Teraz jest poniedziałek, 18 listopada 2019, 08:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Komputer pod Edius 6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Komputer pod Edius 6
Bardziej zaawansowanych efektów nie mam w rt ale dla mnie osobiście to nie problem moje główne efekty to cięcia i przenikania a na to moja grafa wystarcza. Gdybym miał zbędną kasę to może bym i zainwestował w 560ti.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer pod Edius 6
nie mylicie czasem pojec virtu i cuda ?


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 15:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: Komputer pod Edius 6
Degenerado napisał(a):
nie mylicie czasem pojec virtu i cuda ?


chodzi mi o virtu na płycie (a nie na karcie jak napisaem-(). Jaką kartę graficzną tak żeby montaż ,przejścia i filtry z vitasceny chodziły w RT?.Czy wystarczy karta z rodziny 5..TI czy lepiej dołożyć do 6..TI?

Pisaliście jeszcze w wątku viewtopic.php?f=30&t=36621 że procki i7 3770k się bardzo grzeją po podkręceniu.Czy lepiej kupić i7 2600k(tylko na co zwrócić uwagę przy kupnie?)


poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 17:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: Komputer pod Edius 6
Witam, szukam osoby, która mi konkretnie doradzi jaki komp do ediusa 6.5 i premiera, cena ok 5tys, do montowania wesel nagrywancyh lustzrankami. Pozdrawiam


środa, 27 marca 2013, 17:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Komputer pod Edius 6
Było o tym wielokrotnie na Forum ... :mrgreen:

Poskładaj sobie np. taką konfigurację:
- płyta ASUS P8Z77-V
- procesor i7 3770K
- 16GB DDR3 lub więcej jeśli potrzebujesz
- grafika nVidia GTX 650Ti lub podobna
- SSD 120 GB na system
- 2 dyski lub więcej: 1TB, 2TB etc, na materiał, cache, itp.
- dobry zasilacz: corsair, bequiet, etc. np. 750W
- nagrywarka DVD, BDR, wg. uznania
- obudowa z dobrą wentylacją
- MS windows 7 lub 8 / 64bit

---------------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.photokitchen.eu
Facebook

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.53 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 27 marca 2013, 23:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: Komputer pod Edius 6
Dzięki, właśnie liczę ile wyjdzie, wychodzi spoko, vitascene będzie działać?


wtorek, 2 kwietnia 2013, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Komputer pod Edius 6
Dlaczego Vitascene miałoby nie działać ?

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 2 kwietnia 2013, 20:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: Komputer pod Edius 6
Wydawało mi się że vitascene jest mocno wymagający ale może się myliłem:). Wybrałem podzespoły, na czym mógłbym zaoszczędzić lub co lepiej zainwestować, będę pracować na Premiere i Edius 6.5. Z góry dziekuję za wskazówki, może już niedługo uda się dobić do momentu zakupu. Dzięki za ewentualny odzew.


czwartek, 4 kwietnia 2013, 17:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: Komputer pod Edius 6
ASUS P8Z77-V
procesor i7 3770K
KINGSTON HyperX DDR3 4x4GB
nVidia GTX 650Ti
SSD 120 GB kingston
hdd seagate 2tb
aerocool 750W
BR DVD LG
chieftec lf-01b-op
MONITOR DELL LED 23" U2312HM+
HP LCD LE2202x LED 21,5''


czwartek, 4 kwietnia 2013, 17:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: Komputer pod Edius 6
Witam
Jednak poczytałem trochę i zmieniłem ewentualną konfigurację, prosiłbym o ewentualne poprawki bo budżet trochę przekroczyłem, może dałoby się na czymś urwać albo zrezygnować z czegoś bez szkody dla płynności pracy. Pozdrawiam i dzięki za ewentualne odpowiedzi, ceny niej więcej:

ram - corsair - 32G(2x16)PC12800-1600MHz CL 10.0Dual Channel - 900

plyta - asus p8z77-v - 415

procesor - i7 3779k - 1250

grafika - nvidia gtx 650 ti - 490

ssd kingston 120 G - 370

hdd seagate 2x1T - 500

zasilacz - aerocool 750 W - 270

obudowa - chieftec lf-01b-op - 400

monitory - 2X MONITOR DELL LED 23" U2312HM - 1500

nagrywarka dvd br - lg - 320

suma: ok 6500zł


sobota, 6 kwietnia 2013, 08:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Komputer pod Edius 6
Panowie a taki temat:
Win 7 Home 64bit czy Win 7 Prof 64bit?
Roznica jest prawie 200zl...


czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Komputer pod Edius 6
Jeśli planujesz w komputerze 32GB RAM lub więcej kup wersję PRO :mrgreen:

MEMORY LIMIT in Windows 7

---------------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
Videopro.pl
http://www.photokitchen.eu
Facebook
Google+

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.53 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Komputer pod Edius 6
wstepnie jest planowana 16gb


czwartek, 11 kwietnia 2013, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Komputer pod Edius 6
Proponuję wersję PRO (przyda się)

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 11 kwietnia 2013, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Komputer pod Edius 6
kristoforo napisał(a):
Proponuję wersję PRO (przyda się)
tak tez zrobie, gdy home byl do 32gb RAM wchodzil by pod uwage..


czwartek, 11 kwietnia 2013, 16:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL