Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 06:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 RTX100 gubi sceny przy wgrywaniu, help ! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post RTX100 gubi sceny przy wgrywaniu, help !
kupiłem niedawno RTX100 i mam problem. Podczas pzrzechwytywania video programem Matrox tools z kamery Canon XL1 karta wykrywa kolejne sceny i prawidlowo (chyba) je wyświetla w programie.
Niestety podczas eksportu scen do premiere niektóre sceny gubi !
Podczas pracy z projektem 3 godzinnym na adobe pro często dźwięk się rozchodzi z obrazem ! Przeszukałem forum i wiem ze nie tylko ja mam z tym problem. Ale odpowiedzi nie znalazłem. Może jest ktoś co się z tym uporał ? Konfiguracja: asus A7N8X deluxe + AMD 2600+ 2 x 512MB + dysk 80 + drugi dysk 120 na video + 40 na MPEGi + Pionek DVDR + grafa G550.


wtorek, 23 marca 2004, 09:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,

No cóż podstawowy problem to "eksperymentalna" płyta główna. I tu chyba należy szukać rozwiązania. Wejdź na strone Matroxa i poczytaj co producent ma do powiedzenia odnośnie tej płyty. O ile mi wiadomo płyta była testowana przez matroxa i z różnych powodów wynik testów był negatywny i płyta została uznana za niekompatybilną z RT X100.
U mnie problemy taki nie wystepują mimo iż też mam AMD i taki sam chipset ale mam inną płyte.
Płyta jest z gatunku "full wypas" więc możesz też powyłączać wszystkie zbędne bajery, a zostawić to co jest konieczne do pracy video. Ale kiepsko to widze , lepiej zmień płyte - przy pracy mogą wyjść jeszcze inne
wady.

pozdrawiam


wtorek, 23 marca 2004, 11:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Moja rada jest prosta. Przejdź na platformę INTELa i nie będziesz miał problemów. Dystrybutor Matroxa, firma WAMM nie poleca nic na AMD pod te karty... http://www.wamm.pl Albo zainstaluj sobie EDIUSA 2.0 (program działa z każdym kontrolerem FireWire, a takim zwykłym kontrolerem jest karta RT.X100) i nie będzesz miał problemów ze stabilnością...
Pozdrawiam.


wtorek, 23 marca 2004, 13:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,

Ja tam jade na AMDeku od czterech lat i nie narzekam. A zaczynałem jeszcze wtedy gdy wielu uważało iż AMD to jest coś gorszego.
Po czterech latach praktyki moge powiedzieć iż nie ma żadnych niekompatybilności typu Intel/AMD przy video. Są natomiast kiepsko skonfigurowane zestawy i niewłaściwy dobór podzespołów.

Przez te cztery latka upgradowałem też mnóstwo sknoconych systemów z intela na AMD.
Problem nie dotyczy procesora tylko płyty głównej !
Jak kupisz Intela i niewłaściwą płyte główną to też będziesz miał problemy.
Temat Intel/AMD jest przerabiany do znudzenia , a prawda jest taka iż oba procki są równie kompatybilne do zastosowań video, tyle że AMD jest dwa razy tańszy.

Z tym Ediusem to hehe pomysł z kosmosu :D
Jak masz wydać tyle kasy to przyjedź lepiej do nas, zrobimy z twojego kompa prawdziwą stacje do montażu video.

pozdrawiam


wtorek, 23 marca 2004, 13:50
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Płyty na NForce nie są kompatybilne z Matroxem. Pod AMD zostają do wyboru płyty ECS K7S5A, K7S6A, lub dwuprocesorowe, chyba że dorwiesz płytę Asusa na chipsecie SiS 745 (nazwy nie pamiętam).


wtorek, 23 marca 2004, 22:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,

Może jest padnięta RT X100 to się często zdarza. Prawdopodobnie masz też źle skonfigurowany system.
Jak możesz to sprawdź karte na jakimś innym komputerze. No i podstawowa sprawa dzwonisz najpierw tam gdzie ja kupiłeś , to powinno pozwolić ci uniknąć (przynajmniej w teorii) dodatkowych kosztów.

pozdrawiam


czwartek, 15 kwietnia 2004, 20:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co z a bałwan i idiota podpisuje się moim nazwiskiem !!!!!
Sorry ale od 18 godziny robie serwisy u klientów , więc nie moge jednocześnie odpisywać !!!!
Rozumiem że konkurencja i te sprawy , ale wszystkjo ma swoje granice.
To co sie dzieje na tym forum to po prostu chamstwo!!!
I prosba do administratora tego chatu aby wyrzucił tego gościa który podpisuje się moim nazwiskiem , a najlepiej podał mi jego dane


czwartek, 15 kwietnia 2004, 22:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Znowu ktoś się podszywa pod Piotra Stepienia, eh nieładnie, nieładnie !


piątek, 16 kwietnia 2004, 08:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Do Piotra Stępnia niezalogowanego z apostrofem....
No to się teraz popisałeś przebrzydły podszywaczu. Chyba nikt na tym forum nie uwierzy, że PRAWDZIWY P.S. czyli ja będę robił kompa u klienta OSIEMNAŚCIE GODZIN. Przecież jestem najbardziej doświadczonym i najprofesjonalniejszym serwisem kart Matroxa w Polsce.
Skonfigurowanie kompa przeze mnie trwa najwyżej dwie godzinki. No chyba, że został złożony w jakiejś nieprofesjonalnej firmie to wtedy godzinke dłużej.
Ale nie pisz 18 godzin, bo psujesz mi przez to opinie wśród "fachowcó"!!!
Jeżeli ktoś chce zobaczyć moją super strone i super wiarygodnymi testami, zapraszam na http://www.softstudio.z.pl

he he he...:)[/url]


piątek, 16 kwietnia 2004, 09:19
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 09:08
Posty: 23
Post 
Co z a bałwan i idiota podpisuje się moim nazwiskiem !!!!!
Sorry ale od 18 godziny robie serwisy u klientów , więc nie moge jednocześnie odpisywać !!!!
Rozumiem że konkurencja i te sprawy , ale wszystkjo ma swoje granice.
To co sie dzieje na tym forum to po prostu chamstwo!!!
I prosba do administratora tego chatu aby wyrzucił tego gościa który podpisuje się moim nazwiskiem , a najlepiej podał mi jego dane


sobota, 17 kwietnia 2004, 09:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Uwaga oszust!
Uwaga! Uwaga! Konkurencja (jaka to każdy się domyśla) nie daje nam spokoju i stosuje bardzo prymitywne metody aby tylko zaszkodzić nam i naszym klientom.
15 kwietnia na forum pojawił się osobnik podpisujący się Piotr Stepień w różnych modyfikacjach (swojego nazwiska pewno jeszcze nie ma) - nawet sie zarejestrował pod tym nazwiskiem. Wypisuje bzdury często przekręcając moje wypowiedzi. Sam jest oszustem i totalnym dupkiem. Jeśli poczuje się obrażony tą wypowiedzią to wie gdzie mnie szukać.

W związku z tym informuje iż od dzisiaj wszystkie moje posty na tym forum będą podpisywane SOFTSTUDIO - już dzisiaj rejestruje się pod tą nazwą. Wszystkie inne wypowiedzi na tym forum podszywające się pod naszą firme radzimy ignorować.
Pozdrawiamy konkurencje i życzymy aby swoją energie wykorzystywała do zapewnienia swoim klientom przyzwoitego poziomu usług. :D

Aby uwiarygodnić tą informacje odsyłamy na naszą oficjalną strone http://www.softstudio.z.pl
gdzie znajduje się informacja o tym fakcie.

pozdrawiam :D :D


sobota, 17 kwietnia 2004, 12:53
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 09:08
Posty: 23
Post 
o ja pier... ktoś był szybszy ode mnie i zarejestrował się na SOFTSTUDIO, więc ja nie mogę już wejść pod tym nickiem
jeszcze nie wiem jak się będę nazywał na forum ale musze się nad tym zastanowić.
Tak więć zostaje jako PIOTR STĘPIEŃ i niech tak juz będzie.

pozdrawiam http://www.softstudio.z.pl


sobota, 17 kwietnia 2004, 14:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:22
Posty: 23
Lokalizacja: Kraków
Post 
UWAGA UWAGA!!! Nijaki Stepień podaje się za SOFTSTUDIO co jest absolutnym kłamstwem!!!! Ja jestem Stepień i to ja jestem SOFSTUDIO !!!
Jeżeli ktoś myślał że dwa poprzednie posty są moje to się mylił!!!
Stępień jest tylko jeden!!! Ten z SOFTSTUDIO!!!


sobota, 17 kwietnia 2004, 14:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:53
Posty: 1
Lokalizacja: Kraków
Post 
To jest naprawdę nie do wytrzymania, Admin zróbcie z tym coś! Nie może tak być, żeby sie bezkarnie podszywać, to ja jestem Piotr Stępień z firmy Softstudio z Karkowa, mogę przysłać ksero dowodu! Przestańcie sobie robić jaja!


sobota, 17 kwietnia 2004, 15:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post oszust część II
Tak panowie wyszło szydło z worka!
Zwróćcie uwagi na ostatnie posty tego dupka. Zalogował się na S0FTUDI0 zamiast litery O jest cyfra 0 !!! . Ostatnio nawet na S0FTSTUDIO z jedną cyferką 0 zamiast litery O.
Na SOFTSTUDIO juz nie da rady sie zalogować więc jest uziemiony.
Odpowiednia informacja jest na mojej stronie. Tylko SOFTSTUDIO pisane dużymi literami to moje posty.Prosze admina o zakończenie tej sprawy i wyrucenie tego śmieciarza z forum. To naprawde nie jest miejsce na tego typu rozgrywki . Ciekawe co jeszcze zrobi?
Proponuje temu typkowi spotkanie sam na sam , ale facet jest zupełnie bez jaj.

pozdrawiam

Piotr Stępień


sobota, 17 kwietnia 2004, 16:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL