Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 adobe after effects cs3 jaki komputer 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2010, 12:24
Posty: 5
Post adobe after effects cs3 jaki komputer
Witam.komputer ma byc wykorzystywany do robienia projektow adobe after effects cs3 w dv, a pozniejszym czasie do obrobki hd.
Co powiecie na to;
procesor
intel Core i7 860 Box
Intel Core i7-920 QuadCore
INTEL CORE i7 930 BOX
Plyta myslalem nad asusem?
dysk 500gb wd.
karta grafiki asus hd5670 1024mb lub inna
pamiec 2 lub 4gb.
kwota do wydania 3-3,5tys.
Dziekuje wszystkim za pomoc.


poniedziałek, 28 czerwca 2010, 13:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2010, 12:24
Posty: 5
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
Procesor: Intel Core i7 930 wentylator orginalny
2. Płyta główna: ASUS P6T SE
3. Pamięć RAM: 6GB DDR3 1333MHz Patriot (3x2GB)
4. Karta graficzna: nVidia GeForce GTS250 1GB DDR3
5. Dysk twardy: WD Caviar 500GB, 7200RPM, 32MB Cache
6. Napęd optyczny: lieton dvd nagrywarka
7. Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 500W,
Taka konfiguracja mogla by zostac?


środa, 28 lipca 2010, 10:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 stycznia 2010, 23:06
Posty: 41
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
kartę graficzną bym lepszą dołożył





------------------------
piosenka dżaga


Ostatnio edytowano wtorek, 3 sierpnia 2010, 21:12 przez faranek22, łącznie edytowano 1 raz

środa, 28 lipca 2010, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
faranek22 napisał(a):
kartę graficzną bym lepszą dołożył

Jaką i co da?

mostowiak m, pomyśl o pamięci ram, 8gb minimum.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


środa, 28 lipca 2010, 19:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
Karta graficzna przy CS3, istotnie ma wpływ jedynie na komfort oglądania podglądu w oknach aplikacji, niemniej jednak GTS250, to podrasowany GF9800.
Szkoda kasy na ten model. Jeśli kasa to nie problem weź gtx260 ++
A nuż za chwilkę będziesz upgradował do CS5 i wtedy się przyda.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


środa, 28 lipca 2010, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
nie licz za bardzo na sprzęt.są takie kompozycje ze nawet wszelkie hity techniki będą ci mulic przeliczając kompozycje.
radził bym ci poczytać o sposobach robienia kompozycji które potem przyspieszają ich rendering

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 28 lipca 2010, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
I7 860 OEM, chłodzenie Scythe Mugen 2b, lub woda. Po OC różnicy między 920 specjalnej nie będzie a płyt jest więcej i w zdecydowanie lepszych cenach. Grafika pewnie by i wystarczyła zintegrowana, CS3 nie korzysta z Cuda, jak się mylę to poprawcie.
Zasilacz 600-700W, z czasem zaczniesz robić "choinkę" doczepiać więcej dysków, dojdziesz do wnioski że więcej napędów skraca czas pracy proporcjonalnie do ilości kopi... Może w końcu będzie porządna obsługa cuda i do HD jak znalazł lepsza karta, a te potrafią ssać ;)
Powodzenia w OC życzę, bo warto.

_________________
Obrazek


czwartek, 29 lipca 2010, 01:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2010, 12:24
Posty: 5
Post Re: adobe after effects cs3 jaki komputer
Mam jeszcze na oku plyte ASUS Rampage II Gene, Intel X58.Jak narazie cisnienia nie mam do cs5,zebym mial pewność ze na gtx260 w cs3 bedzie smigac lepiej to moge kupic.wiem jak sie muli cs3 i to jesze jak w opitcalu flares,dlatego chce to zmienic.


czwartek, 29 lipca 2010, 12:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL