Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 03:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem z przechwytywaniem filmu 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post problem z przechwytywaniem filmu
Witam

Mam problem z Pinacle studio 7. Mianowicie podczas zgrywania filmu na komputer program przerywa przechwytywnie średnio po 1,5 minuty gdy plik ma około 250MB . Oczywiście wszystkie ograniczenia co do czasu i rozmiaru pliku mam ustawione na max w odpowiednich zakładkach (75min i 18GB). Jak już mam ściągne te 1,5 minuty to przejście do zakładki EDIT powoduje zawieszenie programu i w konsekwecji zamknięcie. Ponowne uruchomienie programu kończy się zawieszeniem i znów zamknięciem. Po restarcie komputera program da się uruchomić ale nie da się ściągnąć więcej niż te 300MB.

Teraz może o komputerze:
Pracuję na winXP professional, osobne partycje dla systemu i ściąganego filmu. Dysk do filmu jest całkowicie czysty. Zgodnie z radami z tego forum odinstalowałem wszysko co się da (mam jedynie pakiet office, winzip, adobe acrobat i PS 7, codec DV mainconcept).
Konfiguracja komputera jest następująca:
Procesor AMD Athlon XP 1700+
karta grafiki NVIDIA GeForce4 MX 440
płyta główna KT3 Ultra2-R (MS-6380E)
dysk Promise 1+0 Stripe/RAID0 SCSI (18GB na przechwytywanie)
RAM 256MB (nim dla programu 64 zalecane 128 i więcej).

dzięki za pomoc

pozdrawiam
Michał


poniedziałek, 27 października 2003, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
MOŻE TO WINA XP JA MAM PINAKLA 8 I 2000 PROFESIONAL DZIAŁA DOBRZE. POPRZEDNIO NA XP BYŁY TE SAME KŁOPOTY. POZDRAWIAM.


sobota, 15 listopada 2003, 19:30
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Wygląda to tak jakby film był zrzucany do pamięci RAM. Nie znam Pinacle Studio 7, ale czy nie ma tam gdzieś opcji "capture to RAM"? Może ona jest aktywna i dlatego tylko te 250MB udaje Ci sie zgrać? Powinno być odznaczone albo ustawione na "capture to HDD".

_________________
Javo


wtorek, 18 listopada 2003, 20:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
wg informacji ktore dostalem od importera pinacla 7 w ogole nie chodzi pod XP choc zdarza sie ze sie uruchomi. Mnie zdarzylo sie kilka razy ze poszlo zeby za moment zrestartowac system.Przegrac filmu w ogole mi sie nie udalo.pod 98 wszystko ok
lub kup upgrade 8
wtedy i pod XP jest ok


sobota, 6 grudnia 2003, 19:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Anonymous napisał(a):
wg informacji ktore dostalem od importera pinacla 7 w ogole nie chodzi pod XP choc zdarza sie ze sie uruchomi.

Kompletna bzdura - jak nie chodzi skoro u mnie działa?? Ten importer to niezły fachowiec :) Kup se upgrade hahaha


wtorek, 9 grudnia 2003, 00:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL