Win 7 i Matroxem ?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 6 września 2009, 02:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2008, 14:52
Posty: 18
Post Re: CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2
Najbardziej prawdopodobną przyczyną będzie to, że tryb zgodności z XP lub Vistą, to nie to samo co uruchomienie na XP lub Viście. A Matrox jak zwykle jest do tyłu z aktualizacjami.
Ale mogę się mylić, więc może ktoś jeszcze będzie miał jakiś pomysł.


niedziela, 6 września 2009, 02:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 sierpnia 2008, 11:41
Posty: 51
Post Re: CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2
Chyba w takim razie kolega ma rację, że to karta. Ja działam pod CS4 + Win 7 64bit i nie mam i nie miałem od początku problemów żadnych.


wtorek, 8 września 2009, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2
Wyciąg karte z kompa i po kłopocie :lol:
Jak ma kompa na i7 z 12 GB RAMu i Win 7 64bity to RT.X2 tylko przeszkadza ...


wtorek, 8 września 2009, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: CS4 - Windows 7 - Matrox RT.X2
Source napisał(a):
Wyciąg karte z kompa i po kłopocie :lol:
Jak ma kompa na i7 z 12 GB RAMu i Win 7 64bity to RT.X2 tylko przeszkadza ...

Mam przygotowanych trochę presetów, z których ciągle korzystam. Nie mam teraz czasu przyszykować tego wszystkiego w AE, ale po sezonie wyjazd :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 9 września 2009, 08:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL