Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 21:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 własnie jaki HD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post własnie jaki HD
Witam
przeglądam to formu jak większośc przed zakupem Dysku do obróbki DV z kamery miniDV
ktoś mi podpowiedział że można zakupic HD z kontrolerzem Fire Wire
zastaanawiam sie co jest "wąskim gardłem" czy przewalanaie materiału z miniDV na i z HD czy sama obróbka efekty napisy mieszanie z głosem i muzyką
dzięki za "odpowiedzi dla blondynki"
moja konf
PIII 750 128 RAM Win 98SE

pozdro
pinio


czwartek, 1 stycznia 2004, 16:28
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Twoje "wąskie gardło" to Windows 98SE i 128RAMu. Do wygodnej pracy potrzebujesz windows 2000 lub XP, 512MB RAMu i HDD 7200obr.


piątek, 2 stycznia 2004, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post wąskie gardła
gaz napisał(a):
Twoje "wąskie gardło" to Windows 98SE i 128RAMu. Do wygodnej pracy potrzebujesz windows 2000 lub XP, 512MB RAMu i HDD 7200obr.


dzięki bardzo
z trzech gardeł mam co prawda "szybki" HDD 7200 rpm kupiłem go juz ze dwa lata temu w nadzieji że wezmę się za obróbke DV....
a pamięci to już chyba nie dokupie bo mam FSB 100 MHz
Na WGK lista pamięci zaczyna się od DIMM 128 MB PC133
chyba że można wetknać 133 MHz w płytę z FSB 100 i będzie chodziło ???
nie mam pojęcia ???
może mnie ktos wyprowadzi z błędu ???
pozdro
pinio


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 00:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
zalezy od plyty, ale ogolnie wiekszosc dziala


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 09:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: wąskie gardła


Ostatnio edytowano piątek, 1 października 2004, 09:19 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 5 stycznia 2004, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nie do końca, wiele płyt z chipsetem BX widzi jedynie połowę pamięci 133, tzn. w przypadku kości 256MB/133MHz będzie widoczne jedynie 128MB.


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
W przypadku płyt na BX pamięci powinny być obustronne, wtedy będzię widoczna cała pamięć.
Pozdr.


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 20:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Rafal napisał(a):
W przypadku płyt na BX pamięci powinny być obustronne, wtedy będzię widoczna cała pamięć.
Pozdr.


wtorek, 6 stycznia 2004, 16:28
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 stycznia 2004, 23:35
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Na początku było pytanie (temat): "własnie jaki HD", a czytając... temat się zmienia...
Na forum pełno podobnych pytań o HD.
Po co zakładać nowe tematy...???
Po co komu taki bezsensowny balagan???

_________________
nie warto robić byle co i byle jak...


środa, 7 stycznia 2004, 01:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL