Teraz jest sobota, 19 października 2019, 19:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Zmiana sprzętu i problem z przechwytem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 lutego 2010, 20:14
Posty: 2
Post Zmiana sprzętu i problem z przechwytem
Witam
Mam taki problemik z Pinnacle Studio 14 HD UC a może z brakiem odpowiedniego sprzętu??? O ile mój stray komputer z zainstalowanym Pinnacle Studio wersji 9, bez żadnych problemów przechwytywał filmy z kamery (kasety miniDV) tak po wymianie stacjonarnego na laptopa oraz PS 9 na PS 14 wyskakuje mi komunikat "Nie powiodło się pobieranie wideo z urządzenia". Problem jest tu chyba z wejściem FirWire gdyż w starym kompie miałem wejście FirWire (takie trochę wieksze od USB) a od strony kamery wejście IEEE 1394 (o wiele mniejsze), czy jak te ustrojstwa się tam nazywają. Teraz w laptopie mam tylko wejście IEEE 1394 (to mniejsze) i dlatego zakupiłem przewód gdzie po obu jego stronach jest taka sama wtyczka. Mimio to nie moge przechwycić filmu z kamery choc bez problemu ją obsługuję za posrednictwem kompa (przewijanie, play, stop itd.)
Stąd moje pytanka: Czy faktycznie jest to ten problem i jak temu zaradzić???
Mogę dodać, iż w starym PC-cie miałem windows XP z SP3 a teraz mam Windows 7. Czy oprogramowanie ma tu znaczenie czy to te wejścia??? A może jeszcze cos innego??? Może mi ktoś pomóc bo nie chę nawet myślec, że 333zł za Pinnacle 14 pójdzie w błoto.


środa, 24 lutego 2010, 20:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 lutego 2010, 20:14
Posty: 2
Post Re: Zmiana sprzętu i problem z przechwytem
No dobra poczytałem i teraz może przystępniej wytłumaczę. W chwili obecnej mam kabelek FireWire 4/4 pin. W laptopie tylko takie wejście się znajduje. To ta mniejsza końcówka o której pisałem wcześniej. Niestety nie mogę pobrać obrazu z kamery DV. Przy starym sprzęcie miałem jednak kabelek 6/4 czyli wejście 6 pin w kompie i 4 pin w kamerze. Czy to jest ten problem w pobieraniu i czy wydanie następnych pieniędzy na EXPRESS CARD 34mm go rozwiąże??? Czy może problemem jest 64-bitowy windows 7 do którego teoretycznie Pinnacle St. 14 jest przystosowane???


czwartek, 25 lutego 2010, 19:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL