Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 08:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Z kompa do kamery przez Firewire - problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 14 lipca 2003, 23:54
Posty: 6
Lokalizacja: Polska
Post Z kompa do kamery przez Firewire - problem
Witam,
Mam kemere SONY TRV33, komp z karta Firewire. Jesli chodzi o capture, obrobke i kodowanie - nie mam najmniejszych problemow. Pojawily sie kiedy sprobowalem poprzez kamere (DV IN) zgrac sobie material z kompa na tradycyjna kasete video. Przy odtwarzaniu materialu pojawiaja sie przerwy - tzn. wszystko wychodzi czy to z S-ViDEO czy to przez zwykle chinche ale co jakis czas pojawia sie na kilka sekund bluescreen. Tak jakby może komp nie wydalał? Korzystam z AP6.5, staram sie nie obciazac kompa tworzac nowy projekt i wklejajac juz wyksprtowana sciezke avi zawierajaca gotowy material. Ale mimo wsystko wydaje mie sie ze to komp nie wydala. Co zrobic zeby go odciazyc - troche to dziwne bo przy zgrywce jest ok.

_________________
Nobody's better than anybody


niedziela, 28 grudnia 2003, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W swoich walkach o wydajność dysku w windozie stosowałem takie triki:

Szybkie i łatwe: :D
- ustawić w setup 'enable DMA' i tak samo w panelu sterowania->system->kontrolery dysku
- przestawić typową rolę z 'komputera desktop' na 'serwer sieciowy' (system->wydajność->system plików)
-dać stały plik wymiany o wielkości 150-200% zainstalowanego RAM (system->wydajność->pamięć wirtualna) (wcześniej czasochłonna defragmentacja dysku na którym będzie ten plik wymiany)

Nie tak szybkie choć łatwe, ale za to niebezpieczne: :?
-podzielić dysk na osobne partycje dla: systemu (2G) pliku wymiany (2G)
programów (10G), reszta na arcydzieła (Partition Magic może się nadać)

Kosztowne: :(
-dodatkowy dysk z 8M cache,
-jak płyta główna nie potrafi to zakup kontrolera UltraATA

Ja bym to robił w takiej kolejności, ale jeśli ktoś trafił 6 w totka, to może w odwrotnej :D


niedziela, 4 stycznia 2004, 03:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Miałem to samo i niestety była to wina płyty głównej, a własciwie zintegrowanego kontrolera FireWire (płyta Asus P4PE). Nie miałem możliwości sprawdzenia czy dodatkowy kontroler FW na karcie PCI rozwiązałby problem, bo wymieniłem poprostu płytę na inny model i wszystko jest OK.


niedziela, 4 stycznia 2004, 18:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL