Teraz jest czwartek, 28 stycznia 2021, 01:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Problem z formatem plików .mts 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2013, 11:42
Posty: 29
Post Problem z formatem plików .mts
Witam,
Złożyłem komputer tak tylko umiałem i nie wiem czy będzie chodził pod Adobe Premier CS6, i czy będzie można płynnie obrabiać filmy w formacie HD.

Obecnie mam komputer o parametrach takich:

Zestaw obecny:
Zasilacz: tracer 4Life model 4Lift/400
Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-DS3L
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 660 TI OC 3GB DDR5 PCI-E BOX
Procesor: Intel Core 2 Quad Q83001
Pamięć: Good Ram 4x 2GB GR800

I nie wiedz, co wy nim zmienić żeby pliki formaty .mts działały w mare płynie, czy to wina procesora czy pamięci ewentualnie karty graficznej. I filmy w formacie .mts zacinają się na nim. Nie można obrobić (posklejać, efekty dodać) o się zacina obraz. Dźwięk chodzi a le za to obraz albo przeskakuje albo się zacina.

A oto zamiar kupienia nowego komputera, tylko bym wolał za rak go kupić.

Zestaw nowy:
Procesor: AMD X8 FX-8350 4.0GHz BOX
Płyta główna: Asus M5A99X EVO 2.0
Pamięć: 2x GeIL 2x 4GB DDR3 2133 MHz CL10 Leggera
Dysk: Dysk Seagate 3.5'', 2TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST2000DM001)
Karta graficzna: GeForce GTX 660 Gigabyte 2GB 2xDVI&HDM&DPI (PCI-E) OC z NVIDIA GeForce
Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 550W 80Plus Bronze (SPC088)
Obudowa: Corsair Carbide 300R (CC-9011014-WW)

Nie wiem, czego to wina wiec proszę o pomoc ekspertów w rozwiązaniu problemy.


sobota, 29 czerwca 2013, 12:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5196
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z formatem plików .mts
adziozone napisał(a):
Witam,
Złożyłem komputer tak tylko umiałem i nie wiem czy będzie chodził pod Adobe Premier CS6, i czy będzie można płynnie obrabiać filmy w formacie HD.

I nie wiedz, co wy nim zmienić żeby pliki formaty .mts działały w mare płynie, czy to wina procesora czy pamięci ewentualnie karty graficznej. I filmy w formacie .mts zacinają się na nim.

Nie można obrobić (posklejać, efekty dodać) o się zacina obraz. Dźwięk chodzi a le za to obraz albo przeskakuje albo się zacina...

To jak, nie wiesz czy będzie chodził, czy wypróbowałeś, ale nie chodzi płynnie?
Nie używam Premiere, ale nawet "na oko" trochę słaby ten aktualny zestaw. Twojej karty graficznej nie ma w spisie Adobe: http://www.adobe.com/products/premiere/tech-specs.html?PID=2159997.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 30 czerwca 2013, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Problem z formatem plików .mts
adziozone
Co do tego nowego komputera, który chcesz kupić za rok - to się nie wypowiadam, przez rok może się dużo zmienić.

W opisie tego pierwszego komputera, którego jak rozumiem używasz,
to jest dziwna konfiguracja.
Pierwsze co widać to zasilacz 400W, podczas gdy sama karta graficzna
nominalnie potrzebuje 450W. Dziwne, że to w ogóle chodzi.
Pamięci DDR2, ale widzę, że płyta innych nie obsługuje.

Czekaj na poradę, może degenerado się sprawą zainteresuje.


niedziela, 30 czerwca 2013, 10:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Procesor jest za slaby do grafiki, zasilacz do wymiany od razu, nie wiadomo jaka plyta i chipset a to tez moze miec znaczenie.


niedziela, 30 czerwca 2013, 10:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: Problem z formatem plików .mts
adziozone-zciągnij premiere 5,5 i sprawdź jak chodzi.Ponoć premiere 6 tak ma

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 30 czerwca 2013, 10:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2013, 11:42
Posty: 29
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Chodzi o to czy jest wstanie ten komputer obrobić materiał formaty .mts i HD, bo mi się przycina co chwila obraz.

Zestaw obecny:
Zasilacz: tracer 4Life model 4Lift/400 (wymiana)
Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-DS3L
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 660 TI OC 3GB DDR5 PCI-E BOX
Procesor: Intel Core 2 Quad Q83001
Pamięć: Good Ram 4x 2GB GR800

Wiem ze piszecie ze trzeba wymienić zasilacz, klocek tez i pamięć DDR 2 mało, co się różnią od DDR 3, w sumie mogę zamienić na większe 4x 4GB


niedziela, 30 czerwca 2013, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 359
Post Re: Problem z formatem plików .mts
GTX660TI pobór mocy to 150W a nie 450W.

_________________
Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000


niedziela, 30 czerwca 2013, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Jak chcesz to kolo polnocy moge zerknac na system przez teamviewera i ewentualnie powiedziec Ci co mozna wytweakowac zeby ten zestaw lepiej dzialal. Napisz jaka masz plyte glowna.

Kumak nie wprowadzaj w blad, cs6 jest duzo lepiej zoptymalizowany od 5 i 5.5


niedziela, 30 czerwca 2013, 15:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Problem z formatem plików .mts
zedgrajewo napisał(a):
GTX660TI pobór mocy to 150W a nie 450W.

No, OK. Nie spieram się o takie rzeczy.
A już na pewno nie z producentem.
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4376#ov


niedziela, 30 czerwca 2013, 19:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5196
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Poszukałem na polskich forach opinii o tym zasilaczu. Opinie sa negatywne, ale głównie tych którzy go nie używali. Cztery opinie - tych którzy ten zasilacz mieli, są na OK. W dwóch przypadkach chodzi bez zastrzeżeń, a w dwóch spalił się, ale nie pociągnął nic za sobą. :D

PS @Posiwiały
Cytuj:
System power supply requirement: 450W

Czyli producent poleca dla całego komputera taki zasilacz, sama karta ma mniej, co nie zmienia faktu że - pomijając skrót myślowy - masz rację.
Obydwaj macie rację. :wink:

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 30 czerwca 2013, 19:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1521
Post Re: Problem z formatem plików .mts
w domu mam archaicznego kompa z procesorem athlon 5600 i 12 giga ram i zasilacz 650 wat gtx460 i nic mi się nie przycina na piątce

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 30 czerwca 2013, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Ja nie uzywam tracerow a mam o nich zle zdanie... Wiem jak wracaja do serwisowania.


niedziela, 30 czerwca 2013, 20:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2013, 11:42
Posty: 29
Post Re: Problem z formatem plików .mts
kumak napisał(a):
w domu mam archaicznego kompa z procesorem athlon 5600 i 12 giga ram i zasilacz 650 wat gtx460 i nic mi się nie przycina na piątce


A widzisz, mi nie przycina filmów w kaset, tylko z kart i to jek są dużego, wielkiego formaty. I tez jak mam otwarte to materiał podazuje około 3 godzin, to nie wiem czy tego wina.

Czy to wina komputera ze za słaby:

Zasilacz: tracer 4Life model 4Lift/400
Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-DS3L
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 660 TI OC 3GB DDR5 PCI-E BOX
Procesor: Intel Core 2 Quad Q83001
Pamięć: Good Ram 4x 2GB GR800

Czy pamięci brak, czy procesor nie wydala??


niedziela, 30 czerwca 2013, 21:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2013, 11:42
Posty: 29
Post Re: Problem z formatem plików .mts
W trakcie odtwarzania w programie to pokazuje 80-100 % wszystkie 4 rdzenie.


Załączniki:
klocek.jpg
klocek.jpg [ 117.31 | Przeglądane 241 razy ]
niedziela, 30 czerwca 2013, 21:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2013, 11:42
Posty: 29
Post Re: Problem z formatem plików .mts
Degenerado napisał(a):
Jak chcesz to kolo polnocy moge zerknac na system przez teamviewera i ewentualnie powiedziec Ci co mozna wytweakowac zeby ten zestaw lepiej dzialal. Napisz jaka masz plyte glowna.

Kumak nie wprowadzaj w blad, cs6 jest duzo lepiej zoptymalizowany od 5 i 5.5


Spoko tylko na komputerze gdzie jest obróbka video nie ma neta. To tylko tyle, co napisze do was, bo innej opcji nie ma, a płyta główna to Gigabyte GA-EP43-DS3L.


Załączniki:
plyta.png
plyta.png [ 416.73 | Przeglądane 293 razy ]
niedziela, 30 czerwca 2013, 21:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL