Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 18:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
To tak dla twojej informacji, kupując na obszarze unii europejskiej jak najbardziej otrzymujesz 24 miesieczna gwarancje, nikt laski nie robi i oczywiście fakturę tez masz. Wiec przestan wymyslac pierdoly tylko uzasadnij dlaczego xeon 2.5 ghz ES jest gorszy od tego co ty wsadzasz (w aukcji jest 2.5 a nie 2.4 tak btw.) i czy jest gorszy az o 6.500 pln, które trzeba dolozyc.

Akurat watki o mocy obliczeniowej sa mocno nietrafione bo after/premiere/avid wysiskaja 48 rdzeni na maxa (64 jeszcze do mnie nie trafilo). I tak samo jak z ramem, im więcej tym lepiej.

p.s. "Zestawy które wyspecyfikowałem to minimalna cena przy maksymalnej mocy CPU" - jasne, po prostu organizacje charytatywna otworzyliście


wtorek, 8 października 2013, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2080
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
To tak dla twojej informacji, kupując na obszarze unii europejskiej jak najbardziej otrzymujesz 24 miesieczna gwarancje, nikt laski nie robi i oczywiście fakturę tez masz.

Teraz Ty piszesz pierdoły :D Powielasz zasłyszane gdzieś mity, takie jak na tej stronie:
http://europa.eu/youreurope/citizens/sh ... dex_pl.htm
A prawdę piszą np. tutaj:
http://fotoblogia.pl/2013/02/13/czy-w-u ... kty-i-mity

Więc to, czy mateusz_gpucomputer udzieli Ci gwarancji zależy od jego dobrej woli, a ponieważ kupowałbyś sprzęt na fakturę, więc nie jesteś konsumentem i nie podchodzisz nawet pod "zgodność towaru z umową". Na terenie Polski w obrocie między firmami ma zastosowanie rękojmia, która dla ruchomości obowiązuje przez rok.


wtorek, 8 października 2013, 18:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Wiesz co, operujesz prawniczym zargonem mowiac co kto może, mi chodzi o to ze nie ma zadnego problemu z wystawianiem faktur, rekojmia czy gwarancja - bo jak podaje Mateusz TO JEST EBAY, tak jakby to w jakikolwiek sposób się wykluczalo.


wtorek, 8 października 2013, 19:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
To tak dla twojej informacji, kupując na obszarze unii europejskiej jak najbardziej otrzymujesz 24 miesieczna gwarancje, nikt laski nie robi i oczywiście fakturę tez masz. Wiec przestan wymyslac pierdoly tylko uzasadnij dlaczego xeon 2.5 ghz ES jest gorszy od tego co ty wsadzasz (w aukcji jest 2.5 a nie 2.4 tak btw.) i czy jest gorszy az o 6.500 pln, które trzeba dolozyc.

Akurat watki o mocy obliczeniowej sa mocno nietrafione bo after/premiere/avid wysiskaja 48 rdzeni na maxa (64 jeszcze do mnie nie trafilo). I tak samo jak z ramem, im więcej tym lepiej.

p.s. "Zestawy które wyspecyfikowałem to minimalna cena przy maksymalnej mocy CPU" - jasne, po prostu organizacje charytatywna otworzyliście



Degenerado... wybacz ale muszę zapytać....z tego co napisałes wynika ze choc 64 watki jeszcze do Ciebie nie trafiły to 48 jak to napisałeś wyciska after/premiere/avid na maksa... czy to znaczy że jesteś szczęśliwym uzytkownikiem konfiguracji opartej na 48 wątkach?
Jeżeli tak to napisz prosze co to jest i ile kosztowało...
Ja już podałem cenę procesorów... Są oczywiście takie ( wskazałeś nawet źródło na ebay) których nie można kupić u INTELA ( myśle o ES-ach) ba... nie wolno nimi obracać handlowo.... . Również trafiają do nas... jednakże są to wersje rozwojowe procesora i często gęsto potrafią po upgradzie biosu , kiedy producent płyty nagle usunie ich mikrokod zaszyty w Bios-ie przestać pracować .Nie wiem i nie chce wiedzieć skąd to źródło na Ebay-u je posiada.
Cena jaką proponujemy za nasz sprzęt jest uczciwa i jedna z niższych o ile nie najniższa w kraju. Myślę że oprócz Ciebie który jak zrozumiałem ma już sprzęt na 48 wątkach i w związku z tym nie jest zainteresowany naszą ofertą znajdzie się ktoś kto uzna że zakup naszych stacji może być celowy i opłacalny. I bez ironi prosze o sprzedaży charytatywnej.... To wszystko.
pozdrawiam


wtorek, 8 października 2013, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1561
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
mateusz_gpucomputer napisał(a):
Cena jaką proponujemy za nasz sprzęt jest uczciwa i jedna z niższych o ile nie najniższa w kraju.


Moze na xeony macie w niskiej cenie, nie wiem, nie interesowalem sie, ale razi to, ze do bardzo drogich procesorow, dokladacie przecietne pozostale elementy, za takie pieniadze mozna wymagac znacznie wiecej, a wydajnosc to nie tylko procesor (gtx210 to byla zenada). Dawno nie widzialem tak dziwnej oferty, moze by tak ludzi zapytac czego oczekuja i ile sa w stanie wylozyc.


wtorek, 8 października 2013, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
"Cena jaką proponujemy za nasz sprzęt jest uczciwa i jedna z niższych o ile nie najniższa w kraju."

Wszyscy to pisza. A jest to o tyle smieszne, ze w naszym kraju ceny sa bandyckie zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę "rzedkie" komponenty a nie to co ludzie na co dzień kupuja.
I dlatego nie dziwi mnie konfig za 25 tys z tytanem na pokładzie i dyskami 2T. (mam nadzieje ze raczej dorobiony na potrzebe dyskusji a nie na poważnie)

Mateusz, nie przekręcaj tego co podaje lub pisze, bo xeony z linka miały 2.5 a nigdzie nie pisałem o watkach tylko o rdzeniach a odpowiadając konkretnie, nie nie jestem posiadaczem, po prostu składam takie komputery na potrzeby agencji reklamowych, studiow i firm, mam porównanie i cenowe i wydajnościowe a ponieważ fora zarzucane sa takimi ofertami "nalepsze, najszybsze i najtańsze" to jest miejsce do dyskusji i malej weryfikacji odnośnie "najniższej" ceny przy gownianym zasilaczu, obudowie, grafice itp.

Argument "my nie kupujemy na ebay" dla mnie jest smieszny, najnormalniejsze sklepy i firmy sprzedają tam towary w cenach bardzo atrakcyjnych i trzeba mieć niepokolei w glowie żeby z tego nie korzystać. Nie mowie o was i firmie , tylko o końcowym użytkowniku.


środa, 9 października 2013, 00:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
jacekxyz napisał(a):
mateusz_gpucomputer napisał(a):
Cena jaką proponujemy za nasz sprzęt jest uczciwa i jedna z niższych o ile nie najniższa w kraju.


Moze na xeony macie w niskiej cenie, nie wiem, nie interesowalem sie, ale razi to, ze do bardzo drogich procesorow, dokladacie przecietne pozostale elementy, za takie pieniadze mozna wymagac znacznie wiecej, a wydajnosc to nie tylko procesor (gtx210 to byla zenada). Dawno nie widzialem tak dziwnej oferty, moze by tak ludzi zapytac czego oczekuja i ile sa w stanie wylozyc.


Bo widzisz... Komputery o tak specyficznych zastosowaniach w zasadzie powinny być "szyte" na miarę bo każdy kto zinwestuje więcej niż przecietnie może (i ma prawo) oczekiwać tego co według niego jest najważniejsze. Największy składnik ceny w takiej 2procesorowej stacji to właśnie procki i na nich się koncentrujemy.
Resztę pozostawiamy potencjalnym klientom. I tak jeden chce obudowę CoolerMaster która swieci i gra inny Silverstona a jeszcze inny zdecydowanie ma to gdzieś i inwestuje we wnętrze a nie obudowę... Tak na marginesie powiem że obudowy chiefteca a dokładnie ta ktora oferujemy w zestawach z ogłoszenia są bezkonkurencyjne.
Nie dość że kosztuja niwiele to reprezentują dobry poziom wykonania i co najważniejsze są absolutnie kompatybilne choćby przez posiadanie kompletnej ilości otworów sluzacych do mocowania płyty. Zdziwilbys się ile na pozór super obudow za bardzo duże pieniądze ma kłopoty że zwykłymi otworami do mocowania płyty.... Niby błachy problem ale czy chciałbyś mieć komp którego płyta za "marne .2 tys byłaby mocowana w 5 zamiast 9 punktach? Takie opowieści mógłbym mnożyć. Dlatego nasi klienci wyrażają życzenie posiadania takiego czy innego komponentu a my mówimy czy to jest możliwe technicznie i ile będzie kosztować.
Nasza propozycja to szkielet który kupujacy może sobie rozbudować.
Pozdrawiam


środa, 9 października 2013, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
"Tak na marginesie powiem że obudowy chiefteca a dokładnie ta ktora oferujemy w zestawach z ogłoszenia są bezkonkurencyjne"

taaaa zwłaszcza jeśli chodzi o polozenie zsilacza i jego cyrkulacje


środa, 9 października 2013, 00:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
"Cena jaką proponujemy za nasz sprzęt jest uczciwa i jedna z niższych o ile nie najniższa w kraju."

Wszyscy to pisza. A jest to o tyle smieszne, ze w naszym kraju ceny sa bandyckie zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę "rzedkie" komponenty a nie to co ludzie na co dzień kupuja.
I dlatego nie dziwi mnie konfig za 25 tys z tytanem na pokładzie i dyskami 2T. (mam nadzieje ze raczej dorobiony na potrzebe dyskusji a nie na poważnie)

Mateusz, nie przekręcaj tego co podaje lub pisze, bo xeony z linka miały 2.5 a nigdzie nie pisałem o watkach tylko o rdzeniach a odpowiadając konkretnie, nie nie jestem posiadaczem, po prostu składam takie komputery na potrzeby agencji reklamowych, studiow i firm, mam porównanie i cenowe i wydajnościowe a ponieważ fora zarzucane sa takimi ofertami "nalepsze, najszybsze i najtańsze" to jest miejsce do dyskusji i malej weryfikacji odnośnie "najniższej" ceny przy gownianym zasilaczu, obudowie, grafice itp.

Argument "my nie kupujemy na ebay" dla mnie jest smieszny, najnormalniejsze sklepy i firmy sprzedają tam towary w cenach bardzo atrakcyjnych i trzeba mieć niepokolei w glowie żeby z tego nie korzystać. Nie mowie o was i firmie , tylko o końcowym użytkowniku.



Aha...rozumiem , konkurencja.... Ale skladasz jako firma czy też tak nazwijmy to "prywatnie"....?
Zresztą nieważne , jak rozumiem skladales już kompy na najnowszych procesorach intela (mam na myśli 8,10 i 12 rdzeniowe Intelowskie xeony? I nie znasz ich oficjalnych cen??? Koncetrujesz się na obudowie nie widząc albo nie chcąc widzieć jakie mamy ceny choćby na rdzeniowe E5-2689.? Przecież przy cenie 9500 za taki zestaw w jak to ktoś napisał gownianej obudowie w zasadzie płacisz za same procesory (para normalnie kosztuje 9 tys). Aha co ...wstawilbys ES jak rozumiem choćby i te z linku ebay ? Bo ja nie... nigdy bym tego nie zaproponowalbym klientowi , tak jak wcześniej napisałem zbyt duże ryzyko i dla nas i dla klienta.
Stoję na stanowisku że stacja tej klasy powinna być zrobiona zgodnie z zasada że klient pyta a my mówimy czy to czy tamto będzie że sobą działało a gdyby zdarzyło się że wbrew naszej opini upiera się przy swoim dziękujemy za wspolprace dla dobra obu stron.zajmuje się tym już 5 lat i od zawsze były to stacje wielo ( w tym cztero)procesorowe a teraz coraz częściej multigpu.
To co proponujemy klientom to sprawdzone rozwiązania ale nicnie stoi na przeszkodzie aby przy zachowaniu wymogów technicznych była mniej gówniana obudowa,zasilacz, czy grafika
Pozdrawiam
Ps...sorry za chaotyczna pisanine, jestem w podróży i klepę z tableta :wink:


środa, 9 października 2013, 01:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
"Tak na marginesie powiem że obudowy chiefteca a dokładnie ta ktora oferujemy w zestawach z ogłoszenia są bezkonkurencyjne"

taaaa zwłaszcza jeśli chodzi o polozenie zsilacza i jego cyrkulacje



No nie..... skladales kidykolwiek coś więcej niż 1 procesorowy komp???bezkonkurencyjne w swojej cenie... I nie tylko.Zapewniam cię że po 24 H W LINX temperatura procesorów w tej obudowie nie przekracza 70 stopni.Zapraszam na testy do nas.Gdybyś był klientem i stwirdzil że jednak wołowa lepsza wg Ciebie obudowę aczkolwiek droższa możemy zaproponować kilka sprawdzonych o czym pisałem ale wtedy pewno byłoby że mamy zlodziejskie ceny....
Jestem już jestem zmęczony.....na dziś idźmy każdy swoją droga.....
Pax bracie...ani ty naszym ani ja twoim klientem nigdy nie będę .Miejsca na rynku jest dosyć....
Dobranoc


środa, 9 października 2013, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2080
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
"Tak na marginesie powiem że obudowy chiefteca a dokładnie ta ktora oferujemy w zestawach z ogłoszenia są bezkonkurencyjne"

taaaa zwłaszcza jeśli chodzi o polozenie zsilacza i jego cyrkulacje


Jeszcze niedawno wszystkie obudowy miały tak umiejscowiony zasilacz i jakoś nikomu to nie przeszkadzało? Cyrkulacja powietrza? Wolę gdy z obudowy wydmuchuje powietrze również zasilacz. Chieftec jest konserwatywny i nie podąża za modą, jego obudowy są solidne i bez wodotrysków, są zrobione z porządnej blachy o grubości 1 mm, a nie jak u innych z blaszki konserwowej. Podsumowując -idealne do tworzenia poważnych komputerów :)


środa, 9 października 2013, 01:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
No niestety nic nie rozumiesz. nie jesteście żadna konkurencja dla mnie a wręcz przeciwnie, ladujac takie zasilacze w takie konfigi i obudowę to jeszcze mi sami wygenerujecie klientów, nawet o tym nie wiedzac.

Nie wiem co ty bys wstawil a czego nie, bo twoje wytłumaczenia z Ebayem sa smieszne a o ryzyku to może zadecydować klient jeśli o tym wie, ze może u was kupic dwa procesory albo 4 przez ebay (które oczywiście sa nielegalne, wykradzione, intel je zablokuje w kolejnym biosie itd. itp. tymczasem sprzedaje je oficjalnie angieslki sklep, może zglos to do jakiegoś interpolu)
Ja się zajmuje konfigami pod video od czasów Amigi i vlab motion wiec wychodzi na to ze dluzej niż 5 lat i obserwuje takie oferty jak wasza i wszystkie maja na celu jedno, wyciagniecie maksymalnej kasy od ludzi jak najmniejszym nakładem , co rozumiem ale nie popieram. Klient jest biedny o tyle ze nie ma wiedzy na przykład, jaki jest odsiew serwisowy chiefteca 650, nie wie o tym ze nie wsadzi karty video albo większego sprzętowego kontrolera w obudowę która polecacie (ta oczywiście jest najlepsza i uniwersalna) nie wie ze grafika, która wsadzacie nadaje się do wyrzucenia, klient kupuje profesjonalna stacje w sklepie bo ma gwarancje... schody zaczynają się potem, gdy się okazuje ze większość trzeba przemodelować, żeby to zaczelo pracować jak stacja montazowa czy graficzna.

Pinto - tak było kiedyś, wtedy kiedy komponenty nie grzaly się do 100 stopni a zasilacz nie musial zbierac ciepla z polowy komputera, aktualnie cyrkulacje się ustawia osobne dla dyskow, ramow, chipsetu, proca, zasilacza. Oczywiście można wszystko wpie... lic da pale do srodka ale może nie do konfigu za 10tys.


środa, 9 października 2013, 01:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2080
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
Pinto - tak było kiedyś, wtedy kiedy komponenty nie grzaly się do 100 stopni a zasilacz nie musial zbierac ciepla z polowy komputera, aktualnie cyrkulacje się ustawia osobne dla dyskow, ramow, chipsetu, proca, zasilacza. Oczywiście można wszystko wpie... lic da pale do srodka ale może nie do konfigu za 10tys.

Sory, ale dzisiejsze komponenty nie grzeją się bardziej od tych sprzed kilku lat, a wręcz przeciwnie.


środa, 9 października 2013, 01:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
1. to pokaz mi czesci przed fermi co pracuja normalnie w 95 stopniach
2. rozumiem ze coraz większe i wymyślniejsze chłodzenia na chipsety pelnia funkcje ozdobne ?


środa, 9 października 2013, 02:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 października 2013, 12:39
Posty: 15
Post Re: b.wydajne stacje robocze3d, montażowe, graficzne
Degenerado napisał(a):
No niestety nic nie rozumiesz. nie jesteście żadna konkurencja dla mnie a wręcz przeciwnie, ladujac takie zasilacze w takie konfigi i obudowę to jeszcze mi sami wygenerujecie klientów, nawet o tym nie wiedzac.

Nie wiem co ty bys wstawil a czego nie, bo twoje wytłumaczenia z Ebayem sa smieszne a o ryzyku to może zadecydować klient jeśli o tym wie, ze może u was kupic dwa procesory albo 4 przez ebay (które oczywiście sa nielegalne, wykradzione, intel je zablokuje w kolejnym biosie itd. itp. tymczasem sprzedaje je oficjalnie angieslki sklep, może zglos to do jakiegoś interpolu)
Ja się zajmuje konfigami pod video od czasów Amigi i vlab motion wiec wychodzi na to ze dluzej niż 5 lat i obserwuje takie oferty jak wasza i wszystkie maja na celu jedno, wyciagniecie maksymalnej kasy od ludzi jak najmniejszym nakładem , co rozumiem ale nie popieram. Klient jest biedny o tyle ze nie ma wiedzy na przykład, jaki jest odsiew serwisowy chiefteca 650, nie wie o tym ze nie wsadzi karty video albo większego sprzętowego kontrolera w obudowę która polecacie (ta oczywiście jest najlepsza i uniwersalna) nie wie ze grafika, która wsadzacie nadaje się do wyrzucenia, klient kupuje profesjonalna stacje w sklepie bo ma gwarancje... schody zaczynają się potem, gdy się okazuje ze większość trzeba przemodelować, żeby to zaczelo pracować jak stacja montazowa czy graficzna.

Pinto - tak było kiedyś, wtedy kiedy komponenty nie grzaly się do 100 stopni a zasilacz nie musial zbierac ciepla z polowy komputera, aktualnie cyrkulacje się ustawia osobne dla dyskow, ramow, chipsetu, proca, zasilacza. Oczywiście można wszystko wpie... lic da pale do srodka ale może nie do konfigu za 10tys.




O jezusku.... Tłumaczę cały czas a Ty swoje... Od klienta oczekuję ze wie czego chce a jezeli jest początkujący to na pewno nie bede do niego leciał ze stacją 2 lub wiecej procesorowa. A gdyby już naprawde był bezradny to mu doradzę wg zasady dobrze , na miarę , bez wodotrysków i tak aby te 2 lata gwarancji przeleciało bez problemów.To on ma decydowac o konfigu a ja jego marzenia mam przekuć w rzeczywistośc zachowująć rygor kompatybilności.
Ma Pieniądze to dostanie gwiazdkę z nieba ... jeżeli będzie jednak rygor budżetowy to bedziemy naginać tak aby bylo mocna , szybko i pewnie ...żeby wytrzymalo 24h przez 7 dni w tygodniu. Najważniejsze... że to co zdarza nam się dostarczac klientom to konstrukcje powtarzalne a nie bezmyslne przypadkowe dziwolągi. O... a jakiej to karty graficznej nie włoży do obudowy Chiefteca CH-09B-OP. Czy obejrzałeś ją w realu czy tylko w ... sieci ???? :lol:
W gruncie rzeczy ty kupując na Ebay szukasz oszczednosci na procku byc moze karcie , płycie ... ja wole oszczedzic pieniądze klienta na obudowie i dokładnie dopasować się do jego potrzeb.
Tak jak napisałem komputer musi byc na miarę potrzeb... potrzeb oraz mozliwości.
Teraz jestem już pewien że stacje to tylko chyba do pogrania składać zdarzyło ci się....Oczywiscie strasznie się boje Twojej konkurencji ... a tak na marginesie to mam przyjemnosć z firmą .... jakaś nazwa .???? warto byłoby wiedzieć kto nas wykasza.
Może jakas konkretna konstrukcja ??? ale nie papier tylko konkretny konfig do oglądnięcia.A może jakieś konkretnie udokumentowane testy chocby własnie związane z zachowaniem rygorów temperaturowych ale proszę o własne testy a nie teorie zaczerpnięte gdzies z sieci. A moze rekomendacje zadowolocych klientów ....???Albo jeszcze lepiej o... widzę że jesteś z Wa-wy , wlasnie jadę...może mógłbyś cos fizycznie zademonstrowac , co? na pewno czegoś się nauczę...
Zresztą .... nieważne... jak napisalem Pax bracie ... każdy w soją stronę.


środa, 9 października 2013, 02:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL