|
|
|
Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 16:41
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Format MiniDV - jak sciagnac z kamery timetrack?
Autor |
Wiadomość |
enkawudzista
Nowy
|
 Format MiniDV - jak sciagnac z kamery timetrack?
Czesc.
Powiedzcie, czy mozna z kamery cyfrowej MiniDV sciagnac nie tylko film w postaci
pliku avi, ale tez "sciezke czasu", tzn kiedy dane ujecie/klatka bylo nagrane.
Gdy odtwarzam film na kamerze to mam mozliwosc pokazania czasu,
kiedy bylo nagrywane, lub schowania go.
Z tego wniosek oczywisty, ze ta sciezka czasu jest nagrywana "obok" filmu
i bardzo sie ciesze, ze nie na obrazie w rogu.
Tylko problem jak to dostac, np. w postaci pliku tekstowego typu:
nr klatki, czas (YYYY-MM-DD HH:MM:SS)
Jestem prawie pewien, ze ta sciezka jest zaszyta w sciagnietym pliku avi,
wiec gdybym wiedzial w ktorym miejscu, to bym sobie sam wyciagnal.
Prosze pomozcie.
Dzieki. Wiesiek.
|
poniedziałek, 24 maja 2004, 17:10 |
|
 |
John
Nowy
|
 wyciąganie daty
Są do tego specjalne programiki, do wyciągania timecode z pliku avi. Sam kiedyś próbowałem na jakimś włoskim demku tylko było to tak dawno że nie mogę go znależć ani przypomnieć nazwy. Poszukaj w sieći to może coś znajdziesz.
|
środa, 16 czerwca 2004, 18:44 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|