Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Komputer stacjonarny jaki? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Komputer stacjonarny jaki?
Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum,
Jestem na początkującym etapie montażu/obróbki materiałów wideo.
Zabawy efektami i obrazem.
Aktualnie pracuje na laptopie, który zdecydowanie pozostawia wiele do życzenia, nie jestem w stanie pracować na tym sprzęcie, więc chcę kupić komputer, budżet mam raczej mały(najlepiej do 2000 tyś zł) więc decyduję sie na komputer stacjonarny.
Potrzebuje sprzętu, który pozwoli mi na w miare przyzwoitym poziomie rozwijać się więc proszę o rady co do parametrów jakimi się kierować w wyborze sprzętu.
Na allegro w oczy rzuciło mi się kilka propozycji w niskich cenach i o (chyba) w miare przyzwoitych parametrach.
oto one:
http://allegro.pl/komputer-do-gier-2-6- ... 23428.html
http://allegro.pl/4x4-2-gh-4gb-hd8570-2 ... 18518.html
oraz używany: http://allegro.pl/komputer-fx-6300-6-rd ... 82879.html
Jestem nieco sceptycznie nastawiony do takich gotowych komputerów z bardzo fajnym i ładnym opisem ale to może tylko przez to, że nie ufam reklamom...
Pytanie, czy któryś z wyżej wymienionych pozycji nadaje się do tego rodzaju użytkowania? czy to tylko ładnie zareklamowany shit?
Jak mówiłem jestem na etapie nauki i rozwijania się w planach mam filmiki/klipy krótkie, 2-5 min.
Na dzień dzisiejszy używam sony vegas pro 11.
Proszę o rady.
Pozdrawiam


sobota, 10 maja 2014, 18:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1561
Post Re: Komputer stacjonarny jaki?
Pewnie cos tam da sie pomontowac, ale generalnie to "ładnie zareklamowany shit"


niedziela, 11 maja 2014, 00:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 października 2009, 10:50
Posty: 55
Post Re: Komputer stacjonarny jaki?
Generalnie to niezły shit ) Widzę że się nie orientujesz w temacie więc stanowisz
łatwy łup dla tych co ten shit sprzedają. Te kompy nadają się co najwyżej do
obsługiwania facebooka a nie do montażu wideo. Niestety dysponując tak
ograniczonym budżetem zawsze trafisz na oferty dla amatorów z prostego powodu;
marża jest tak mała że nikomu oprócz lamerów nie opłaca się tym zajmować.
Co Ci moge poradzić ? Zanim stracisz te 2 tysiaki na coś co nie będzie się nadawało do
pracy wejdź na strone http://www.softstudio.info i tam znajdziesz profesjonalne stacje
robocze. Oczywiście musisz zainwestować co najmniej prawie dwa razy więcej ale jakby
nie było szkoda byłoby żebyś zmarnował 2 tysiaki... No to tyle bez owijania w bawełne.
Pozdro.


środa, 14 maja 2014, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Komputer stacjonarny jaki?
Może coś takiego
http://allegro.pl/stacja-robocza-hyperw ... 17976.html
http://allegro.pl/platforma-hyperworks- ... 76245.html
:mrgreen:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 14 maja 2014, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer stacjonarny jaki?
około twojego budzetu
http://allegro.pl/gaming-i5-4570-3-6ghz ... 12725.html


środa, 14 maja 2014, 20:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL