Teraz jest piątek, 18 października 2019, 04:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Dodatkowa pamięć DDR2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Dodatkowa pamięć DDR2
witam, posiadam płytę gł. ASUS P5Q z zainstalowaną pamięcią 4x2GB w parach dual (Kingston HyperX DDR2 2x2048MB 1066MHz CL 5.0 Black). Płyta wg danych obsłuży 16GB ramu DDR2 - z częstotliwością do 1200 MHz. Specyfikacja poniżej.

Czy ktoś spotkał się z pamięcią DDR2 4x4GB, gdzie by to kupić i czy w ogóle ma to sens? Komp pracuje z Adobe CS6.


Załączniki:
Komentarz: ASUS P5Q
ASUS P5Q.jpg
ASUS P5Q.jpg [ 127.05 | Przeglądane 116 razy ]
wtorek, 21 maja 2013, 12:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4861
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Dodatkowa pamięć DDR2
Widziałem kiedyś na Allegro, w Ceneo były http://www.ceneo.pl/8506561, na ebayu LINK coś bywa... Szukaj.
Co do sensowności, to się nie wypowiadam. Według potocznej wiedzy lepiej zmienić platformę, ale to Ty robisz sobie jakieś założenia i sens od nich zależy.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 21 maja 2013, 13:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1411
Post Re: Dodatkowa pamięć DDR2
Tak na szybko spojrzalem tu i tam, 4x4 praktycznie zapomnij, moze zdobyl bys 2x4 + 2x4, ale ceny nowych chore, nie oplaca sie, ja bym poczekal dozbieral kasy i jednak zmienil platforme, w to juz nie warto inwestowac, bo za cene tych pamiatek, bedziesz mial np dobra nowa plyte.


wtorek, 21 maja 2013, 14:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dodatkowa pamięć DDR2
http://allegro.pl/goodram-4gb-1x4gb-800 ... 87142.html

problem jest jeden, dowiesz się czy dzialaja dopiero po wlozeniu do komputera
miałem okazje kupic , na zadnej plycie nie ruszyly, przetestowałem z 5 roznych sztuk w tym p5q ale ld cos tam, nie pamiętam już

chyba taniej by Ci było kupic plyte pod ddr3


wtorek, 21 maja 2013, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: Dodatkowa pamięć DDR2
dziękuję za odpowiedzi, nie próżnowałem dziś i też przekopywałem net i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że taniej wyjdzie postawienie nowszego zestawu...

pozdrawiam :)


wtorek, 21 maja 2013, 16:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL