Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 MatroxRTX100 POMOCY!!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 23:59
Posty: 6
Post MatroxRTX100 POMOCY!!!
Problem w czasie pracy na timeline AP 6.5 i w czasie exportu zmontowanego materiału.
Adobe bardzo często zawiesza się podczas importowania efektów ripple, particles itp. a podczas exportu zmontowanego filmu np. na tasmę VHS Adobe "zatyka" się i efektem tego jest pojawianie się czerwonych pasków na górnej części timeline mimo że materiał nie wymaga renderowania. Film w tych miejscach jest "poszarpany". Również z niewiadomych mi przyczyn często podczas exportu Adobe lubi się całkiem zatkać lub wręcz doprowadzić do restartu kompa.
Firma wymieniła już prawie wszystko w tej maszynie łącznie z Matroxem sterownikami a problem nadal występuje.
Slag mnie (za przeproszeniem ) trafia bo męczę się z tym już prawie rok czasu i nikt nie może mi pomóc.
Czy ktoś z Państwa spotkał się z podobnymi problemami? Jeśli tak bardzo proszę o pomoc.
P.S Wczesniej pracowałem na RT2500 i nie było problemów.
Obecna konfiguracja: ASUS P4B533-E CPU 2,66MHz RAM 512MB G550
Raid 240GB dysk systemowy 80GB.
Czy ADOBE PREMIERE PRO może ten problem rozwiązać?


piątek, 9 kwietnia 2004, 02:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,

Z twojego opisu wynika iż masz totalnie żle skonfigurowany komputer.
Normalnie w czasie pracy z Adobe Premiere 6.5 nie wystepują żadne problemy.
RT X100 zarówno z Premierem 6.5 jak i z Premierem Pro pracuje bardzo stabilnie.
Sprzet spełnia wymagania, więc przyczyna jest w sofcie (no chyba że masz cos walnięte typu pamięć , płyta). W takich przypadkach to tylko instalka od zera. Najlepiej oddaj kompa do profesjonalnego serwisu gdzie dadzą ci gwarancje stabilnej pracy (na słowo nie ma co wierzyć).

pozdrawiam


piątek, 9 kwietnia 2004, 11:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Znowu sie odezwal niepytany ! Jezeli naprawde szukasz pomocy to zadzwon do firmy WAMM. http://www.wamm.pl Unikaj "porad" Stepienia chyba ze chcesz aby Twoj komp calkiem zdechl ! :D


piątek, 9 kwietnia 2004, 15:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dlaczego ma unikać moich porad? U mnie wszystko chodzi extra, więc chyba się na tym troche znam.
Na marginesie mała dygresja. Czytając rozmaite "uczone "posty można by odnieść wrażenie, iż płyta Asusa i P IV załatwia wszystkie problemy.
Prawda jest taka iż nic nie zastąpi profesjonalnej konfiguracji sprzętu.
Ja od czterech lat jade na AMDekach i czasami nie moge się nadziwić jak można tak totalnie "spieprzyć sprzęt". Ostatnio często poprawiam konfiguracje stworzone przez zawodowych "informatyków" i powiem jedno, ręce opadają. Jak słysze od klienta tekst "przecież robił mi to zawodowy informatyk" to już wiem wszystko. Najlepiej wtedy rozłożyć kompa na podzespoły , złożyć go z powrotem i zainstalować od zera Winde.
Jeżeli ktoś chce poskładać wam kompa to zapytajcie go na wstępie ile uruchomił stacji do montażu. Jeżeli poda wam jednocyfrową liczbe (daj boże hehe) to robimy odwrót i procedure poszukiwań działającej stacji montażowej zaczynamy od początku.

pozdrawiam


piątek, 9 kwietnia 2004, 16:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post MatroxRTX100 POMOCY!!!
Kol Kostek64 nie podaje w jakim pracuje systemie. Z opisu wynika jakby pracowal na WIN98. Trzeba wiecej informacji. Pawel P


sobota, 10 kwietnia 2004, 15:49
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 kwietnia 2004, 23:59
Posty: 6
Post 
W momencie zmiany karty z RT2500 na RTX100 zmieniłem system z WIN 2000 na XP Prof(wer. angielska)+service pack1


niedziela, 11 kwietnia 2004, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Już ktoś napisał. Zadzwoń do WAMM. To JEDYNY serwis gdzie mogą Ci pomóc. Co do "działających bezproblemowo stacji roboczych", rodem z Krakowa /brrr/ to mam swoje zdanie i ubytek nerwów.
Pomocy oczkuj tutaj: 0-41 348 34 12
support@wamm.pl


czwartek, 15 kwietnia 2004, 08:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Podam ci namiar na profesjonalny serwis kart matroxa - http://www.softstudio.z.pl.
Zwykle w ciągu jednego dnia udaje się poprawnie skonfigurować sprzęt.
Pomogliśmy naprawde wielu osobom i to w sytuacjach gdy na komputerze nie dało się stabilnie pracować.
U nas możesz też kupić komputery specjalnie konfigurowane pod Matroxa - wkładasz tylko karte i pracujesz, bez żadnych problemów.

pozdrawiam


czwartek, 15 kwietnia 2004, 10:29
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Cytuj:
Podam ci namiar na profesjonalny serwis kart matroxa - http://www.softstudio.z.pl.


Ha,ha,ha.........!!!!!!!!!!!!


czwartek, 15 kwietnia 2004, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Świetny dowcip ! Naprawdę super ! Stepień potrafi coś naprawić, hahaha
Ciekawe, czy ktoś w to uwierzy ? :lol: :D :wink:


czwartek, 15 kwietnia 2004, 13:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Panowie prześmiewcy z góry pewnie jeszcze moczyli pampersy gdy pojawiły się pierwsze komputery do NLE więc nie będe z nimi dyskutował, to nie ten poziom. Jak uruchomicie ze 300 stanowisk do montażu nieliniowego to wtedy pogadamy.
Na niezbyt dopracowanym kompie można pracować latami - do wszystkiego w końcu człowiek się przyzwyczaja. Tylko pytanie po co?
A najlepiej kupować cały zestaw do montażu w firmie która się na tym zna. Wtedy zawozisz im sprzęt i niech się martwią. Kupowanie oddzielnie karty video i komputera nie daje nam już gwarancji że to zadziała - odpowiedzialność zbiorowa to żadna odpowiedzialność.
No i ostatnia deska ratunku to profesjonalny serwis gdzie osoba kumata w temacie powie co wymienić i skonfiguruje całego kompa tak aby można było na nim pracować.

pozdrawiam


czwartek, 15 kwietnia 2004, 15:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
P.Stępień napisał: "najlepiej kupować cały zestaw do montażu w firmie która się na tym zna." Więc na pewno nie u niego ! Aby się przekonać o tym z kim mamy do czynienia wystarczy poczytać posty na forum... Aż strach się bać takiego "fachowca". :D


czwartek, 15 kwietnia 2004, 16:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie lubie gadać z anonimami, bo mam wrażenie iż to ciągle ta sama osoba..
Jeżeli nie masz facet cywilnej odwagi aby się podpisać to weź przestań mieszać tutaj.
Ja zawsze podpisuje moje posty , można do mnie zadzwonić, przyjść , pogadać.
Ty ANONIM jesteś kompletnym ZEREM, ciebie po prostu nie ma. A plotąc trzy po trzy na tym forum jesteś mniej niż zero bo szkodzisz innym.


czwartek, 15 kwietnia 2004, 16:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jestem, powiem nieskromnie najlepszy w Polsce w te klocki.
Myślcie sobie co chcecie, anonimy !!!


czwartek, 15 kwietnia 2004, 16:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post odp
Hej, chyba nie myślicie że to pisałem JA !
To ja jestem Piotr Stępień !!!


czwartek, 15 kwietnia 2004, 17:23
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL