Teraz jest poniedziałek, 23 listopada 2020, 18:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Nowa - słaba stacja montażowa 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Nowa - słaba stacja montażowa
Witam! Złożyłem nowy zestaw do obróbki w sony vegas 8.
Do tej pory męczyłem na :
C2D 2.40GHz
Asus P5K
3,5 GB Ram
NVIDIA GeForce 8400
Windows XP 32Bit

Nowa to:
i5 3,33GHz
Asus P7P55D-E
4GB Ram
HIS Radeon HD 5830 DDR5 1GB\256bit
Windows XP 32Bit (chwilowo, bedzie Win 7 64Bit)
Problem w tym, że po złozeniu wszystkiego odpaleniu i zainstalowaniu wszystkich niezbedych programów, nowy komp jest wolniejszy od poprzednika, już przy renderowaniu widać różnice jest dwa razy wolniej. Gdzie szukać przyczyny wolniej działającego i5 ??

_________________
Sony vegas


czwartek, 14 października 2010, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
w lipnej instalacji moze ?


czwartek, 14 października 2010, 22:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
A nie wiadomo... Może to HDD w Pio działają, może masz włączoną funkcję oszczędzania energii a Vegas 8 nie poniósł taktowania, może antivirus, może masz(ja tak miałem) materiał na HDD z przejściówką z Pata na Sata o prędkości 4mb :P...

_________________
Obrazek


czwartek, 14 października 2010, 23:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 12 czerwca 2008, 02:47
Posty: 203
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
Nie napisałeś nic o dyskach, ale jeżeli masz tylko jeden to się nie dziw, że to słabo działa.


piątek, 15 października 2010, 06:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
chyba ze ssd :)


piątek, 15 października 2010, 07:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
W obudowie mam 3 dyski jednen na system 320GB SATA1 i dwa po 1,0T SATA 2, zasilacz MODECOM 600W, ale ma tylko dwa złącza SATA więc systemowy jest przez przejściówke Molex-SATA. Oszczędzaie energii i antywirus odinstalowane.

_________________
Sony vegas


piątek, 15 października 2010, 13:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
Nie wystarczy odinstalować softu, który w sposób graficzny pokazywał oszczędności. Tą funkcje należy wyłączyć w biosie.

_________________
Obrazek


piątek, 15 października 2010, 17:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 12 czerwca 2008, 02:47
Posty: 203
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
Degenerado napisał(a):
chyba ze ssd :)


No nie, bo to wciąż tylko jeden dysk i dobrze o tym wiesz.


piątek, 15 października 2010, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowa - słaba stacja montażowa
to byl taki przytyk, opatrzony emotionem zeby czasem ktos tego powanie nie bral


piątek, 15 października 2010, 19:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL