Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 08:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Panowie dysk 160GB!!!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2004, 22:49
Posty: 2
Lokalizacja: Płock
Post Panowie dysk 160GB!!!!
Panowie dysk 160GB!!!!
Mam taki problem dysk 160GB SEGATE mój bios widzi (płyta ASUS P4PE),ale jak chcę założyć partycje korzystając z
płytki instalacyjnej WIN Xp mam tylko 131GB formatuje się i jest ale tylko 131GB.
Uruchamiam dysk pod systemem Win Xp i mam partycje 130BG i 20GB.
Usuwam partycje pod XP robię jedną 150GB i było by Ok ale po sformatowaniu mam komunikat
Dysk nie sformatowany.
Ten sam dysk 160GB dzielę na 75GB i 73GB pierwsza partycja formatuje się poprawnie zas druga
po sformatowaniu komunikat dysk nie sformatowany.
Panowie co jest tu grane czy win XP nieczyta takich dysków ,czy jest on uszkodzony?
Proszę o odpowiedz.


sobota, 17 stycznia 2004, 17:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
SP1 wgrany? Jeśli nie to go zainstaluj. Jeśli już masz to uaktualnij bios oraz system. Ja mam P4P800 i 160GB jest sformatowane w całości i bez problemów.


sobota, 17 stycznia 2004, 22:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Miałem to samo z maxtorem 160 gb . musiałem ze strony wgrać poprawkę do xp. i jest o.k.pisałem o tym tu http://forumxp.mojewww.com/viewtopic.php?t=7389
a poprawka jest tu

http://www.maxtor.com/en/support/downlo ... nabler.htm


niedziela, 18 stycznia 2004, 16:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Można użyć do formatowania dysku programu np. "Partition Magic 8"
I będzie po kłopocie.
Pozdrówka.


środa, 21 stycznia 2004, 11:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Twoja płyta jest na chipsecie Intela. Jest takie małe cóś (Intel Application Accelerator - do ściągnięcia ze strony Intela) które pozwala widzieć dyski większe niż 130Gb, niestety można to zainstalować dopiero po postawieniu systemu operacyjnego. Jeżeli Ci to nie przeszkadza rozplanuj partycje na widocznym obszarze, zainstaluj system a potem IAA i masz dodatkowe miejsce na partycję ok 30Gb. Można oczywiście później ją połączyć z inną, np. PartitionMagikiem, jak pisze pan Bogusław.


środa, 21 stycznia 2004, 13:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL