Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 19:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Poprawka w konfiguracji --> HD 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Poprawka w konfiguracji --> HD
Procesor Intel Core Duo 2,6
Ram 8 G
System Win. 7/64
Program: Adobe Premiere CS5 lub Edius
Obecna karta grafiki - zabytek - GF 7600GS
Przy DV jakos wyrabia, choc przy kilku warstwach juz przycina i trzeba po kazdej zmianie renderowac. Przy HD oczywiscie nie wyrabia zupelnie nawet w podgladzie.
Na razie nie moge zmienic calosci z powodow finansowych...
Czy zmiana karty grafiki pozwoli montowac niezbyt dlugie materialy HD?
Ewentualnie jaki model karty?


piątek, 11 lutego 2011, 10:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
jezeli zmiana grafiki to na dzisiejsze potrzeby przynajmiej GeForce with CUDA GTX 470 Asus 1280MB 2xDVI&mHDMI (PCI-E) przy pracy na cs5 cos tam pomoze


piątek, 11 lutego 2011, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Masz do zmiany całego kompa, a do tego czasu:
viewtopic.php?f=26&t=33225

_________________
Obrazek


piątek, 11 lutego 2011, 14:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 18 grudnia 2010, 23:23
Posty: 60
Lokalizacja: Katowice/Imielin
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Tak, jak większość sądzi, cały komputer do wymiany. Powiedz, jaki model płyty głównej, zasilacza oraz ram. Są to istotne rzeczy ze względu na cenę, jeżeli płyta będzie ok. To nie ma potrzeby wymieniać, jedynie kupić jakąś grafę z CUDA i przynajmniej 768mb ram. Ze względu na mercury engine, które sobie dość fajnie radzi na słabym konfingu i dobrej karcie.


piątek, 11 lutego 2011, 16:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Tidzu napisał(a):
Tak, jak większość sądzi, cały komputer do wymiany. Powiedz, jaki model płyty głównej, zasilacza oraz ram. Są to istotne rzeczy ze względu na cenę, jeżeli płyta będzie ok. To nie ma potrzeby wymieniać, jedynie kupić jakąś grafę z CUDA i przynajmniej 768mb ram. Ze względu na mercury engine, które sobie dość fajnie radzi na słabym konfingu i dobrej karcie.

Plyta wyscigowa nie jest :)
To Gigabyte S series P41-ES3G
Zasilacz jutro montuje nowy - 800W - jeszcze nie zdecydowalem ktory.
Zaczalem od zasilacza i dodam grafike bo sadze, ze jednak cos pomoze, a pozniej plyta i procesor (pamieci DDR3 mam w zapasie). To prywatna inicjatywa wiec... :)

Przy okazji - potrzebny mi podglad na TV analogowy bezposrednio z linii czasu. Za diabla nie moge sobie przypomniec nazwy takiego sprytnego "pudelka" majacego we/wy fire wire <---> analog (audio i video). Moze ktos podpowie...


piątek, 11 lutego 2011, 17:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 18 grudnia 2010, 23:23
Posty: 60
Lokalizacja: Katowice/Imielin
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Nie potrzebujesz aż tak mocnego zasilacza. Wystarczy markowe 500-600 w. Ważne, aby posiadał on certyfikat 80+. http://www.enermax.outervision.com/index.jsp Już wcześniej podawałem ten link, ale warto sobie oszacować, ile potrzebujesz mocy.
Co do zestawu to tylko kup jakąś kartę graf z CUDA i przynajmniej 768mb ram wtedy będziesz mógł uruchomić 'mercury engine' w Premiere. A kopa to daje niesamowicie.
Co do 'skrzynki' - coś takiego: http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/ ?
Płyty jak na razie nie musisz. Wystarczy zmiana procesora na jakiegoś quada.


piątek, 11 lutego 2011, 18:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Tidzu napisał(a):
Co do 'skrzynki' - coś takiego: http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/ ?
Płyty jak na razie nie musisz. Wystarczy zmiana procesora na jakiegoś quada.

Jezeli chodzi o plyte i procesor to przed chwila moj serwisant powiedzial to samo. :)
Ogladnalem ta "skrzynke" - myslalem o czyms podobnym, ale z fire wire. Premiere u mnie przynajmniej nie chce raczej widziec urzadzen podlaczonych do USB.
Sorry - ale juz kiedys wspominalem, ze do spraw technicznych mam raczej dwie lewe rece, i za grosz glowy. ;)


piątek, 11 lutego 2011, 18:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
gruby139a napisał(a):
jezeli zmiana grafiki to na dzisiejsze potrzeby przynajmiej GeForce with CUDA GTX 470 Asus 1280MB 2xDVI&mHDMI (PCI-E) przy pracy na cs5 cos tam pomoze

Jak wyglada wspolpraca tej karty z Ediusem?


piątek, 11 lutego 2011, 18:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 18 grudnia 2010, 23:23
Posty: 60
Lokalizacja: Katowice/Imielin
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Z tego co się orientuje to edius od wersji 6 używa GPU tylko do przejść.


piątek, 11 lutego 2011, 19:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
edius to kicha i grafika niewiele pomoze jesli pracujesz na edku kiedys pracowałem na premiere ale ze wzgledu na słabego kompa musiałem sie przesiąsc na ediusa ale juz zaczynam składac cos mocniejszego tylko czekam az intel poprawi te płyty


piątek, 11 lutego 2011, 21:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 18 grudnia 2010, 23:23
Posty: 60
Lokalizacja: Katowice/Imielin
Post Re: Poprawka w konfiguracji --> HD
Gruby, przecież możesz kupić albo ssd na pcie albo od razu sata III. Błąd dotyczy tylko SATA II i efekty są widoczne dopiero po dłuższym czasie. Aczkolwiek jak będę czekać do czerwca z kupnem nowego pcta.


sobota, 12 lutego 2011, 12:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: hippas, jacekxyz i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL