Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 19:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Laptop MSI GP702pe - AP CS6 coś jest nie tak!!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 listopada 2008, 09:04
Posty: 22
Post Laptop MSI GP702pe - AP CS6 coś jest nie tak!!!
Bardzo proszę o pomoc - otóż posiadam Laptop MSI GP702PE (i7, 16 GB ram DDR3, Nvidia 840M 2 GB, dysk i TB 7200 obr. W AP CS6 po nałożeniu filtra na film (materiał HDV- zgrany z kasety miniDV) pasek u góry mam czerwony zamiast żólty. Karta obsługuje technologię Cuda więc powinno wszystko być OK a nie jest? Dobrze, mogę się zgodzić gdybym nałożył więcej filtrów to laptop nie dałby rady ale jeden? Gdzie szukać przyczyny w/w problemu.
Pozdrawiam Jerzy


niedziela, 4 maja 2014, 15:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Laptop MSI GP702pe - AP CS6 coś jest nie tak!!!
Czerwony pasek oznacza tylko że materiał przed exportem musi być renderowany ale nie zawsze będzie problem z odtwarzaniem w real time.
Technologia cuda grafiki pomaga w renderze no i w płynnym odtwarzaniu ale nie likwiduje informacji o potrzebie renderowania pliku.
Wszystko też zależy jaki filtr nałożysz na plik. Ale jeśli mimo czerwonego paska odtwarza się płynnie to jest ok. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


niedziela, 4 maja 2014, 18:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Laptop MSI GP702pe - AP CS6 coś jest nie tak!!!
nie ma tej karty na liście obsługiwanych grafik, trzeba ja dopisac w pliku cuda supported cards, dokladna nazwe bierzesz z zakladki sterownika nvidii system info

jak nie dasz rady to daj mi na priva kontak i zdalny dostep w team viewer to Ci to przestawie


niedziela, 4 maja 2014, 20:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 listopada 2008, 09:04
Posty: 22
Post Re: Laptop MSI GP702pe - AP CS6 coś jest nie tak!!!
dziekuję za podpowiedzi, spróbuję to sam zrobić :-)


niedziela, 4 maja 2014, 21:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL