|
|
|
Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 21:34
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 jak przyspieszyc kompa
mam kompa 1,7 G twardziel 40 gb i na moje nieszczescie windowsa Xp próbowlem juz róznych sztuczek ale nic nie pomaga
okazuje sie ze dysk jest za wolny przy zrzucaniu filmu z kamery cyfrowej
i traci sporo klatek
kiedys ten sam komp mial win 98 i wtedy e szystko dzialalo
zastanawialem sie czy to jakies ustawienia
sprawa wyglada tak ze tak jakby co 2 sek komp przystawal
ps karta grafiki g force 2 64Mb
128 ramu
|
piątek, 6 sierpnia 2004, 17:38 |
|
 |
Mn1s1ek
Moderator
|
A przez co zgrywasz materiał ? Przez firewire ? Chyba raczej nie bo mi nie gubi ani jednej klatki choć mam Durona 700 + 196 RAMu. Jeśli zgrywasz analogowo to sprawdź czy jest włączony DMA dla dysków no i powywalaj programiki uruchamiające się przy starcie i działające cały czas w tle. XP ma to do siebie, że uruchamia dziesiątki programików, procesów i wątków a dwie trzecie z nich są do niczego potrzebne...
Pozdrawiam
_________________ Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.
|
piątek, 6 sierpnia 2004, 21:39 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|