Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 05:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 imac z USA 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2009, 12:28
Posty: 26
Post imac z USA
Panowie mam pytanie. Przypuśćmy ze mam rodzinę w USA i dostałem od niej komputer maca na którym jest zainstalowanie oprogramowanie Adobe CS.
Czy mogę legalnie z niego korzystać u nas ??


wtorek, 14 grudnia 2010, 21:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: imac z USA
Przypuśćmy że bez aktu darowizny, lub dowodu zakupu to nie.

_________________
Obrazek


wtorek, 14 grudnia 2010, 23:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2009, 12:28
Posty: 26
Post Re: imac z USA
Mogę mieć akt darowizny jak i dowód zakupu. To nie problem.
Kwestia bardziej wykorzystywania oprogramowania na którym jest licencja na USA bo tak chyba jest.


środa, 15 grudnia 2010, 07:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: imac z USA
Nikt tego nie podwazy, nie bedziesz mial tylko calego supportu Adobe takiego jak pomoc telefoniczna itp. Z drugiej strony mozesz zadzwonic do Adobe i zapytac bo ja mam wrazenie ze w zaleznosci kto odbiera telefon to zmieniaja sie warunki uzywania, licencjonowania, przyznawania darmowych updatow itd.


środa, 15 grudnia 2010, 10:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2009, 12:28
Posty: 26
Post Re: imac z USA
A jak to jest bo z tego co jest na ebay goście sprzedają maci z zainstalowanymi Adobe CS5 Master Collection i reszta oprogramowania i podają ze instalki i seriale są na kompie. Czyli nie mają wersji na CD/DVD ?? to są jakieś inne wersje i czy są legalne ??


środa, 15 grudnia 2010, 19:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: imac z USA
moze tak byc, dostalem laptopa vaio i wszystko na nim bylo presinstalowane lacznie z softem adoba, w razie problemow na dysku jest ukryta partycja z ktorej system sam sie stawia
sprawdzaj po prostu czy to sa sklepy przyzwoite, komentarze i tyle


środa, 15 grudnia 2010, 23:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL