Teraz jest niedziela, 6 grudnia 2020, 03:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Sony Movie Studio 13 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:19
Posty: 13
Post Sony Movie Studio 13
Panowie proszę o pomoc coś musiałem namieszać w ustawieniach i jak przeglądam sobie film w automatycznym podglądzie to obraz jest czarno-biały.
Za cholerę nie mogę tego zmienić .
Jak by ktoś miał do czynienia z taką sytuacją proszę o podpowiedź.
Sony Movie Studio Platinium 13
:?: :idea:


Załączniki:
Komentarz: Powyżej zrzut z ekranu
Sony.png
Sony.png [ 287.52 | Przeglądane 174 razy ]
Sony.png
Sony.png [ 287.52 | Przeglądane 185 razy ]
wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony Movie Studio 13
Nie mam teraz Sony Platinium, ale mogą to być na przykład:
Podgląd uwzględnia nałożone na klip efekty, filtry i przejścia, to raz. Sprawdź co nałożyłeś. Prawym przyciskiem myszy na podglądzie sprawdź jego ustawienia, to dwa. Sprawdź czy nie ma niezgodności projektu z klipem pod względem systemu wyświetlania PAL / NTSC.

_________________
最诚挚的问候


środa, 12 sierpnia 2015, 10:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:19
Posty: 13
Post Re: Sony Movie Studio 13
Klipy raczej nie są nałożone.
Każdą pracę rozpoczynam od nowego projektu i nie ma żadnych filtrów,przejść ponakładanych.
PAL/NTSC nie ma różnicy dzieje się to samo .
Ustawienia są tylko tyle ich jest że nie wiem gdzie to może być ?
A może jakiegoś kodeka mi brakuje ?


Załączniki:
ms3.png
ms3.png [ 242.29 | Przeglądane 185 razy ]
ms2.png
ms2.png [ 242.63 | Przeglądane 177 razy ]
MS1.png
MS1.png [ 238.38 | Przeglądane 156 razy ]
środa, 12 sierpnia 2015, 15:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony Movie Studio 13
Jeżeli już to kodeków masz za dużo. Jeżeli używasz jakichś oprócz systemowych i tych zawartych w Vegas Movie, to możliwe że przejęły kontrolę nad podglądem.

_________________
最诚挚的问候


środa, 12 sierpnia 2015, 19:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:19
Posty: 13
Post Re: Sony Movie Studio 13
Odinstalowałem jakieś kodeki i dalej to samo :(
A może coś w tych ustawieniach które załączyłem na zdjęciu jest coś do zmiany.

Chyba napiszę maila do Sony z prośbą o pomoc.


czwartek, 13 sierpnia 2015, 11:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Sony Movie Studio 13
Rudak napisał(a):
Odinstalowałem jakieś kodeki i dalej to samo :(
A może coś w tych ustawieniach które załączyłem na zdjęciu jest coś do zmiany.

Chyba napiszę maila do Sony z prośbą o pomoc.


A kombinowałeś z ustawieniami (ptaszkami) w zakładce "urządzenie podglądu" w sekcji "karta graficzna" np. "optymalizuj wydajność karty graficznej" lub RGB...? Niby nie powinno wpływać biorąc na logikę, ale róznie jest z tymi programami... fota nr 3

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 13 sierpnia 2015, 12:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Sony Movie Studio 13
Rudak napisał(a):
Odinstalowałem jakieś kodeki i dalej to samo :(
...

Chyba napiszę maila do Sony z prośbą o pomoc.

Spróbuj zainstalować Vegasa Movie jeszcze raz. Kodeki w nim zawarte nadpiszą się na te które usunąłeś, ale może pozostawiły niechciane zmiany w systemowych bibliotekach dll. Nie wiem czy to pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Tak jak mail do pomocy technicznej Sonego.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 13 sierpnia 2015, 12:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Sony Movie Studio 13
Ciekawe, czy już zdążyłeś przeinstalować... :)
Nie widziałem dawno wersji Studio, ale w wersji Pro nad okienkiem video jest taki przycisk z podpowiedzią "overlays". Tam można przełączać tryby podglądu (np. nakładać linie pomocnicze bezpiecznych stref, siatki itp.) i między innymi włączyć podgląd poszczególnych kolorów podstawowych w ich kolorach lub w odcieniach szarości. Może to to?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 13 sierpnia 2015, 20:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:19
Posty: 13
Post Re: Sony Movie Studio 13
Przeinstalowałem niestety nic to nie pomogło :( RGM również zaznaczyłem i nie zauważyłem żadnych zmian :twisted: Cóż będę walczył dalej
Może to jakieś ustawienia w kompie mnie blokują niekoniecznie w Movie Studni o


piątek, 14 sierpnia 2015, 18:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:19
Posty: 13
Post Re: Sony Movie Studio 13
Temat zamknięty pochowałem sobie okna podglądu w podglądzie zaawansowanym a tam właśnie były ustawienia obrazu podglądu :)


środa, 2 września 2015, 20:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL