Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Karta grafiki :) 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Karta grafiki :)
Sorki ze się wtrącam miedzy wódkę a zakąskę, ale mam pytanie, czy moja kara NVIDIA GeForce 8400M GS obsługuje CUDA. Raz mi pokazuje w programie „TechPoweUP GPU” ze jest raz ze nie ma, i nie wiem, co jest nie tak.


Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 72.31 | Przeglądane 213 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 124.76 | Przeglądane 222 razy ]
czwartek, 4 lipca 2013, 10:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Karta grafiki :)
użycie tej karty nawet gdyby było możliwe jest bezcelowe, za słaba... w spisie cuda_supported_cards w każdym razie jej nie widziałem.

_________________
Obrazek


czwartek, 4 lipca 2013, 10:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Ale pomimo dodania do listy „cuda_supported_cards” nie pojawia się w programie. Nie wiem chodzi, czy ja coś robię złe, proszę o pomoc.


Załączniki:
3.jpg
3.jpg [ 82.14 | Przeglądane 223 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 74.25 | Przeglądane 218 razy ]
czwartek, 4 lipca 2013, 10:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Karta grafiki :)
twoja karta się NIE NADAJE.

_________________
Obrazek


czwartek, 4 lipca 2013, 11:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Coś robię nie tak, teraz program GPU pokazuje ze jest CUDA, ale nadal nie można nie nic w premierze.


Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 124.58 | Przeglądane 196 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 148.06 | Przeglądane 209 razy ]
czwartek, 4 lipca 2013, 11:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Karta grafiki :)
kobito, wiesz co robisz nie tak? próbujesz użyć kartę, która się NIE NADAJE.
zauważ, że potrzeba praktycznie kartę graf. z 1G RAMu, a ty masz 128 MB.
widzisz ją gdzieś w spisie supportowanych kart?
http://www.studio1productions.com/Artic ... eCS5-2.htm

_________________
Obrazek


czwartek, 4 lipca 2013, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2080
Post Re: Karta grafiki :)
W ogóle karta wspiera CUDA, w szczególe nie nadaje się :)


czwartek, 4 lipca 2013, 12:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Do dobrze ze podesłałeś mi linka, wiele się wyjaśniło.
Ale to ze moja karta niby ma niby nie ma cuda do dziwne, ale jak tak musi być to niech będzie.

:) :)


czwartek, 4 lipca 2013, 12:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Może ta karta graficzna na funkcje cuda, ale żeby ja wykorzystać w programie Premier CS6 potrzebuje 1 G Ram-u a moja na tylko 128 MB wiec nie można jej użyć, jako rendere tylko normalnego procesora :)


czwartek, 4 lipca 2013, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta grafiki :)
a jaka jest reszta komputera - plyta, dyski, ram, procesor bo grafika dobrze nie wrozy a premiere 6 ma wysokie wymagania co do sprzętu

może lepiej zamiast tego uzyc premiera cs3/cs4 albo ediusa albo power directora ?


czwartek, 4 lipca 2013, 13:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Ja tak amatorsko filmiki robię, nie to ze jakiś sprzed dobry mam tylko zwykły laptop. Ale myślałam ze jak jest taka funkcja w kracie graficznej to czemu nie korzystać ale okazało się powyżej 1 G Ram można to wykorzystać do Premiera CS6 :)


czwartek, 4 lipca 2013, 13:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5195
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Karta grafiki :)
Ala-Ala napisał(a):
Ja tak amatorsko filmiki robię, nie to ze jakiś sprzed dobry mam tylko zwykły laptop...

Napisz jakie są pozostałe parametry tego laptopa, oprócz karty graficznej.
Może Power Director za 9,90 złotych LINK bedzie dobry do tego sprzętu? Tu LINK sprawdź czy jeszcze go kupisz.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 4 lipca 2013, 14:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
Zainstalowany Premier 5.0 i według mnie, jako amatora to nie ma prawie różnicy.
Wszystko fajnie tylko gdzieś podział się dźwięk, nie me na żadnej sekwencji dla dźwięku, nie wiem co jest.

Niemy filmik :) :)


Załączniki:
7.jpg
7.jpg [ 39.57 | Przeglądane 208 razy ]
czwartek, 4 lipca 2013, 16:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Karta grafiki :)
my wiemy.

TARIP 8)

_________________
Obrazek


czwartek, 4 lipca 2013, 17:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Karta grafiki :)
To jak to wiecie ze dźwięku nie ma, a czemu tak ??.
To maja winna czy programu ??.

Raczej nigdzie nie wyłączałam dźwięku wszytko robię tak samo a mino to dźwięku nie ma i nie wiem czy będzie :)


czwartek, 4 lipca 2013, 17:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL