Teraz jest poniedziałek, 18 listopada 2019, 15:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 komputer pod avida i mojo 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post komputer pod avida i mojo
Witam! Własnie dowiedziałem się od dealera avida, że podobno są kłopoty z komputerami innymi, niż polecane przez firmę Avid (stacje od 2500 euro wzwyż!).
sprzedawca tłumaczył, że nieautoryzowane stacje działają niestabilnie. Czy to prawda?
czy ktoś instalował avida (KONIECZNIE z mojo) na innych maszynach? Proszę o pomoc. Pozdrawiam!


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 13:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Sprzedawca Avida nie powie Ci że oprogramowanie będzie działało na jakimkolwiek koputerze. Jeśli jednak chcesz mieć pewność stabilnej pracy i spać spokojnie to polecam komputery Dell-a które przez Polskich sprzedawców Avida nie są oferowanie a są w specyfikacji Avida. Oczywiście są w sprzedawane przez polski oddział Dell-a.
Bardziej na Twoim miejscu obawiał bym się mojo. Są z nim kłopoty. Jeśli chcesz używać componentu to dobrze się zastanów i jeśli masz możliwość to przetestuj urządzenie które zamierzasz kupić. Niektóre modele dają np. fioletowy pasek na niedopalonych materiałach.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 14:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziękuję!
Tak, będę używał komponentu.
A propos komputera: zależy mi oczywiście na złożeniu niefirmowego peceta, bo nawet najmocniejszy wyjdzie taniej.
O czym muszę pamiętać? Wiem np. że musi być firewire na PCI64. A jakie dyski? Macierz RAID ? SATA?, czy wystarczy 7200rpm?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam!


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 17:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Płyta - używam od lat Asusa i nigdy się nie zawiodłem.
Procesor im mocniej tym lepiej, no i raczej Intel choć wiem że da się również na AMD ale chyba nie warto ryzykować.
Dyski - bardzo dobrze się sprawdzają 7200. Preferuje parowanie (raid) i dyski sata. Całkiem nieźle sprawdzają się kontrolery wbudowane w wyższe modele płyt Asusa.
Karty graficzne - warto zainwestować w NVIDIA Quadro.
No i jeśli ma być Mojo to min 1 GB ram-u (najlepiej szybki).

Sprawdź jednak tą konfiguracje Dell-a, jeśli dobrze pamiętam to bez dysków wideo kosztowała poniżej 5000.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 18:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dziękuję! Chętnie zapytam za jakiś czas o konkretne podzespoły (kiedy przejdę do konkretów, czyli do zakupów)
Pozdrawiam!


wtorek, 15 czerwca 2004, 10:59
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 16:03
Posty: 48
Lokalizacja: Ostroleka
Post 
hej
wlasnie przymierzam sie do kupna karty graficznej do pracy z Avidem nie wiem czy dobrze zrozumialem ale czy ten system umozliwia prace na dwuch monitorach i podgladzie na tv z wyjscia karty graficznej???
zastanawiam sie nad radeonem9500 moze 9800 ale czy jest potrzebna az tak wydajna karta przy obrobce video???
pozdrofka
ArturO


czwartek, 1 lipca 2004, 19:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL