Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 21:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Premiere CS4 ciekawostka 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Premiere CS4 ciekawostka
akurat musialem pobawic sie z roznymi modulami pamieci i maly test na xp x64
i premiere cs4 bez pakietu master czy premium (stand alone)
przeliczenie materialu dv 50 minut do mpeg2 - video cbr 10tys, audio 256

16 giga ramu w systemie - 18 minut
8 giga ramu w systemie - 24 minuty
4 giga ramu w systemie - 1 godz. 16 minut

bez rzadnych zmian i ustawien, jeden projekt do exportu


czy moglby ktos zrobic u siebie podobny test ?
ja jeszcze dodam to samo dla win7 i pakietu master collection, ale czekam na dostawe ramu i zasilaczy


wtorek, 2 marca 2010, 16:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Cytuj:
4 giga ramu w systemie - 1 godz. 16 minut

to smutne
win 32, 1 giga ramu, procek z epoki króla Ćwieczka, Media Encoder w APP 1.5 mieli to samo o 30% szybciej:)


środa, 3 marca 2010, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
nie o to chodzilo, nie masz przeciez tego materialu co ja to raz a dwa
jakbys zrobil porownanie na twoim systemie jak liczy premiere 1.5 przy jednym giga ramu a potem to samo przy 3 giga to by bylo cos bo twoje porownanie nijak ma sie do premierea cs4 ktory ma inne wymagania odnosnie ilosci ramu , co z tego ze masz 30% szybciej jak przy duzej ilosci ramu sie to zmienia diametralnie w druga strone


środa, 3 marca 2010, 22:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Ja zastanawiałem się - czemu ma służyć Twój post, ta informacja o tym jak przebiegają jakieś Twoje osobiste testy, do których przeprowadzenia nikt inny nie jest gotowy nie posiadając Twojego materiału (jak to napisałeś)?
Do czego komu przydać się mogą twoje wyniki i informacja, że czekasz na jakieś zasilacze i ramy?
Przeprowadź jakieś porównanie jakości wynikowych różnych kompresorów video, jakiś narzędzi itp, które dzięki testom pozwolą użytkownikowi na wybór któregoś, ale to?....

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 3 marca 2010, 23:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
No to mnie zmartwiłeś, myślałem, że chociaż kodek dv mam taki jak Ty:)
Napisałeś, że masz materiał dv i tyle, więc do tego się odnoszę. Mój wpis jest raczej na marginesie Twojego. Chciałem tylko zasugerować, że na spacer po starówce niekoniecznie potrzeba papamobile z obstawą.


środa, 3 marca 2010, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
"Ja zastanawiałem się - czemu ma służyć Twój post, ta informacja o tym jak przebiegają jakieś Twoje osobiste testy, do których przeprowadzenia nikt inny nie jest gotowy nie posiadając Twojego materiału (jak to napisałeś)?
Do czego komu przydać się mogą twoje wyniki i informacja, że czekasz na jakieś zasilacze i ramy?
Przeprowadź jakieś porównanie jakości wynikowych różnych kompresorów video, jakiś narzędzi itp, które dzięki testom pozwolą użytkownikowi na wybór któregoś, ale to?...."

wiesz co, wp.... alasz sie w coraz wiecej tematow i wykazujesz sie albo ignorancja, albo niedoczytaniem albo brakiem kompletnego zrozumienia

moj test pokazuje jak zmienia sie szybkosc liczenia materialu w zaleznosci od ilosci ramu w systemie i poprosilem w tym poscie zeby ktos zrobil takie porownanie u siebie .... i co otrzymuje ? jakies z dupy wynurzenia wogole nie w temacie.... kto pisze ? MODERATOR .....

czekam na ramy i pozwoli mi to zrobic takie porownanie na premierze osadzonym w pakiecie master collection , wg firmy adobe ma on duzo wieksze zapotrzebowanie na ram niz wersja stand alone i jestem bardzo ciekawy jak sie to przeklada w takim srodowisku na szybkosc generowania materialu

"No to mnie zmartwiłeś, myślałem, że chociaż kodek dv mam taki jak Ty:)"
wez sobie godzine materialu z wesela z ciemnej niedoswietlonej sali a potem godzine materialu z boiska szkolnego w lecie za dnia , wg twojego radosnego posta (nie wiem czy mial to byc przytyk) liczenie powinno trwac dokladnie tyle samo .... a nie trwa


środa, 3 marca 2010, 23:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
dzięki Degenerado za testy... te z z premierem i inne cenne informacje :o

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 4 marca 2010, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Cytuj:
wez sobie godzine materialu z wesela z ciemnej niedoswietlonej sali a potem godzine materialu z boiska szkolnego w lecie za dnia

Tym gorzej to wygląda dla CS4+4giga i tym bardziej podtrzymuję swoją sugestię. Następnym razem jak będziesz używać black video do renderingu to przynajmniej o tym wspomnij.
Ja do testów wrzucam materiał uciążliwy do przeliczania czyli jasny i ruchliwy.


czwartek, 4 marca 2010, 00:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
grabos moze popros kogos zeby ci przeczytal pierwszy post i wytlumaczyl o co chodzi, nie wspomnialem nigdzie ze uzywalem black video do renderingu a nawet gdybym go uzyl to i tak test jest miarodajny bo porownuje szybkosc wygenerowania pliku z tego samego materialu, przy tych samych preferencjach ale przy roznych ilosciach ramu, poniewaz wyniki sa diametralnie rozne chcialem zeby ktos z forum zrobil podobny test a nie p.... od rzeczy o jakosci i szybkosci 1.5 w porownaniu do cs4

zrobiliscie kupe z tematu, ktory interesuje praktycznie kazdego kto sklada komputer pod premierea a jest takich osob kilka na forum z tym ze wola juz rozmawiac na gg a nie tutaj bo na jedno kluczowe pytanie dostaja 10 odpowiedzi nie w temacie albo od kogos kto nie ma zielonego pojecia o czym pisze a ze akurat kupil i7 i ati 1000 to poleca ten system do montazu


czwartek, 4 marca 2010, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Gdybyś tak kurczowo nie trzymał się swojego rozumowania, tylko spojrzał na temat z nieco innej strony, łatwiej byłoby Ci zrozumieć, że informacja na temat podobnej (a nawet lepszej - co byś tam nie kombinował post factum z tym rzekomo innym materiałem dv w naszych testach) wydajności renderingu dv w APP 1.5 kontra APP CS4, z 1 giga ramu kontra 4 razy tyle ramu, z przeciętnym prockiem kontra wypasiony proc (jak sądzę po Twoich innych postach - bo tu nie podałeś tego), może być bardzo cenna dla wielu amatorów obecnych lub przyszłych, pracujących w formacie dv na APP 1.5, 2.0 a pewnie i wcześniejszych.
Dla Ciebie i "takich kilku osób na forum" może to i śmietnik, ale ja się będe upierać, że znajdzie się też kilka osób, które to zainteresuje.
ps.
Sorki, że akurat trafiło na Twój post, ale chyba nie chciałbyś, żebym założył temat "Konfig za flaszkę odstawił Rollsa Degenerado"
:)


czwartek, 4 marca 2010, 03:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
smieszny jestes bo dalej piszesz pierdoly zamiast trzymac sie tematu, podaj mi test jaka jest roznica w liczeniu tego samego materialu na twoim konfigu przy jednym giga ramu i przy trzech albo przestan wypisywac smuty w tym temacie bo piszesz od rzeczy, dla mnie mozesz sobie zalozyc temat o rollsach i mam gdzies czy twoj konfig jest szybszy i czy jest szybszy 10x 15x czy 100x

mnie interesuje wplyw ilosci ramu na rendering w premierze i konkretnie w premierze CS4, odnies sie do tego, choxby z konfigiem na 1.5 a nie wypisuj jakies banialuki


czwartek, 4 marca 2010, 10:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Cytuj:
smieszny jestes bo dalej piszesz pierdoly zamiast trzymac sie tematu

Skoro nalegasz... , to będę się trzymał ściśle tematu.
Ciekawe jest dlaczego CS4, na 4 giga ramu, z mocnym procem w konfiguracji złożonej przez człowieka, który ponoć zajmuje się składaniem stacji roboczych", policzył materiał dv dużo (30%) wolniej niż stary rupieć z APP 1.5, na konfigu gościa który ma o ustawianiu pecotklocków blade pojęcie?

ps
Jeśli już chcesz rozwijać swoje hobby o liczeniu na ramie, to załóż odpowiedni temat. Bo póki co tytuł przypomina dział plotkarski Twojego Stylu. Proponuję "CS4 - On jest taki logarytmiczny".


czwartek, 4 marca 2010, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Co za dziady borowe (bez urazy).

Czytam i oczom nie wierzę. Niech Pan Moderator najlepiej usunie ten temat bo przecież nikomu te testy się nie przydadzą. Śmiech na sali.

Degenerado, polecam utworzyć własne forum bo na tym nikomu Twoje testy się nie przydają, a i to, że masz doświadczenie w składaniu stacji roboczych nic nie znaczy.

Koniec żartów.

W przyszłym tygodniu dostanę nowy sprzęt (dla informacji Darka: 16G ramu, 2 x opteron quad core, płytę główną i zasilacz 700W) i tez zrobię mały teścik jak sprawa wygląda z 4, 8 i 16 gigowym ramem.

Do Degenerado...nie daj się zaszczekać i nic nie rób sobie z przytyków, bo im tylko o to chodzić, żeby niektórych wyprowadzić z równowagi.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


czwartek, 4 marca 2010, 15:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
fajnie andrzej , dzieki a napisz jeszcze czy masz premierea w wersji stand alone czy caly pakiet cs4 ? bo ja swojego pakietu nie mam a komputery klientow pooddawane i nie przewiduje w najblizszym czasie testow z "productionem"

grabos
"Skoro nalegasz... , to będę się trzymał ściśle tematu.
Ciekawe jest dlaczego CS4, na 4 giga ramu, z mocnym procem w konfiguracji złożonej przez człowieka, który ponoć zajmuje się składaniem stacji roboczych", policzył materiał dv dużo (30%) wolniej niż stary rupieć z APP 1.5, na konfigu gościa który ma o ustawianiu pecotklocków blade pojęcie?"

dalej wypisujesz pierdoly i nijak sie to ma do tematu, szkoda ze nie zauwazyles ze przy 16 giga ramu jest kilka razy szybciej .
idac twoim tokiem rozumkowania ( bo z rozumowaniem to nie ma nic wspolnego)
twoj komputer policzyl godzine materialu w okolo 58 minut , czyli jakies 3.5 raza wolniej niz moj przy 16 giga ramu to nie wiem o co walczysz, dla mnie mozesz sobie odpalac linuxa na GBA i nim sie chwalic, dalej nie rozumiesz albo sadzisz ze jestes taki zabawny mistrz cientej riposty i robisz z siebie debila

jedyne co sie zgadza z twoich wynurzen to "gościa który ma o ustawianiu pecotklocków blade pojęcie""


czwartek, 4 marca 2010, 16:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Premiere CS4 ciekawostka
Degenerado napisał(a):
akurat musialem pobawic sie z roznymi modulami pamieci i maly test na xp x64
i premiere cs4 bez pakietu master czy premium (stand alone)
przeliczenie materialu dv 50 minut do mpeg2 - video cbr 10tys, audio 256

16 giga ramu w systemie - 18 minut
8 giga ramu w systemie - 24 minuty
4 giga ramu w systemie - 1 godz. 16 minut

bez rzadnych zmian i ustawien, jeden projekt do exportu


czy moglby ktos zrobic u siebie podobny test ?
ja jeszcze dodam to samo dla win7 i pakietu master collection, ale czekam na dostawe ramu i zasilaczy

A czy robiłeś kiedyś porównanie szybkosci exportu z dv avi do mpeg2
w premiere CS3 kontra CS4? Czy przesiadając się z CS3 na CS4 tracę na szybkości exportu czy zyskuję (nie modernizując peceta) jadąc cały czas na tych samych podzespołach?
p.s.
-nie każdy ma czas na takie testy, takie info może komuś sie przydać
pozdr.


czwartek, 4 marca 2010, 21:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL