Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
(Nie)stety muszę się przesiąść na nowy sprzęt, stary zaczyna odmawiać posłuszeństwa katowany AVCHD pod Adobe Premiere CS6
W tej chwili wybór padł (ale się nie upieram) na: Intel Core i7 4820K na płycie GIGABYTE GA-X79-UP4 całość około 2000 zł do tego dojdzie 16 GB DDR3 1866 i (już posiadana) grafika GTX 650 Ti + reszta by to mogło działać.
Moje pytanie brzmi: czy w tej chwili zainwestować w lepszą płytę zostawiając sobie 4820K czy dołożyć do i7 4930K lub zainwestować w lepszą grafikę? Czy może przekonfigurować to na inną platformę? Komputer ma służyć głównie do montażu! Budżet do wydania maks to 4000 zł.

Qube


piątek, 13 grudnia 2013, 17:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
dobry konfig, tylko weź lepsza grafikę i szybkie dyski , jak ciężkie materialy albo projekty to najlepsze beda ssd-ki w raidzie


piątek, 13 grudnia 2013, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
Degenerado napisał(a):
dobry konfig, tylko weź lepsza grafikę i szybkie dyski , jak ciężkie materialy albo projekty to najlepsze beda ssd-ki w raidzie

na SSD i grafikę przyjdzie czas w przyszłym roku (takie plany :) ) teraz korci mnie te 6 rdzeni ale czy tak do końca AP CS6 je wykorzysta?

Qube

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


piątek, 13 grudnia 2013, 22:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
wykorzystać to wykorzysta, mam konfigi do 32 rdzeni i wszystko ladnie zarzyna, natomiast lepszy przyrost przy obliczeniach i przy okazji lepszy podgląd da mocniejsza grafika a jak znam zycie (nie mam czasu żeby ceny sprawdzić) to taniej wyjdzie dolozyc do lepszej grafiki niż zamienic proca z 4 na 6 rdzeni


piątek, 13 grudnia 2013, 22:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
No dobrze, ale skoro @Qube ma rozpiskę wydatków, która przewiduje dopływ gotówki w przyszłym roku, to niech się "przemęczy" na tym LGA 2011 bez dobrej grafiki przez chwilę? Ech ta możliwość rozbudowy RAMu do 128 GB LINK. :wink:

_________________
最诚挚的问候


piątek, 13 grudnia 2013, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nowy komputer pod AVCHD dla AP CS6
no ale jak się przemeczac to na czyms co ma sens, ta grafika to lipa, to już lepiej cos starego używanego kupic, gtxa 285/470 za jakies "grosze" i meczarnia będzie dużo mniejsza


piątek, 13 grudnia 2013, 23:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL