Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 problem z tv out 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z tv out
witam

mam taki kolopot, mam kompa z gf2 ti z tv outem i chcialem go podpiac do televizora panasonic tx 29 as1 przez kabelek svid(taka mala czarna okragla wtyczka)
sprawa wyglada tak odpalam kompa widze dos, wgrywa mi sie winodws widze pulpit ale tylko przy rozdzielczosci 640x480 przy 16 kolorach,jakiekolwiek inne ustawie i moge sie pozegnac z widokiem na tv, probowalem zainstalowac najnowsze stery nvidi i tvtool w wersji 9.9.5 jesli dobrze pamietam, w momencie odpalenia programu na tv pokazala mi sie tylko jakby plansza testowa, pionowe kolorowe pasy i koniec, nic poza resetem i powerem nie dziala, jesli podepne w tym momencie mmonitor to na nim tylko czern, zrobilem restart tym razem z monitorem i tv,odpalam windows na monitorze ok, na tv nic, odpalam tvtool na monitorze menu programu caly czas w zabojczej rozdzielczosci 640x480 x 16 kolorow, na tv w tym momencie znowu pojaiwa mi sie plansza testowa ale przynajmniej nie trace obrazu na monitorze, jednak cokolwiek zmieniam w ustawieniach programu nic sie nie zmienia na tv, caly czas plansza testowa,jak wlaczam jakies ustawienie to ekran np zmieniam na pal czy cos takiego na tv na chwile miga jakby cos przelaczal ale po mrugnieciu nadal plansza testowa, w zakladce wyboru wyswietlacza wykrywa mi tylko monitor a nie tv, znalazlem jakas opcje force tv detection ale niestety nie dziala ;( to samo w standardowych opcjach nvidi w zakladkach ekranu i zaawansowanych,

ja tylko chce ustawic jakas sensowna jakosc obrazu na tv zeby sioe dalo filmy ogladac, bo przy 16 kolorach to wyglada jak wizja jakiegos psychopaty, ma ktos jakie pomysly co z tym zrobic?


czwartek, 19 lutego 2004, 15:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Sprawdź kabel czy jest dobry
Spróbuj innego kabla (inna koncówka do TV np Euro)
zainstaluj starsze sterowniki dla GF
Zainstaluj starszą wersję TvTool

pozdrawiam
kosmaluk


piątek, 20 lutego 2004, 09:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 22 stycznia 2003, 14:05
Posty: 49
Lokalizacja: Poznań
Post 
Uważaj z tym podpinaniem na włączonym kompie kabli. Ja tak spaliłem GF2 :( najpierw podłącz kable i dopiero odpalaj kompa.

- zobacz czy w sterownikach nvidia masz włączone klonowanie obrazu
- tak jak powyżej - spróbuj starszy tv tool ( o ile pamiętam 8.5 też działa na GF2)
- w TV tool sprawdź czy masz wybrane dobre wyjście (s-video lub composite)
- rzeczywiście spróbuj eurozłącza na TV

_________________
Pozdrówka
qazy
--------------------------------------------------------


piątek, 20 lutego 2004, 10:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL