Teraz jest środa, 23 października 2019, 17:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Witam,

Niedoczytałem o specyfikacji swojej karty graficznej i nieświadom dokupiłem trzeci monitor, ale jak się okazało wspomniana w tytule karta ma 3 wyjścia jednak hdmi chodzi zamiennie z dvi i trzech monitów nijak nie uda się na tym odpalić.

Co zatem proponowalibyście? Degenerado polecił dokupić Blackmagic intensity pro, do której będę mógł podłączyć monitor hdmi, czy jednak z powodzeniem będzie on działał tak na premierce cs4 jak i photoshopie, after effects i kończąc na Dreamweaverze? Co o tym sądzicie?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 23 listopada 2009, 20:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
nie tak doradzilem, juz wyjasnilismy to nieporozumienie
intensity daje podglad z systemu montazowego, aftera oraz photoshopa ale nie na zasadzie okna/desktopu tylko wypluwa obrabiany material


poniedziałek, 23 listopada 2009, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Degenerado napisał(a):
nie tak doradzilem, juz wyjasnilismy to nieporozumienie
intensity daje podglad z systemu montazowego, aftera oraz photoshopa ale nie na zasadzie okna/desktopu tylko wypluwa obrabiany material

Hehehe :) oczerniłem Degenerado :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 23 listopada 2009, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
nie marudz, tylko wsadzaj druga grafike i bedziesz mial to co chciales


poniedziałek, 23 listopada 2009, 21:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Degenerado napisał(a):
nie marudz, tylko wsadzaj druga grafike i bedziesz mial to co chciales

Tak zrobiłem. Na początku wywaliło panel sterowania nvidii. Po reinstalacji sterów nvidii panel działa, z tym, że próba uruchomienia 2 monitorów na quadro spełzła na niczym, krzyczało, że ta karta nie ma możliwości uruchomienia 2 monitorów :) hehehe to ci jazda. Podpiąłem więc 2 monitory pod starego gforce 9600gt i monitor hdmi pod quadro. Teraz wydaje się, że działa wszystko ok.

Coś mi się wydaje, że potrzebny mu będzie reinstal windy, ale chyba wstrzymam się do zakupu 7-ki.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 23 listopada 2009, 22:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
zrob po kolei :

1. odinstaluj wszystko co zwiazane z grafika (kartami graficznymi)
2. rozpakuj sterownik do quadro i do gf do osobnych katalogow
3. bez instalacji calego oprogramowania (control panele itp) zainstaluj sterownik od geforcea a potem od quadro (jak sie wywali to odwrotnie)
4. jesli sie da to zrob punkt przywracania i dopiero sprawdz czy da sie zainstalowac pozostale oprogramowanie od quadro
5. olej panel ze sterow GF

jesli da sie ati i gf to powinien ruszyc gf z quadro


poniedziałek, 23 listopada 2009, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Degenerado: A jednak quadro? ;)

primo: Ta karta ma Displayporty, nie HDMI... system startuje najsprawniej gdy pierwszy monitor masz w DVI 1, później w windowsie możesz sobie zmienić na ustawienie 2/3 gdybyś chciał mieć dwa monitory z DP.

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 23 listopada 2009, 22:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Muchomor napisał(a):
Degenerado: A jednak quadro? ;)

primo: Ta karta ma Displayporty, nie HDMI... system startuje najsprawniej gdy pierwszy monitor masz w DVI 1, później w windowsie możesz sobie zmienić na ustawienie 2/3 gdybyś chciał mieć dwa monitory z DP.

Pozdrawiam
Muchomor

Tak zgadza się Displayporty, ale kupiłem przejściówki i skoro karta może puścić hdmi to i taki monitor kupiłem, a że jest on największy to i chcę go mieć jako główny.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 23 listopada 2009, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Samo quadro to nic nie daje, mnie interesuje jak liczy z elemental acceleratorem , chociaz ma jeszcze jedna zalete, mowie o 3800Fx (bo taka ma Primo) , zajmuje jeden slot tylko


wtorek, 24 listopada 2009, 01:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
Degenerado napisał(a):
Samo quadro to nic nie daje, mnie interesuje jak liczy z elemental acceleratorem , chociaz ma jeszcze jedna zalete, mowie o 3800Fx (bo taka ma Primo) , zajmuje jeden slot tylko

W sumie to chyba nie do końca masz rację, bo mój odczuwalny komfort pracy jest niporównywalnie wyższy. AE pracuje znacznie stabilniej, a już nie mówię, że dla testów zainstalowałem grę Cisis:Warhead i wszystko chodzi w najwyższej rozdziałce w max poziomem szczegółów totalnie płynnie bez zająknięcia, choć mało to pocieszające bo nie gram w gry :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


wtorek, 24 listopada 2009, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: nVidia Quadro FX 3800 i karta intensity-pro
nie wiem co to znaczy ze AE pracuje znacznie stabilniej ? mozesz to przyblizyc ? ja nie zauwazylem zwisow czy padow aftera na zadnym z instalowanych konfigow a poki co nie kupuje quadro, gra to zaden argument, kup za pol ceny twojego quadro zwyklego geforcea i bedzie duzo szybciej ci ten crisis chodzil - dalej uwazam ze bez specjalistycznego oprogramowania to zwykly geforce i to nie najmocniejszy (juz sie naciales z iloscia obslugiwanych monitorw a mialo byc tak pieknie)

sprawdz tego elemental acceleratora , jest trial na nvidii


wtorek, 24 listopada 2009, 11:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL