Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 22:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Matrox RT 2500 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 lipca 2002, 15:58
Posty: 12
Post Matrox RT 2500
Witam :)

Jestem szcześliwym posiadaczem Matroxa RT 2500
Do niadawna kozystalem z niego razem z moim wiernym p3 866mhz. Jednak teraz zacząlem sie bawic troche animacją 3d i mialem kase na nowego kompa... I tu sie zaczyna moj problem.

Moj nowy zestaw to
Abit IC7-G
P4 2,6 GHz FBS 800mhz HT
2x 512MB RAM 400mhz
2xhdd 80GB SATA
Radeon 9800 PRO 128 MB RAM

Problem w tym ze jak włączam kompa i mam wlozonego Matroxa to komputer się włącza ale nie wysyla sygnalu na monitor.
Najpier myslalem ze to problem z katra graficzna ale sprawdzilem nowego kompa ze stara grafika i nowa grafike ze starym kompem i okazuje sie ze karta jest ok. A nowy komp nie dziala mi poprawnie niezaleznie jaką karte graficzna wloze to bez Matroxa wszystko O.K a z czarny ekran :(

Czy ktos moze mi pomoc??
BO raczej nie chce zmieniac karty do montazu bo jestem z niej bardzo zadowolony (troche brakuje mi tylko ścieżek w RT), pozatym nie mam chwilowo kasy na nową karte.


Pozdrawiam Viroos


poniedziałek, 27 października 2003, 01:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Prawdopodobnie są konflikty z przerwaniami.
Sprawdź ustawienia na stronie supportu technicznego Matroxa:
http://www.matrox.com/video/support/rt2 ... b/home.cfm
Może się okazać, że 2500 nie "chodzi" z Twoją płytą główną...
Pozdrówka.


poniedziałek, 27 października 2003, 08:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Mialem kiedys podobny problem. Nie znalazlem dokladnego wyjasnienia przyczyn tego, w moim wypadku zniknely po kilku zmianach. Ale powody moga byc rozne:
- sprawdz czy karta jest pewnie i prawidlowo osadzona w slocie, moze wydawac sie banalne ale "naprawilem" doslownie dziesiatki komputerow moich znajomych poprostu wyjmujac karty i ponownie montujac do slotu.
- Jezeli sytuacja sie powtorzy mimo pewnosci ze karta siedzi poprawnie w slocie sproboj "twardy restart" - shutdown > wciagniecie wtyczki z zasilacza komputera na min 15-20 sek > ponowny start. Tym postepowaniem usuwasz z zasilacza tzw. prady bladzace. W moim przypadku to pomagalo choc musialem czasem powtorzyc twardy restart dwukrotnie.
Matrox nie mowi nic na temat twojej plyty, ale jezeli moge zasugerowac to sproboj ustawienia karty w roznych slotach (jezeli jeszcze tego nie probowales) Usun wszystkie inne karty i sprawdz tylko RT2500 z golym swiezym systemem. Pomoze albo nie, upewnisz sie gdzie szukac przyczyny.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


niedziela, 16 listopada 2003, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post rt2500
witam

Być może to wina chipsetu płyty głównej. Radziłbym używać chipsetów Intela sprawdzonych przez Matroxa z RT2500 albo RTX100. Poza tym wyłącz wszystko co sie da w Biosie.
Na przyszłość lepiej jest dobierać płyte główną do karty video niż odwrotnie - to podstawowa zasada . Pamiętajmy iż płyta główna jest pięć razy tańsza od karty video RT2500.


niedziela, 16 listopada 2003, 19:39
Przedstawiciel Firmy / Dystrybutora
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 13:29
Posty: 9
Post WAMM Support
Witamy

Proszę o kontakt z działem technicznym WAMM.
Zostanie przesłąny formularz rejestracyjny w odpowiedzi na Pana e-mail.

Pozdrawiamy

_________________
WAMM Video Solutions
Support Techniczny
ul.Skalista 2
25-106 Kielce
support@wamm.pl


poniedziałek, 17 listopada 2003, 17:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL