Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 11:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pomozcie wybrac monitor 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Pomozcie wybrac monitor
Panowie wiem ze to juz bylo ale czas leci i ciagle cos nowego wychodzi a tu wczoraj padl mi monitor. Trzeba mi cos do montazu ale zeby nie wywalac zbyt wiele kasy bo za tydzien ma mi sie corka rodzic wiec potrzeby sa okropne. Myslalem tak o tysiaku moze 1200. Poradzcie. Degenerado co tam teraz jest na topie? Sorry za pisownie ale klepie z telefonu. Pozdrawiam

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


czwartek, 25 lipca 2013, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
w takim przedziale cenowym to się nie orientuje specjalnie
polecano mi ten model: Monitor EIZO FORIS FS2331 23'' PVA Full HD
ale musialbys sam sprawdzić u jakiegoś dystrybutora czy w sklepie


czwartek, 25 lipca 2013, 17:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
dobry będzie !

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


czwartek, 25 lipca 2013, 18:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
Czy ten nie bedzie lepszy ? LG IPS LED 29 Np tu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3422923873


czwartek, 25 lipca 2013, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
dla mnie bez sensu, jakas lipna rozdzielczość i chora cena

już bym ten wolal:
http://allegro.pl/monitor-dell-u-2711-u ... 13799.html

... wlasciwie to mam taki...


czwartek, 25 lipca 2013, 21:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
To juz chyba lepiej ten, skoro uważasz ze ,,eldżik'' bez sensu, chociaz osobiście uważam ze jast naprawdę dobry.
http://www.agito.pl/monitor-dell-29-led ... r=1-387640

Zużycie prądu LG - 48W
DELL - 90 (ten z agito)

Na to tez warto spojrzeć jak pracuje sie po 10-12 godz dziennie


czwartek, 25 lipca 2013, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
bez sensu taka rozdzielczość, majac zapas w pikselach mogę sobie obejrzeć podgląd full hd 1:1 a tutaj lipa


czwartek, 25 lipca 2013, 21:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
do podglądu mozna miec coś innego, a tu masz kupę miejsca ,,do roboty" spróbuj to docenisz
Pzdr


czwartek, 25 lipca 2013, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
ja mam wieksza rozdzielczość niż Ty polecasz , nie widze sensu doceniania niższej, skoro mogę pracować z dużo większym komfortem a w razie potrzeby z lepszym podgladem


czwartek, 25 lipca 2013, 22:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
Reasumując punku widzenia zalezy od punktu siedzenia - pzdr
Ps. gusta są różne i nie podlegają dyskusjom :wink:


czwartek, 25 lipca 2013, 22:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2034
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
Podzielam opinię "bez sensu rozdzielczość" do pracy.


czwartek, 25 lipca 2013, 22:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
Degenerado długo trzeba czekać od momentu wciśnięcia włącznika do zaświecenia się ekranu w tym dell'u ?

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


czwartek, 25 lipca 2013, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
majac odpalony pulpit, wylaczylem i wlaczylem - jakies 3-4 sekundy, na oko, w sumie nie wpadłem nawet żeby cos takiego robic, uruchamia się i gasnie razem z kompem :)


czwartek, 25 lipca 2013, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
no właśnie... nieco starsze modele szybciej reagowały, 1 sek od wciśnięcia i obraz jest.

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


piątek, 26 lipca 2013, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomozcie wybrac monitor
ale z tego co widze po diodach to on sprawdza jakie wejście jest podlaczone i aktywne a tego trochę ma


piątek, 26 lipca 2013, 00:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL