Teraz jest piątek, 23 sierpnia 2019, 08:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 ustawianie filtrów 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post ustawianie filtrów
Nie raz zdarzyło se że nasz odtwarzacz dvd czy blu-ray źle odtwarzał nasze klipy filmowe.Zainstalowane w naszych kompach programy poosiadają swoje kodeki,które czasem mają ze sobą konflikty.System lub program sam dobiera sobie filtry-czasem błędne.Kiedy miałem Xp był dostępny program określający merit dla konkretnego kodeka.
http://www.hack7mc.com/2009/03/controlling-codec-usage-with-radlight.html
warto zapoznać się ze stronką oraz pokombinować z meritami.
Mój media player po tym zabiegu odtwarza klipy wideo prawiłowo

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 2 września 2012, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ustawianie filtrów
"Nie raz zdarzyło se że nasz odtwarzacz dvd czy blu-ray źle odtwarzał nasze klipy filmowe.Zainstalowane w naszych kompach programy poosiadają swoje kodeki,które czasem mają ze sobą konflikty.System lub program sam dobiera sobie filtry-czasem błędne"

nie, nie zdazylo mi sie, jak instalujesz tone softu do wszystkiego to sie okazuje ze masz kupe do niczego, oprogramowanie nic sobie samo nie dobiera
najslabszym ogniwem jest uzytkownik i jego brak zrozumienia czego chce a co potrzebuje i w jaki sposob to najefektywniej osiagnac


poniedziałek, 3 września 2012, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: ustawianie filtrów
nie da się bo komputer ma filtry Roxio,Cyberlinka ,womble i inne.Mi kwasi roxio ale nie odinstaluję bo czym wypalę plytkę?

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 3 września 2012, 08:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ustawianie filtrów
ashampoo ?


poniedziałek, 3 września 2012, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: ustawianie filtrów
Niestety mam do dyspozycji jeden komputer.Zainstalowana karta tvsat,karta Pinnacle do zgrywania kaset video.Zdarza się że po jakiś znajomy przyniesie płytkę blu-ray z wesela do przemontowania(są programy którymi można poprzycinać avchd bez ponownej re kompresji). W efekcie samych filtrów Mpeg2 sporo i avchd też.Kiedy miałem system Xp miałem dobry program do opanowania meritów filtrów. Na Win7 program znalazłem wczoraj.
Myślę że problemy z filtrami występują nie tylko u mnie-dlatego ten temat.
Może ktoś da linka na monitor który pokazuje jaki filtr wykorzystuje dany player czy program.
Bez ustawiania meritów filtry wskakują dowolnie(który wolny)

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 3 września 2012, 19:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL