Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Intel Quick Sync-edius 6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
używam takiego
http://www.noctua.at/main.php?show=prod ... g=en&set=1
chłodzi dodatkowo powietrzem w stronę sekcji zasilającej procesor i chłodzi RAMy .Przy diamentowej paście temp. przy kodowaniu do mpeg 62 stopnie.


czwartek, 16 lutego 2012, 10:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
robertnik napisał(a):
Zastosowałeś się do moich porad?


Ponieważ system miałem instalowany od nowa i jest raczej świeży nie wiele zmian było prowadzonych pakiet adobe był zainstalowany, szarpnąłem się na niego i nie wiem czy to mogło coś popsuć.


czwartek, 16 lutego 2012, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Kolego filozofie. Czy ja pisałem o "raczej świeżym" systemie lub o pakiecie Adobe? Czy jednak może o innym programie... Tak ciężko wykasować Ci tego Ediusa, posprzątać pozostałości ręcznie i ponownie go zainstalować?

_________________
Obrazek


czwartek, 16 lutego 2012, 12:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 12:23
Posty: 244
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
robertnik napisał(a):
Kolego filozofie. Czy ja pisałem o "raczej świeżym" systemie lub o pakiecie Adobe? Czy jednak może o innym programie... Tak ciężko wykasować Ci tego Ediusa, posprzątać pozostałości ręcznie i ponownie go zainstalować?



Nie pomogło niestety wykasowanie !!!

Wywaliłem virtu i zainstalowałem wersję w płyty ASUSA, już jest troszkę późno. sprawdzę działanie jutro ( dzisiaj).


wtorek, 28 lutego 2012, 02:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 czerwca 2008, 19:49
Posty: 58
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Czy da się używać Intel Quick Sync do kodowania do MPEG2, czy tylko do H264?
Ponieważ w ediusię nie widzę opcji włączenia "Use hardware encoder" podczas kodowania do innych formatów....


wtorek, 5 lutego 2013, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Z tego co ja wiem to tylko H264

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 5 lutego 2013, 15:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 czerwca 2008, 19:49
Posty: 58
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
A jest jakiś program który z tego korzysta przy kodowaniu do MPEG2?
Trochę dziwne, że tylko przy H264 można to zastosować...


wtorek, 5 lutego 2013, 16:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 16 lipca 2010, 08:41
Posty: 77
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Witam serdecznie. Obecnie posiadam Intel Core i7 860 2.80GHz. Czy zakup dowolnej płyty z obłsugą Virtu np. GIGABYTE Z68MA-D2H-B3 przyspieszy pracę na plikach AVCHD? Pamięci Ram 4GB bo do tej pory pracowałem na mpegach i nie było potrzeby rozbudowy. Pozdrawiam.


środa, 12 czerwca 2013, 09:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Intel Quick Sync-edius 6
Virtu przyspiesza kodowanie podczas pracy nie odczujesz różnicy.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


środa, 12 czerwca 2013, 11:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL