Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 10:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 78
Post Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
Witam

Zauważyłem, że moje dwa dyski twarde 1 TB i 1,5 TB niezbyt dają sobie radę..

Chodzi o to że jak materiał jest dłuższy na timeline to przerywa podgląd.. i zatrzymuje sie odtwarzanie.. muszę ponownie nacisnąć spację by dalej materiał był odtwarzany (jest to losowo co kilkanascie.. kilkadziesiąt minut.

W opcjach timeline mam wyłączone sygnalizowanie porzuconych klatek.

Jak zrobiłem sobie test szybkości programem od blackmagic... to szczerze nie wiem co ja mam kupić.. musiałbym chyba zakupić dysk ssd za spore pieniądze..

Na dyskach 7200 obrotów da się znaleźć coś mocnego?


sobota, 24 marca 2012, 15:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
Zepnij w raid


sobota, 24 marca 2012, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
Mocne - cenowo też - są WelociRaptory 10000 obr. ale ekonomiczniej i wydajniej będzie 4x1TB w RAID 0 - jak zresztą napisał mój przedmówca.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


niedziela, 25 marca 2012, 11:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
Pod siodemka mozna wykroic partycje rozlozona na tych dyskach co sa juz w systemie. Bedzie szybciej. Kwestia jeszcze jaki to material ale u mnie z dwoch dyskow montaz wyrabia wszystko poza kompresjami bezstratnymi i 10bit.


niedziela, 25 marca 2012, 14:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 78
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
W biosie płyty głównej ASUS P8Z68-V jest opcja RAID, aczkolwiek na tym się kończy nie ma czegoś takiego jakie dyski chcę żeby mi w RAID pracowały..

Teraz muszę wykombinować dysk na który zrzucę materiały z tych twardzieli.. a jest tam tego sporo..

No i czysta instalacja siódemki zapewne..

Szczerze nigdy RAID'a na oczy nie widziałem u kogoś jak pracuje :)


niedziela, 25 marca 2012, 17:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
tomaszek1981 napisał(a):
W biosie płyty głównej ASUS P8Z68-V jest opcja RAID, aczkolwiek na tym się kończy nie ma czegoś takiego jakie dyski chcę żeby mi w RAID pracowały..

Musi być. Trzeba pewnie przestawić kontroler z AHCI na RAID i pojawi się przy starcie menu konfigu RAIDa, ale lepiej zrób sobie RAID pod Windowsem... Ten sprzętowy to taki fake RAID i tak obciąża procesor. Miałem kiedyś przykry przypadek padnięcia mobo i pliki RAID do odzyskania jedynie na takiej samej mobo... kilka dni się bawiłem zanim wszystko wróciło na miejsce.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


poniedziałek, 26 marca 2012, 16:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
a po co sie bawic w kontrolerach jak mozna to zrobic z pominieciem ich ustawien bezposrednio z windy ? tak zalozona partycja bedzie dzialac niezaleznie od tego na jaki kontroler sie to wepnie


poniedziałek, 26 marca 2012, 16:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2010, 04:32
Posty: 78
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
Degenerado napisał(a):
a po co sie bawic w kontrolerach jak mozna to zrobic z pominieciem ich ustawien bezposrednio z windy ? tak zalozona partycja bedzie dzialac niezaleznie od tego na jaki kontroler sie to wepnie

A gdzie taką funkcję szukac w windzie 7, tworzenie raid 0 ?
pozdr.


poniedziałek, 26 marca 2012, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Jaki dysk twardy do montażu w AP cs 5.5?
zakladasz wolumin rozlozony, normalnie z zarzadzania dyskami, poprosi o wskazanie dwoch dyskow i przyporzadkowanie na nich miejsca, nie potrzeba do tego kontrolera raid


poniedziałek, 26 marca 2012, 23:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL