Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 07:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1692
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Potrzebuję pilnie odpowiedzi. Gdy uruchomiłem wersję DEMO na wszystkich katalogach pojawił się napis ERROR a znajdujące się w nich ikonki efektów były czarne.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 25 września 2011, 18:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Spróbuj innych sterowników. Na mojej GTX285 ostatnie jakie "jako tako" chodzą z Vitascene2 to 266.99. Najnowsze 280-tki powodują Errory, a wersje 270.xx wywalały mi Vitascene ( program się wyłaczał ) Może trzeba poprzestawiać coś w panelu Nvidii - k..wa nie wiem. Faktem jest, że odkąd wyszła wersja x64 to mam z nią ciągłe problemy.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


niedziela, 25 września 2011, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1692
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
No właśnie, też mam takie wrażenie

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 25 września 2011, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Na sterownikach 290.66 podczas pracy z Vitascene nie mam połowy suwaków potrzebnych do dostosowania efektów do własnych potrzeb. Czasami pojawiają się jak najadę myszką w miejsce, gdzie powinny być, a czasem nie. Wygląda na to że program jest..... albo trzeba coś poustawiać w panelu Nvidii.
Z tego pakietu uzywam dosłownie trzech przejść więc jakoś nie zgłebiałem zagadnienia.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


poniedziałek, 26 września 2011, 09:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1692
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Właśnie będę robił reinstalację W7 64bit i instalację nowego Production Premium CS 5.5, sprawdzę wersję DEMO Vitascene Pro 2. Dam znać o wynikach testu.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 26 września 2011, 09:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1692
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Niestety najnowszy sterownik GTX 260 przy nakładaniu przejścia Vitascene 2 v.2 64 bit DEMO w Premiere CS 5.5 powoduje natychmiastowy komunikat o błędzie sterownika grafiki (błąd 4) i Premiere zostaje wyłączony. Mam zamiar jeszcze wypróbować wersję 32 bitową oraz wersję LE.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 28 września 2011, 07:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Po upgrade Premiere CS5.5 do wersji 5.5.1 widzę wyraźną poprawę działania Vitascene v2. Wszystkie suwaki nagle stały sie widoczne !
Wieczorem zrobie obraz systemu i spróbuję sterowników Nvidii w najnowszej wersji.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


piątek, 30 września 2011, 14:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1692
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Próbowałem z poprzednimi wersjami vitascene, zainstalowałem również wcześniejszy sterownik (na najnowszym mi wywalało) i było mniej errorów, ale niestety zniknął mi plugin w Premiere - nie mam ani filters ani transitions vitascene. Dalej szukam rozwiązania.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 30 września 2011, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Poprzednia wersja byla 32 bitowa i nie działała z AP CS5.x, a jedynie z CS4.
Spróbuj upgrade Premiere Cs5.5 do wersji 5.5.1 - dziś mi właśnie updater zainstalował ten upgrade i poprawiła się obsluga Vitascene2 - są wszystkie suwaki i jakby płynniej odtwarza z timeline przy czerwonym pasku.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


piątek, 30 września 2011, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Czy Vitascene 2 v.2 współpracuje z kartą GTX 260 ?
Wszystko działało ładnie do pierwszego restartu kompa, a po nim... niestety wróciło do stanu sprzed euforii :(

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


piątek, 30 września 2011, 16:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL