Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 17:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Intel Quick Sync-edius 6 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:03
Posty: 157
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Mam pytanko czy są laptopy obsługujące technologię Virtu ? Będę wdzięczny jeżeli ktoś poda linka do takiego laptopa.


poniedziałek, 5 grudnia 2011, 22:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
To nazywa się nvidiaoptimus, i jeżeli chodzi o działanie Intel Quick Sync to z Ediusem 6.02 na Samsungu RF 511 z i5 działa.


wtorek, 6 grudnia 2011, 09:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
CZy ktoś może zauważył problemy z ediusem 6.06 z dodanym wpisem edius.exe do listy Virtu control panel ??

Problem objawia się tak że edius umiera, ale system działa dalej poprawnie.

Mam wrażenie że dzieje się to w momencie zapisywania autozapisu.
Jednym z objawów jest to że w momencie zwiechy ediusa okno playera robi się czarne, nie koniecznie dzieje się tak podczas jakiegoś zadania czasami po prostu zostawiam na chwilę komputer i za moment już jest zwiecha.
Jak usunę z listy Virtu Control Panel to działa bez problemu.
mój sprzęt to:
CPU i7 2600K
ASUS P8Z68-V Pro
NVIDIA GTX 560 Ti
16GB RAM

Grafika ma zainstalowane najnowsze stery, virtu się aktualizował dwa dni temu ale przed aktualizacją było to samo.
Jak nie mam w panelu virtu wpisu z ediusem to nie mam możliwości włączenia exporu wspomagania sprzętowego nie pojawia się taka możliwosć zaznaczenia.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 lutego 2012, 13:03 przez _Fenix_, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 12 lutego 2012, 13:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 stycznia 2012, 21:29
Posty: 42
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Witam! Mam pytanie jak IQS dziala z PS HD 14 UC, AVIDEM STUDIO oraz SONY VEGASEM. Czy wogole dziala z tymi programami?


poniedziałek, 13 lutego 2012, 02:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Czyżby nikt nie miał problemu z VIRTU i ediusem ?


środa, 15 lutego 2012, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Używam na co dzień. Żadnych problemów. Komputerek: Płyta ASUS P8Z68 Deluxe / 16GB RAM ( 4 x 4 GB Corsair ) / Asus nVidia GTX 570 / 120GB RevoDrive x 2 OCZ na system/ 4 x 1 TB RAID 0 SATA 3/ Win 7 PRO PL 64 bit /Edius v. 6.06 / Lucid Virtu wersja 1.2.105 64bit.

Mam klienta, który zgłaszał podobny "problem" z nowszą wersją "LucidVirtu" :mrgreen:

----------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.bsmultimedia.sklep.pl
2 x Xeon E5680 / EVGA SR2/ 48GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.06 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 15 lutego 2012, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Bogusław Spala napisał(a):
Używam na co dzień. Żadnych problemów. Komputerek: Płyta ASUS P8Z68 Deluxe / 16GB RAM ( 4 x 4 GB Corsair ) / Asus nVidia GTX 570 / 120GB RevoDrive x 2 OCZ na system/ 4 x 1 TB RAID 0 SATA 3/ Win 7 PRO PL 64 bit /Edius v. 6.06 / Lucid Virtu wersja 1.2.105 64bit.

Mam klienta, który zgłaszał podobny "problem" z nowszą wersją "LucidVirtu" :mrgreen:

----------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.bsmultimedia.sklep.pl
2 x Xeon E5680 / EVGA SR2/ 48GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.06 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...


Mamy bardzo podobny sprzęt, ale zgadza się mam najnowszą wersje Virtu.
Ale na poprzedniej też miałem ten sam problem.
System praktycznie świeży więc nie wiem co jest nie tak, pamiętam że aktualizowałem stery do grafiki.

Panie Bogusławie czy dodaje Pan do listy w virtu wpis z ediusem, czy jest to konieczne?


środa, 15 lutego 2012, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
pracuje pod ediusem tylko na wbudowanej grafice i nie musiałem zadnych nowych sterowników wgrywać.Wszystko śmiga w HD i eksportuje się bardzo szybko do blueray bez żadnej dodatkowej grafiki.Pracuje na dwa monitory .


środa, 15 lutego 2012, 14:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Ja mam jeden monitor podpięty do nvidi 560 Ti czy zalecasz podpiąć do wbudowanej ?


środa, 15 lutego 2012, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Do legalnego ediusa wystarczy płyta + i7 i śmiga RAM z 8GB lub 16 .Zalecam wymienić radiator na chipset bo w mojej wentylowanej obudowie i tak robi się gorący.Moja płyta to P8Z68-V PRO zasilacz Corsair


środa, 15 lutego 2012, 16:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Wychodzi na to że gdzieś musiałem nie doczytać że monitor trzeba wpiąć do gniazda na płycie głównej, teraz działa bez problemu i nie trzeba wpisywać do listy aplikacji !!

Zauważyłem że się coś grzeje bynajmniej procek na standardowym wentylatorze, czy ktoś może polecić dobry i cichy, sprawdzony wentylator na CPU. i7 z grafiką Nvidia 560 Ti, aby się zmieściło to wszystko.


środa, 15 lutego 2012, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2080
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
_Fenix_ napisał(a):
Zauważyłem że się coś grzeje bynajmniej procek na standardowym wentylatorze,

Jak nie procek się grzeje, to może chipset?


środa, 15 lutego 2012, 23:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Chipset Z68 po godzinie pracy palcem nie utrzymasz taki gorący.Zmieniłem na większy radiator z blaszkami i jest OK.Obudowę mam wentylowaną wiatrakiem 12cm. Nie mam żadnej karty graficznej prócz tej wbudowanej na płycie i w procesor.


czwartek, 16 lutego 2012, 00:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
_Fenix_ napisał(a):
Wychodzi na to że gdzieś musiałem nie doczytać że monitor trzeba wpiąć do gniazda na płycie głównej

Ponieważ nigdzie tak nie pisze. Mało tego, Pan Bogusław napisał:
Bogusław Spala napisał(a):
Używam na co dzień. Żadnych problemów. Komputerek: Płyta ASUS P8Z68 Deluxe ...

Ta płyta nie ma wyjścia na monitor.
Jeśli podłączysz monitor do płyty uzyskasz spadek wydajności w scenach z wykorzystaniem Cuda(dodatki wciąż ją "lubią").
Poza tym zgłaszałeś problemy prędzej. Zastosowałeś się do moich porad?

_________________
Obrazek


czwartek, 16 lutego 2012, 02:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Przy uzyciu QS procek nie grzeje się tak bardzo, natomiast przy kodowaniu do mpeg2, gdy pracują wszystkie rdzenie na 100% na na bank osiągnie 90stC, polecam na Asusa P8z68 V-pro Silentnium PC Fortis HE1225 w maksymalnym obciążeniu na proc u mnie jest 63 stC
Ale uwaga! Przy ustawieniu wentylatora w pionie opiera się o radiator
na płycie głównej i trzeba go delikatnie podpiłować, tę niedogodność
rekompensuje za to cena:

http://www.ceneo.pl/6740909?se=Aa3CQISQ ... Dgodl35HQA


czwartek, 16 lutego 2012, 10:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL