Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
Witam
Na poniższym kompie GPU nie wspomaga pracy w PR CS 5.5:

Karta grafiki: Gainward Geeforce GTX 570(wersja Golden Sample)
Pł. głowna: MSI P67A-G45 (B3)
Procesor : Intel Core-i5 2400
Ram : 8GB
Windows 7 Ultimate 64 bit

W ustawieniach oczywiście zaznaczyłem opcję wspomagania Mercury Engine
ale czy ustawie wspomaganie czy bez wspomagania Premiere zachowuje się tak samo czyli wszytsko idzie na procesor. Na programie do monitoringu widac ze Gpu nie jest w ogole obciązone ( 0% ) wszytsko przejmuje procek.
Na innych programach GPU działa( 3D mark itp)i na wykresie gpu daje nawet 90 procent uzycia a w premiere zero(pomimo wlaczonej opcji Mercury Playback Engine Gpu Acceleration

Jeżeli ktoś miał podobny przypadek prosiłbym o jakąś wskazówkę :(
Pozdrawiam


czwartek, 24 listopada 2011, 12:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 216
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
Jeśli w ustawieniach projektu masz ustawione wspomaganie GPU to zaznacz jeszcze w "Sequence settings" opcje "Maximum render quality" i spróbój wyeksportować jakiś materiał z timeline i zobacz czy wtedy korzysta z GPU.


czwartek, 24 listopada 2011, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2035
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
Wpisz swoją kartę do pliku cuda_supported_cards.txt


czwartek, 24 listopada 2011, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
może użyj najpierw filtrów które Mercury wspiera!

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


czwartek, 24 listopada 2011, 16:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
Dzięki za odpowiedzi

1) Ustawienie maximum render quality nic nie dało
2) Moja karta jest wpisana orginalnie już w pliku txt z nazwami kart(jest rekomendowana na stronie adobe)
3) Akurat nie wiem które filtry wspiera a które nie (w sytuacji gdy wogole gpu nie jest uzywane przez premiere nie wiem cz nagle na jakims filtrze zacznie działac)

Cokolwiek bym nie robił obciąża procesor a GPU 0% (program GPU-Z)
Sterownik zainstalowalem najnowszy z strony NVIDIA

Widziałem filmiki gdzie wyraznie GPU jest obciazone okolo 85% przy filtrach, exporcie i wszytsko smiga fajnie a u mnie lipa :(


czwartek, 24 listopada 2011, 16:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
może to pomoże ;)

http://www.myspace.com/maciekk.pl/blog/533802682

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 24 listopada 2011, 22:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
Niestety nie, unlock kart z cuda poprzez dodawanie ich do pliku txt nie dziala w tym przypadku gdyz moj model juz tam jest w premiere cs 5.5 orginalnie sa wpisane karty jak na ich stronie :

http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html

GPU dziala na programach testowych i na grach (widac na monitorze gpu)
a w premiere zonk , jakieś czary chyba ...

Moze wersja karty Golden Sample (fabrycznie podkecona) ma cos do rzeczy albo płyta głowna lub chipset.. (ale nigdzie nie ma informacji o przeciwskazaniach)


piątek, 25 listopada 2011, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
hmm sprawdz kilka rewizji sterownikow nvidii bo one mowiac krotko sa chu.... we

na pewno nie uzywaj ostatnich i bety bo to sa stery optymalizowane do grania


piątek, 25 listopada 2011, 00:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
ja mam najnowsze stery i działa. Ale jakby co to stery o nr. 266_58, były jeszcze sterami bardzo dobrymi. Ściąg zainstaluj i sprawdź. pozdro

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 25 listopada 2011, 11:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
ok, przeinstalowalem winde , wgrałem starsze stery i ok.

Zastanawia mnie jeszcze podgląd na drugim monitorze, obraz jest super tylko przy odjazdach - dojazdach sa jakby lekkie drgania (plik jest ok,zgrany z HDV)
jak u was z tym?


piątek, 25 listopada 2011, 14:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
gregor1124 napisał(a):
Zastanawia mnie jeszcze podgląd na drugim monitorze, obraz jest super tylko przy odjazdach - dojazdach sa jakby lekkie drgania (plik jest ok,zgrany z HDV)
jak u was z tym?

Ja używam wprawdzie CS4 i też na drugim monitorze gdzie mam okienko z podglądem z timeline tez mi obraz lekko drga przy szybkich ruchach. Do dzisiaj nie rozwiązałem tego problemu.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 25 listopada 2011, 15:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 12 września 2006, 10:02
Posty: 33
Post Re: GTX 570 i premiere cs 5.5 CUDA nie działa
mmstudio napisał(a):
gregor1124 napisał(a):
Zastanawia mnie jeszcze podgląd na drugim monitorze, obraz jest super tylko przy odjazdach - dojazdach sa jakby lekkie drgania (plik jest ok,zgrany z HDV)
jak u was z tym?

Ja używam wprawdzie CS4 i też na drugim monitorze gdzie mam okienko z podglądem z timeline tez mi obraz lekko drga przy szybkich ruchach. Do dzisiaj nie rozwiązałem tego problemu.



Pewnie to kwestia albo karty albo premiere, pytanie czy tak poprostu jest czy da sie cos z tym zrobic


piątek, 25 listopada 2011, 15:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL