Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 11:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 OCZ Revo pytanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post OCZ Revo pytanie
Hejka,
Czy może ktoś używa ten model OCZ Revo,
Jest bardzo tanie , moze nie najszybszy ale...
Chciałem go postawić pod system i zastanawiam się czy bedzę stabilny.
(musi być na pci już wszysko mam zajęte)
I przy okazji jeszcze jedno pytanie,
Czy istnieje możliwość przekopiowania całej zawartości dysku C (system) na ten nowy dysk .
Tak żeby nie trzeba było jeszcze raz systemu stawiać , jeżeli tak to czym to zrobić Norton ghost?
Pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


niedziela, 10 lutego 2013, 18:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: OCZ Revo pytanie
Używam RevoDrive3. Ale nie mam na nim systemu ... :mrgreen:
Stosuję go jako cache do Adobe After Effects. Sprawdza się.
Jeżeli masz Win7 to wystarczy zrobić backuup systemu narzędziem "kopia zapasowa" i potem gdy wystartujesz system z płyty, wybrać opcję "przywracania". Całość zajmuje ok 10 minut. Oczywiście wcześniej musisz mieć np. na pendrive - driver do dysku Revo, ale to chyba oczywiste.
Ciekawą alternatywą jest: RevoDrive HYBRID 1 TB Jutro będę miał okazję go przetestować.

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.bsmultimedia.sklep.pl
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.photokitchen.eu

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.52 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


niedziela, 10 lutego 2013, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: OCZ Revo pytanie
No ok , chyba przeprowadze operację;)
Tempy mam postawione na agility 3 i chciałem coś na system ,
a z tą chybrydą to mam mieszane uczucia zreszcztą w razie co płyta główna umożliwia zrobienie takiej chybrydy.
Pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


niedziela, 10 lutego 2013, 19:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL