Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 08:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 NVIDIA QUADRO 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post NVIDIA QUADRO
poniewaz wszyscy strasznie zachwalaja karty tej serii, jakie to one nie sa wydajne, jak wzrasta komfort pracy itp. zakupilem wersje 4600FX zeby porownac to cudo z kartami z przedzialu cenowego 500-900zl

Poprosilbym uzytkownikow quadro-sow o pare wskazowek, na co zwrocic uwage , co daje tego oslawionego kopa, gdzie szukac tego wzrostu wydajnosci i komfortu. Ja ze swojej strony zrobie benchmarki i sprawdze jak sie sprawuje programy typu premiere, after fx, sapphire, boris continuum,vegas, lightwave

chyba ze ktos ma pomysly na inny soft ale musi wystepowac w trialu sensownie dzialajacym


czwartek, 3 grudnia 2009, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: NVIDIA QUADRO
hmmm ...
Dlaczego kupiłeś FX4600 ? Robisz coś na oprogramowaniu CAD, CAM 3d MAX ? Bo pod Adobe Premiere CS4 pożytku wielkiego z tego modelu miał raczej nie będziesz ... :mrgreen:
Dedykowane sterowniki do Adobe Premiere CS4 i Aftera są do modeli:

CX, FX5800, 4800, 3800, 3700 i 1800.

Instalujesz soft: Elemental Accelerator for NVIDIA Quadro i pracujesz ...
PS.

http://www.youtube.com/watch?v=BZkK9HoxUvo


czwartek, 3 grudnia 2009, 18:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: NVIDIA QUADRO
karte kupilem po to zeby ja drozej sprzedac mowiac w skrocie (z 3d uzywam LW 3D tylko)

czy mozesz mi podac link do tego dedykowanego sterownika do premierea ? bo mowiac szczerze nic takiego nigdzie nie znalazlem a przeciez kolega Primo tutaj z forum ma 3800 to na pewno by sie ucieszyl jakby mu w czyms ten sterownik pomogl a wg. resselerow sterownik jest ten sam

elemental accelerator to encoder, ktory na 3800 liczy wolniej od procesora, tu poprosze Primo zeby podal swoj konfig na ktorym liczylismy material, wiec jak mozesz to doprecyzuj co to znaczy pracujesz


czwartek, 3 grudnia 2009, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: NVIDIA QUADRO
drivery nvidia for Adobe:

http://www.nvidia.com/object/IO_27118

I oczywiście elemental accelerator :

http://www.nvidia.com/object/builtforad ... ugins.html


czwartek, 3 grudnia 2009, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: NVIDIA QUADRO
no tak ale sterowniki ktore podales to w2k i xp 32 bity czyli do niczego sie nie przydadza, pozostaja referencyjne stery do quadro xp , vista win 7 w wersjach 64-bitowych, jedyna nadzieja ze producenci sie obudza i wraz z cs5 ktory ma byc tylko w wersji 64-bitowej pojawia sie nowe sterowniki


czwartek, 3 grudnia 2009, 23:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL