Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Witam Serdecznie.
Pragne zaproponowac wszystkim zainteresowanym Stacje Robocze ( 3d, graficzne i montażowe) w atrakcyjnych cenach:
Przykładowe konfiguracje:
1.Stacja graficzna Gpucomputer w8
1.Procesor 2x Xeon e5-2689 2.6 Ghz ( turbo 3,6 Ghz) - procesory 8 rdzeniowe , łącznie 32 wątki !!!
2.chłodzenie procesorów- CoolerMaster Hyper412
3.Ram- 16 GB DDr3 Kingston 1600
4.płyta Asus Z9PE-D8 WS
http://pl.asus.com/Server_Workstation/W ... Z9PED8_WS/
5.Grafika - Gforce-210
6.HDD 1 TB
7.zasilacz - Chieftec 650W modular
8.obudowa Chieftec CH-09B-OP
*wersja podstawowa- za dopłatą możliwość dowlonego rozbudowania pamięci, HDD i karty graficznej

wydajność : Cinebench 11.5 - 24,5pkt
więcej testów http://gpucomputer.pl/?page_id=610
cena 9600 pln brutto
24 m-ce gwarancji
f-ra VAT
Cena w promocji do 14 października !!!


2.Stacja graficzna Gpucomputer w12 ( najnowsze procesory 12 rdzeniowe, łącznie 48 wątków HT!!!)
1.płyta Asus Z9PE-D8 WS
2.procesor 2x Xeon e5-2696v2
3.pamięć 32 GB ddr3 ECC
4.chłodzenie Zalman 412 PS
5.zasilacz 750 W modularny
6.SSD 250 GB
7.karta graficzna gtx 210
8.obudowa Chieftec CH-09B-OP
*wersja podstawowa- za dopłatą możliwość dowlonego rozbudowania pamięci, HDD i karty graficznej

cena: 18600 pln brutto
wydajność Cinebench 11.5 -39 pkt ; Cinebench 15- 3390 CB
gwarancja 24 mce
f-ra vat
Cena w promocji do 14 października !!!
test praktyczny stacji http://www.gpucomputer.pl/?page_id=612


wtorek, 8 października 2013, 12:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Witaj serdecznie :)

Dlaczego takie kiepskie zasilacze i jeszcze gorsze obudowy ? Przy takich cenach 150zl do dobrej obudowy nie powinno być jakims problemem ?

GTX 210 ? zarcik ?


wtorek, 8 października 2013, 13:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Już odpowiadam.... ogłoszenie dotyczy wyjściowej konfiguracji zaś zasilacze które podałem sa absolutnie wystarczaja jeśli chodzi o procesor i proste karty graficzne ( tzn . pobierające mało mocy). Zasilacze Chiefteca są co namniej b. przyzwoite i bardzo dobrze sprawdzają sie w naszych zestawach . To co je wyróżnia to modularność , posiadanie 2 lini procesorowych EPS12V wymaganych przez płytę dwuprocesorową a przy okazji korzystna cena. Oczywiście nie ma problemu z zaslilaczami innych firm pod warunkiem zachowania wymogów technicznych.
Tak jak napisałem są to podstawowe modele do rozbudowy a moc zasilacza , rodzaj karty graficznej , ilość ramu czy obudowa zależą od potrzeb i możliwości finansowych :). Przykładowo w przypadku wykorzystania komputera jako końcówki renderującej karta graficzna nie jest istotnym skladnikiem systemu. Dla kogoś kto potrzebuje tylko taką końcówkę GTX210 nie jest żartem :)
Na życzenie i o ile jest taka uzasadniona konieczność a finanse klienta na to pozwolą możemy dostarczyć systemy z dwoma zasilaczami redundantnymi oraz czterema lub nawet ośmioma kartami graficznymi. A jeśli chodzi o obudowy to obudowy Chiefteca naszym zdaniem są bardzo dobre... oczywiście nie ma problemu z wstawieniem "bebeszków" do obudowy każdego innego producenta którego obudowy prawidłowo "trzymają" standard EATX a i sama obudowa zostanie przez nas zaakceptowana. Tak że jeżeli ktoś życzy sobie "wypaśna" LianLI , Silverstone, CoolerMaster itd... nie widzę problemu.

Konkludując : dostarczymy sprzęt w każdej konfiguracji ( przy zachowaniu koniecznej kompatybilnosci poszczególnych komponentów) oraz zaakceptowaniu ceny :D


wtorek, 8 października 2013, 13:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1411
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Ciekawych rzeczy sie dowiaduje, GTX210 to moze do komputera biurowego sie nadaje, a nie do "powaznej" stacji graficznej. Generalnie dziwne te konfigi, mocny proc, ale reszta przecietna, w drugim konfigu - zasilacz modularny 750W(jaki?), Pamiec DDR(jaka?) Dysk SSD (jaki?), czlowieku wystawiasz oferte za gruba kase z opisem z marketu, oparta na przecietnych podzespolach, hmmm.


wtorek, 8 października 2013, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Jeśli te obudowy sa dobre waszym zdaniem to wybacz... ale niespecjalnie się znacie na cyrkulacji powietrza co jest dość istotna sprawa jeśli chodzi o maszyny do liczenia. Do tego zasilacz chiefteca... chieftec skonczyl robic dobre zasilacze na 450watach, potem to już jest srednia polka ze wskazaniem na "nie zostawiaj liczącego komputera samego w domu/pracy".
Wiadomo, ze wszystko podkladacie jak sobie klient zażyczy ale tutaj jest bardziej wymagający odbiorca, każdy sobie policzy , co ile kosztuje, ceny można sprawdzić w necie a kasa do wylozenia spora.

p.s. biorac pod uwagę xeony to za spora :)


wtorek, 8 października 2013, 14:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1411
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Degenerado- za 18600 to juz bysmy zaszaleli hehehe


wtorek, 8 października 2013, 14:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Ludzie... czy wy umiecie czytac ????
Przecież napisałem że wszystko co wskaże klient jest możliwe... Oczywiscie wszystko pod warunkiem ze zachowane zostaną wymogi techniczne.
Ok... wobec tego modyfikacja następująca która byc może przypadnie Degenerado i innym malkontentom do gustu


1.Procesor 2x Xeon e5-2689 2.6 Ghz ( turbo 3,6 Ghz) - procesory 8 rdzeniowe , łącznie 32 wątki !!!
2.chłodzenie procesorów- CoolerMaster Hyper412
3.Ram- 32 GB DDr3 Kingston 1600
4.płyta Asus Z9PE-D8 WS
5.Grafika - GTX 780
6.SSD 250 GB Samsung 840
7.HDD 1 TB WD
7.zasilacz - Chieftec 850W modular
8.obudowa Cooler Master HaF X
*wersja podstawowa- za dopłatą możliwość dowlonego rozbudowania pamięci, HDD i karty graficznejej
wydajność : Cinebench 11.5 - 24,5pkt
więcej testów http://gpucomputer.pl/?page_id=610
cena 13800 pln brutto
24 m-ce gwarancji
f-ra VAT
Cena w promocji do 14 października !!!

2.Stacja graficzna Gpucomputer w12 ( najnowsze procesory 12 rdzeniowe, łącznie 48 wątków HT!!!)
1.płyta Asus Z9PE-D8 WS
2.procesor 2x Xeon e5-2696v2
3.pamięć 64 GB ddr3 ECC
4.chłodzenie Zalman 412 PS
5.zasilacz 1000 W modularny
6.SSD 250 GB
6.HDD Raid0+1 4 TB (4x 2 TB HDD)
7.karta graficzna Nvidia GTX Titan 6 GB
8.Lian LI PC80
*wersja podstawowa- za dopłatą możliwość dowolonego rozbudowania pamięci, HDD i karty graficznej
cena: 25800 pln brutto
wydajność Cinebench 11.5 -39 pkt ; Cinebench 15- 3390 CB
jest to najsilniejsza jednostka 2 procesorowa aktualnie dostępna ( pod wzgledem mocy CPU)
gwarancja 24 mce
f-ra vat
Cena w promocji do 14 października !!!
test praktyczny stacji http://www.gpucomputer.pl/?page_id=612

pozdrawiam mając nadzieje że te konfiguracje zdobędą wieksza przychylność forumowiczów.
ps...
Degenerado... wybacz ale ciekaw jestem ile wg ciebie ile kosztuje para procesorów 8 rdzeniowych takich jak Xeon E5-2689 , lub para Xeonów 12 rdzeniowych E5-2697 v2?


wtorek, 8 października 2013, 14:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
generalnie zasada jest taka, że w dziale giełda nie dyskutujemy. jeśli autor wyrazi taką prośbę komentarze w tym wątku zostaną usunięte.
(inna sprawa to, że moim zdaniem taka dyskusja jest ok, ale to nie jest właściwe miejsce)

_________________
Obrazek


wtorek, 8 października 2013, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
aaa faktycznie gielda... nie zwrocilem uwagi, może przez to ze na paru forach widze ta reklamę i trzeba było rozjasnic pare rzeczy


"jest to najsilniejsza jednostka 2 procesorowa aktualnie dostępna ( pod wzgledem mocy CPU) - już widze postep co mnie niezwykle cieszy :)

konfiguracje generalnie sa bardzo fajne, to raczej ceny nie zyskują naszej przychylności :)

ile mysle ze kosztuje ? ... no tyle:
http://www.ebay.com/itm/INTEL-XEON-E5-2 ... 25829fccf6

pierwsze co wyskoczylo, nawet nie szukałem alternatyw

p.s. strona gpucomputer krzaczy się pod explorerem 10 i 11, na chromie jest ok


wtorek, 8 października 2013, 14:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
GrassHoppeR napisał(a):
generalnie zasada jest taka, że w dziale giełda nie dyskutujemy. jeśli autor wyrazi taką prośbę komentarze w tym wątku zostaną usunięte.
(inna sprawa to, że moim zdaniem taka dyskusja jest ok, ale to nie jest właściwe miejsce)


W sumie przepraszam ... odrobinę mnie poniosło.
Celowo wystwiliśmy 2 zestawy które maja najmocniejsze dostępne procesory w bardzo dobrej cenie ( procesory) zas reszta wg oczekiwan oraz możliwości technicznych komponentów oraz finansowych odbiorcy.
Myśle ze warto byłoby podyskutować o tym ale oczywistym jest że w innym miejscu.
Uprzejmie proszę moderatora o przeniesienie tej dyskusji ( poza postem nr 1) w miejsce własciwsze dla tego hmmm... sporu.

I na koniec jeszcze słówko do Degenerado....
ok podałes link do... Ebay czy dostaniesz f-re Vat oraz gwarancję?
nie... bo są to procesory ES, że nie wspomne o tym że z zegarem 2.4 Ghz.
oficjalnie wersja retail tego procesora ( czyli E5-2695 v2)nie kosztuje mniej niż 2300 USD. My nie zaopatrujemy sie na ebay.
Chętnie o tym podyskutuje ale w innym miejscu forum.
pozdrawiam


wtorek, 8 października 2013, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1411
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
Ostatnie zdanie i koncze, te konfigi nadal bez sensu - 1)- dysk WD - jaki? green? W tej cenie zamiast SSD samsung, to juz co najmniej OCZ Revodrive mozna wymagac. Te konfiguracje sa nie przemyslane i zbyt drogie. Przecietny kreciol tutaj, na pewno nie kupi 2x xeon, a slabszy procek i wlasnie mocna karte garficzna. Bylo tu kilka watkow o doborze podzespolow (sprawdzone konfigi), ludzie potrafia czytac i liczyc (no wiekszosc powiedzmy). Jak byscie troszke te watki przejzeli, to byscie sie dowiedzieli czego i w jakich kwotach wiekszosc ludzi szuka i na tej podstawie ustawic oferte, bo to co oferujecie, to sa ceny i konfigi z kosmosu (w kazdym razie dla wiekszosci potencjalnych, tutaj bywajacych klientow)


wtorek, 8 października 2013, 15:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
mateuszu, zamieść ogłoszenie jeszcze raz w dziale giełda. ten wątek przeniosłem ale pozostawiam go tak jak jest. miłej hmmm... dyskusji. :wink:

_________________
Obrazek


wtorek, 8 października 2013, 15:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: [sprzedaż] b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne]
jacekxyz napisał(a):
Ostatnie zdanie i koncze, te konfigi nadal bez sensu - 1)- dysk WD - jaki? green? W tej cenie zamiast SSD samsung, to juz co najmniej OCZ Revodrive mozna wymagac. Te konfiguracje sa nie przemyslane i zbyt drogie. Przecietny kreciol tutaj, na pewno nie kupi 2x xeon, a slabszy procek i wlasnie mocna karte garficzna. Bylo tu kilka watkow o doborze podzespolow (sprawdzone konfigi), ludzie potrafia czytac i liczyc (no wiekszosc powiedzmy). Jak byscie troszke te watki przejzeli, to byscie sie dowiedzieli czego i w jakich kwotach wiekszosc ludzi szuka i na tej podstawie ustawic oferte, bo to co oferujecie, to sa ceny i konfigi z kosmosu (w kazdym razie dla wiekszosci potencjalnych, tutaj bywajacych klientow)


Zgadzam się całkowicie. To inny rynek. Zestawy 2 procesorowe sprzedają się raczej słabo. Głównymi odbiorcami są osoby i firmy pracujące z oprogramowaniem MAJA, 3D Studio MAX, LightWave i podobnymi. Do obróbki wideo klienci szukają zestawów w cenach od 3500 do max.10.000 pln W tej górnej cenie jest zawarte oprogramowanie ... :mrgreen:

---------------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.photokitchen.eu
FACEBOOK
BSMultimedia

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius Pro 7 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark III i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 8 października 2013, 15:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
bo chyba najwolniejszym elementem zestawu dla filmowca jest jednak... sam filmowiec. :wink:

_________________
Obrazek


wtorek, 8 października 2013, 16:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
tak jak napisane jest w tytule w gre wchodza stacje montażowe, graficzne i 3d. własnie na nich sie koncentrujemy zakładajac że wlaśnie tam wymagana jest maksymalna moc komputera.
Zestawy które wyspecyfikowałem to minimalna cena przy maksymalnej mocy CPU. Stąd karta potraktowana jest symbolicznie. Zakładam że ktos kto potrzebowałby dużej mocy CPU a jednocześnie rozbudowanego konfigu graficznego nie zawaha się sam zasugerować co potrzebuje i ... to w zasadzie wszystko. Rozumiem że przy montażu taka wydajnosć jest zbędna ale być może jest ktoś kto sięga po grafike 3d ( i to tę troszke bardziej zaawansowaną niż fruwające napisy) a może nawet po generowanie efektów FX. Wtedy taka uniwersalna maszyna wg mnie ma rację bytu.
Chętnie podyskutuję o tym ale bez odnoszenia się do ebaya i mówienia ze tam gdzieś jest taniej.
To dobrze ze odbiorcy umieją liczyc i nie obcy im ebay...ale on może być interesujący tylko wtedy gdy komus nie zależy na fakturze i zakłada że nie warto mówić o gwarancji.
aha a ten dysk WD to 1 TB z serii RED

pozdrawiam i zapraszam chętnych do spokojnej dyskusji w tym temacie


wtorek, 8 października 2013, 16:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL