Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 20:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 jaki RAM DDR 4 ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 czerwca 2014, 15:23
Posty: 3
Post jaki RAM DDR 4 ?
Proszę o radę w kwestii doboru pamięci DDR 4 do płyty głownej
ASUS X99 Deluxe. Celuję w 32 GB.
Do tej płyty dokupię jeszcze procesor i7 5820k.


piątek, 4 grudnia 2015, 01:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
A co Ci nie pasuje w preferowanych? Te są sprawdzone przez producenta.

_________________
Obrazek


piątek, 4 grudnia 2015, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
Genn napisał(a):
Proszę o radę w kwestii doboru pamięci DDR 4 do płyty głownej
ASUS X99 Deluxe. Celuję w 32 GB.
Do tej płyty dokupię jeszcze procesor i7 5820k.


Składałem komputer na tej płycie. Unikaj pamięci firmy CRUCIAL jak nie chcesz mieć problemów. Polecam G.Skill:

http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ri ... vr-707288/

Co do procesora to i7 5820 nie jest za rewelacyjny .... W AE nędza po prostu.
Jeśli chcesz WYDAJNOŚCI zainwestuj w i7 5960X. Niech moc będzie z Tobą :mrgreen:

----------------------------------------
Facebook
SKLEP

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


piątek, 4 grudnia 2015, 08:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
"Co do procesora to i7 5820 nie jest za rewelacyjny .... W AE nędza po prostu"

a to dlaczego ? chyba ta "nędza" to mocno subiektywne wrażenie


piątek, 4 grudnia 2015, 09:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
Cóż po pracy w AE na Xeonach i i7 5960X jakoś do mnie nie przemawia ten 5820 ... Zresztą zależy czy dla kogoś czas renderingu tej samej sceny krótszy np. ok. 20 minut ma znaczenie czy też nie :mrgreen:

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


piątek, 4 grudnia 2015, 10:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
20 minut więcej przy jakim całkowitym renderze i przy jakiej różnicy w cenie ?
bo jeśli to jest 20 minut więcej ale projekt renderuje się normalnie 5 minut to rzeczywiście lipa ale jeśli przy 6 godzinach jest 20 minut więcej to już można się zastanawiać o opłacalności kasa/wydajność


piątek, 4 grudnia 2015, 10:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 czerwca 2014, 15:23
Posty: 3
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
Nie sprecyzowałem pytania. Chodzi mi o czy warto brać zestawy taktowane powyżej 2133 Mhz. ? np coś między 2666 -3000 Mhz?
Pracuję głównie w Premiere Pro CC , rzadziej w After Effects
Panie Bogusławie ja bardzo chętnie ale podany przez Pana procesor ma cenę modernizacji mojego komputera ;)
Co do procesora to mi się nie śpieszy, może warto poczekać na Broadwell-E ?


sobota, 5 grudnia 2015, 14:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
Roznice wydajnosci na poziomie benchmarkow a nie realnej pracy.


sobota, 5 grudnia 2015, 14:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 lutego 2015, 18:47
Posty: 50
Post Re: jaki RAM DDR 4 ?
Weź G.Skill F4-3333C16Q-16GRK


środa, 9 grudnia 2015, 12:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL