Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 03:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
czas złozyć nowego kompa. Budzet 10k, moze nawet 12k max.
Czytam fora i mętlik. Co wybrać lepiej ? 3770k ? 3960 na s.2011 albo Xeony ?
Kasa nie siegnie tak wysoko :( |
3770k ma tylko 4 rdzenie i podobno problemy z kreceniem ?
3960 ma 6 jajek. ten kierunek ?


sobota, 19 maja 2012, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
Za taka kase masz dwa opterony 16c kazdy


sobota, 19 maja 2012, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
dawno temu mialem kompa na AM2. 3ba poczytac w necie co piszą o tych tronach. Masz testy jak to sie sprawdza z Adobe CS6 ? Warto skoczyć na AMD ? Czy tylko Intel ? Zaciekawileś mnie. Poczytam.


sobota, 19 maja 2012, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
Wszystkie moje konfigi sa na podwojnych opteronach poza laptopem, uzywam na nich premierea z afterem, nie ma analogicznych konfigow intelowskich ktore maja chociaz zblizone osiagi. Cenowo tez dual opteron bije na glowe dual xeon, na quad opteron to nawet nie widzialem odpowiedzi intela. Mowie o plytach atx w normalnym przedziale cenowym dostepnym dla zwyklego uzytkownika.


sobota, 19 maja 2012, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
znalazłem na forum Adobe:

Obrazek


niedziela, 20 maja 2012, 19:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
no i ?


poniedziałek, 21 maja 2012, 00:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
Wszystko jest tylko na Intelu.
AMD not recomended ? W postach na Adobe chyba nikt nie poleca AMD.
Mówią " AMD dużo powolnych rdzeni, lepiej mniej rdzeni a szybszych"
Zniechęcają do AMD ? Dlaczego ?


poniedziałek, 21 maja 2012, 05:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
a brane sa pod uwage konfigi jedno czy dwuprocesorowe ?
i co w tej tabelce oznacza amd chips, chipsety, procesory , czy gpu ?
daj linka do tych informacji


poniedziałek, 21 maja 2012, 08:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
uff, znalazłem linka:

http://forums.adobe.com/thread/947698?tstart=0

z dyskusji na forum Adobe wynika, ze tylko intel jest spoko koko.


poniedziałek, 21 maja 2012, 08:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
Spoko koko ? w sumie tak mozna podsumowac caly ten artykul, konfig na jednym intelu za 5k euro i bzdury o quadro.
No ale to jakby domena ludzi ktorzy biora swoje informacje z benchmarkow co nawet ktos zauwazyl w commentach.

"Mówią "AMD dużo powolnych rdzeni, lepiej mniej rdzeni a szybszych"
czyli mowia ze lepiej miec 4-6 rdzeni 5ghz(po o/c) niz 32 rdzenie 3ghz (bez o/c) ? smieszne biorac pod uwage ze premiere i after od bardzo starych wersji wszystko zjadaja przy liczeniu na 100% a silniki renderujace sa nieublagane jesli chodzi o wyniki.
Lepiej miec softwareowe kontrolery sata i 64gb ram czy 256 giga ramu z ramdyskami wydzielonymi i sprzetowe kontrolery sata/sas dzialajace bez zadnych obciazen ?

Na zdrowy rozsadek to ten artykul sie kupy nie trzyma nie mowiac o tym ze nie ma zadnego odniesienia do szybkosci liczenia czy eksportu wyrzebionych tam konfigow, zadnego testu na konkretnych materialach czy ustawieniach (co notabene postulowalem zeby tutaj zrobic na forum gdzie mozna by porownywac rozne konfigi)


poniedziałek, 21 maja 2012, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
Na forum Adobe bardzo mało jest informacji o zestawach na opteronach. W ogóle AMD jest raczej pomijane.
Dominacja Intela jest tam wyraźna. Testowałem ostatnio dwa zestawy komputerowe z Adobe After Effects CS6.:

I konfiguracja:

i7 2600k @ 4.5GHz / Asus P8Z77 Deluxe / 32GB DDR3 corsair / GTX580 3GB GDR5 / SSD Corsair 240GB GT na system / RevoDrive 3 120GB - cache i swap / 2x 1TB WD Caviar black w Raid 0 na magazyn / zasilacz Enermax 1250W

Testowy projekt na AE CS6:
http://www.youtube.com/watch?v=6RT92pHM ... ture=g-upl

Czas renderingu tego projektu na tej maszynie - 17min 16s

II konfiguracja:

i7 3930k @ 4.5GHz / Asus P9X79 Pro / 32GB DDR3 corsair / GTX580 3GB GDR5 / SSD Corsair 120GB GT na system / 2x 1TB seagate w Raid 0 na magazyn / zasilacz Enermax 1250W

Czas renderingu tego projektu na tym komputerze - 11min 42s

Widać tutaj sporą przewagę komputera z procesorem posiadającym 6 rdzeni ( 12 wątków )
Za kilka dni zrobię ten sam test na konfiguracji z Xeonami E5-2665, którą teraz składam :mrgreen:

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 580 3GB / BD-R LG / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 23 maja 2012, 08:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komp do Adobe Premiere CS6 i After Efects CS6
udostepnij projekt i rozpisz parametry eksportu to bedzie mozna porownac


środa, 23 maja 2012, 11:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL