Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 22:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Radeon 9000 i pliki WDM 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 kwietnia 2003, 19:50
Posty: 3
Lokalizacja: Oleśnica
Post Radeon 9000 i pliki WDM
Mam kartę RADEON 9000 PRO VIVO (na XP, ale sprawdzałem również na 98) i problem ze sterownikami WDM. Zainstalowałem najnowsze sterowniki - 6.14. pomimo tego nadal nie mam firmowego kodeka ATI. Po uruchomieniu programu ATI do sprawdzania konfiguracji kompa wyskakuje błąd "capture driver is not listed in registry" i proponują ściągnięcie najnowszych sterowników z Internetu (co uczyniłem), zacząłem przeglądać system - w menedżerze urządzeń jest zainstalowany "ATI WDM Specialized MVD Codec", podobnie w informacjach o systemie w dziale kodery-dekodery wideo istnieje produkt ATI "atiyuv12.dll" i wszystko zaczyna mi się mieszać, to mam w końcu ten kodek czy nie??? :(
Kiedy próbuję zgrywać obraz firmowym programem oczywiście nie mam dostępu do kodeka ATI, mogę wybrać co najwyżej pomiędzy nie skompresowanym avi, mpeg-1, mpeg-2 i co dziwne, kiedy zgrywam tym ostatnim to okazuje się, że nie mogę go otworzyć bo nie mam dekodeka.
Proszę Państwa, CO JEST GRANE?? :twisted:

Zdesperowany użytkownik ATI ( a może raczej XP).


poniedziałek, 5 maja 2003, 23:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 kwietnia 2003, 19:50
Posty: 3
Lokalizacja: Oleśnica
Post ??
Co jest grane, nikt nie używa Radeona ?????????????????????????????

Proszę Was o pomoc :(


czwartek, 8 maja 2003, 08:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Radeon 9000 i pliki WDM
Mialem ten sam problem, spróbuj Power VCR II 3.0 i powinno wszystko zadziałać na standardowych sterach z płytki od karty. U mnie dziala bez zarzutu na 98 i XP. Nie zapomnij w ustawieniach wybrać źródła jako ATI WDM. Do obróbki polecam Vegas Video np. 4.0
ps. nie wszystkie programy obsługują WDM!!!!!!!!! POWODZENIA!


poniedziałek, 23 czerwca 2003, 17:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja mam Radeona 9000Pro 128DDR vivo.
Żeby poprawnie zainstalować sterowniki trzeba mieć farta.
Z kartą otrzymałem program Power Director 2.5
Na początku jak włączałem przechwytywanie,to wyskakiwało że nie mam odpowiedniego urządzenia.
Zainstalowałem system na nowo i stery z płytki i teraz widzi,mogę wybrać mpg,mpg2 i avi ,ale mpg2 nie chce przechwytywać bo program pisze że trzeba ściągnąć nowszą wersję.


środa, 30 lipca 2003, 14:19
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL