Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 07:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 POMOCY! przerwy przy zgrywaniu na kamere z kompa ( DV IN) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 lutego 2004, 15:26
Posty: 5
Post POMOCY! przerwy przy zgrywaniu na kamere z kompa ( DV IN)
Witam!

Ostatnio zakupiłem kontroler fire wire z kablem DV. Zrzucam filmy na kompa przy pomocu Ulead Media studio 7. Po zmontowaniu i obrobieniu filmu chce go wrzucic spowrotem na kamere. Wszystko jest ok az do czasu pojawiania sie przerw tak jakbym zatrzymal kasete (brak obrazu i dzwięku) ale to tylko na 2 - 3 sekundy i nagranie leci dalej i tak co pare sekund w kółko. Nie mam żadnych programów uruchomionych w tle. Komp nie jest słaby bo Athlon 2000+ XP, 512 ddr i dysk Maxtor ata/133 8 mb cache. Nie wiem w czym probelm. Film jest zajebiscie zrobiony ale z przerwami. Sam nie wiem co z tym zrobić. POMOCY!!! Nawet jak zgrywam przez kamere na Video (kamera jako pośrednik) bez nagrywania na tasme kamery są przerwy.

Próboawałem w Adobe Premiere i przy eksporcie nie ma nic - ani dzwięku ani obrazu.

A co do kamery tez jest dobrej klasy - Sony trv 355. Sam już nie wiem co robić.
Zainstalowałem directX 9a potem 9b i dalej nic.


czwartek, 5 lutego 2004, 15:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
He he he, miałem dokładnie to samo. Miałem płytę Asus P4PE ze zintegrowanym kontrolerem VIA1394. Szukając wtedy ratunku kilkukrotnie natknąłem się na info, że ogólnie kontrolery VIA są słabiuchne (teraz też mam i wszystko działa), ale to musiało być coś więcej. Spróbuj zmienić kabelek, dołóż kontroler na PCI, spróbuj na innym kompie.
Mam tę samą kamerę i obecnie płytę Asus P4P800 i wszystko działa mniodzio. Tak więc mając takie objawy jak masz nie oznacza to uszkodzonej kamery, a raczej jakiś konflikt w kompie.


czwartek, 5 lutego 2004, 16:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja tez już to przerabiałem, skończyło się na wymianie zasilacza, obudowy, karty firewire i kilkakrotnej reinstalacji systemu o innych stratach nie wspominając. Wszystko to bezcelowe bo problem można było rozwiązać za darmo. W moim przypadku można było to dość łatwo naprawic. Co było przyczyną? Karta sieciowa. Wystarczyło odłączyć kabel od sieci. Powinieneś tez sprawdzić czy na panelu z gniazdami karty firewire (metalowym) nie pojawia się jakieś napięcie. U mnie wystarczyło odłączyć kable sieciowy ale przyczyn może być więcej. Można to jednak sprawdzić. Inną przyczyną może być uszkodzony kabel firewire, zakłucenia np przez telefon komorkowy i kilka innych... W razie gdyby nie pomogło pozostaje oddać komputer do serwisu i niech oni się martwią.


sobota, 14 lutego 2004, 14:42
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 23:04
Posty: 102
Post 
Do Cycore
Mam podobny problem
Ktoś mówił że pomaga abgr Windowsa mam XP
Jeżeli poradziłeś sobie z problemem to "skrobnij Pozdr.
ZAWAŁ


środa, 10 marca 2004, 16:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL