Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jaka minimalna konfiguracja przy przechwytywaniu ... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jaka minimalna konfiguracja przy przechwytywaniu ...
...obrazu analogowego z zastosowaniem kamery cyfrowej jako konwertera A/D ? Czy wystarczy mój Athlon 1GHz, 256MB RAM, dysk Barracuda 7200obr/min?
Próbowałem przechwytywać sygnał z kamery analogowej przy użyciu karty graficznej ATI Rage Fury Pro, ale jakość mnie nie zadowala, więc proszę o radę, czy pójść w kierunku zmiany kamery na cyfrową, czy zainwestować w kartę ze sprzętowym codekiem? I czy w tym drugim przypadku wystarczy mi obecna konfiguracja sprzętu?

Pozdrawiam

Zbyszek


czwartek, 15 stycznia 2004, 11:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Do przechwytywania masz wystarczający sprzęt. Z użyciem np. DC10+ firmy Pinnacle możesz przechwytywać w pełnym PAL


czwartek, 15 stycznia 2004, 11:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Przede wszystkim kamera musi posiadać wejście analogowe video.
Potem wystarczy dokupić kontroler FireWire zgodny z OHCI (np. tani Mint za ok 80 zeta) i wszystko będzie śmigać jak należy.


czwartek, 15 stycznia 2004, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Z kamery analogowej przez FireWire? Coś się chyba mojemu przedmówcy pomyliło albo wyraził się niejasno. Przez FireWire możesz przechwytywać jeżeli będziesz miał kamerę cyfrową.
Porównaj koszty - kamera cyfrowa - karta np pinnacle DC10+ - dokonaj wyboru co szię lepiej opłaci.
Pozdro


czwartek, 15 stycznia 2004, 13:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: Jaka minimalna konfiguracja przy przechwytywaniu ...
jumpingjack napisał(a):
...obrazu analogowego z zastosowaniem kamery cyfrowej jako konwertera A/D ? Czy wystarczy mój Athlon 1GHz, 256MB RAM, dysk Barracuda 7200obr/min?
Próbowałem przechwytywać sygnał z kamery analogowej przy użyciu karty graficznej ATI Rage Fury Pro, ale jakość mnie nie zadowala, więc proszę o radę, czy pójść w kierunku zmiany kamery na cyfrową, czy zainwestować w kartę ze sprzętowym codekiem? I czy w tym drugim przypadku wystarczy mi obecna konfiguracja sprzętu?

Pozdrawiam

Zbyszek


Czyli moja rada jest jak najbadziej w temacie :D


czwartek, 15 stycznia 2004, 14:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 września 2003, 15:48
Posty: 46
Post 
Czy to znaczy, że mogę podłączyć magnetowid do wejścia s-video mojej cyfrówki a potem dalej do FireWire pinnacla w kopie i łapać za pomocą Studio8? Byłoby cool :D
pozdrawiam


czwartek, 15 stycznia 2004, 15:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
bolek napisał(a):
Czy to znaczy, że mogę podłączyć magnetowid do wejścia s-video mojej cyfrówki a potem dalej do FireWire pinnacla w kopie i łapać za pomocą Studio8? Byłoby cool :D
pozdrawiam


Tylko jeżeli twoja cyfrówka potrafi to robić w locie. Poniżej tematy związane:

http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=


czwartek, 15 stycznia 2004, 16:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL