Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 09:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 2 minuty i co dalej? HELP. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 2 minuty i co dalej? HELP.
Witam.

Zakupiłem kamerę panasonic NV-GS55 i mam problem ze zgraniem na kompa. Problem objawia się tym, że pinnacle studio 9 przechwytuje ok 2 minut materiału (mój rekord, z reguły nawet 30 sekund) i zawiesza się.
Konfiguracja komputera:
PIV - 1,5 na płycie asusa
256 Rimm
3x40 gb seagate 7,200
FX5200 128
xp pro

Mam włączone dma, zgrywam przez fire wire, wyłączone wszystkie programy w tle i nadal ten sam efekt. Tylko 2 minuty. Help.


niedziela, 18 lipca 2004, 12:15
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 sierpnia 2004, 20:24
Posty: 3
Lokalizacja: Poznań
Post Ja mam ten sam problem!
Czy może udało Ci się go rozwiązać?
Kamera Panasonic NV-GS50EG + firewire oparty na chipsecie NEC.
Tylko Adobe Premiere 6.5 wykrywa połączenie i rozpoczyna zgrywanie.
Program się zawiesza i tylko reset kompa pomaga.
Daj znać jak Ci poszło!
Pozdrowienia


środa, 18 sierpnia 2004, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
1. Updatuj program Pinnacla.
2. Jeśli używasz płyty Asus P4PE to zmień ją na inną lub postaraj się o dodatkowy kontroler FireWire - miałem kiedyś z tą cholerą przejścia -zmieniłem płytę i wszycho gra.


czwartek, 19 sierpnia 2004, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dyski musisz mieć w NTFS, nie w FAT32


czwartek, 16 września 2004, 16:46
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 sierpnia 2004, 20:24
Posty: 3
Lokalizacja: Poznań
Post 
Wziąłem się na sposób i zabrałem mój kontroler na innego kompa. Teź na płycie ASUSA i z AMDkiem i wszystko poszło bez problemu. Wymieniłem teraz płytę główną i wszystko gra jak trzeba. :D :D


sobota, 18 września 2004, 19:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 20:30
Posty: 89
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Wiesiek1 napisał(a):
Dyski musisz mieć w NTFS, nie w FAT32


Pierwsze słyszę, możesz wytłumaczyć dlaczego ?

_________________
pozdrawiam - poliot


sobota, 18 września 2004, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
gapcio2 napisał(a):
Wziąłem się na sposób i zabrałem mój kontroler na innego kompa. Teź na płycie ASUSA i z AMDkiem i wszystko poszło bez problemu. Wymieniłem teraz płytę główną i wszystko gra jak trzeba. :D :D
A z ciekawości - jaką płytę miałeś, a jaką masz teraz??


środa, 29 września 2004, 23:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL