Teraz jest piątek, 27 listopada 2020, 13:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 4 GigaBajty inaczej ?! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 4 GigaBajty inaczej ?!
Problem dotknął mojego kolegi nie możemy dojść dlaczego tak się dzieje. No ale do brzegu. Konfiguracja kompa: Abit IC7 na chipsecie Intela 875; procek PIV 2,4Giga 800MHZ; pamięć Geila 2x512 w dual 400MHz; dyski od 80 do 120 różnie podpięte ale przeważnie jest ich 4 szt. System XP ( ale czasami też W2) Problem polega na niemożliwości skopiowania plików większych niż 4Giga z dysku na dysk. Komp mieli, mieli czasami pozostawiony na kilkadziesiąt minut i nic. Po formacie i wgraniu czystego systemu jest to samo. Jest możliwość zgrania dużego pliku z osi (UMS 7.0) na dysk jako plik wynikowy bez ograniczeń. Ja posiadam Athlona 2,2 i u mnie plik ok.6Giga kopiuje się ok 2min. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły to chętnie skorzystamy z wszelkich rad i podpowiedzi.


sobota, 14 sierpnia 2004, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: 4 GigaBajty inaczej ?!
Miras13 napisał(a):
Problem dotknął mojego kolegi nie możemy dojść dlaczego tak się dzieje. No ale do brzegu. Konfiguracja kompa: Abit IC7 na chipsecie Intela 875; procek PIV 2,4Giga 800MHZ; pamięć Geila 2x512 w dual 400MHz; dyski od 80 do 120 różnie podpięte ale przeważnie jest ich 4 szt. System XP ( ale czasami też W2) Problem polega na niemożliwości skopiowania plików większych niż 4Giga z dysku na dysk. Komp mieli, mieli czasami pozostawiony na kilkadziesiąt minut i nic. Po formacie i wgraniu czystego systemu jest to samo. Jest możliwość zgrania dużego pliku z osi (UMS 7.0) na dysk jako plik wynikowy bez ograniczeń. Ja posiadam Athlona 2,2 i u mnie plik ok.6Giga kopiuje się ok 2min. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły to chętnie skorzystamy z wszelkich rad i podpowiedzi.

moze - system plików - jakiś dysk partycja jest w FAT


sobota, 14 sierpnia 2004, 10:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Wszystkie dyski są w systemie NTFS. Duże pliki są twożone w U.M.S. 7.0 (30-40Giga) z linii czasu. Problem jest tylko z kopiowaniem ich między dyskami. Partycje na dyskach były twożone poprzez Partition Magic 8.0 .Partycje są duże ( takie jak dyski ok 80Giga)


sobota, 14 sierpnia 2004, 11:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 czerwca 2004, 15:27
Posty: 23
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Wygląda na to że prawdopodobną przyczyną jest uszkodzony kontroler któregoś z kanalów IDE płyty głównej. :(


sobota, 14 sierpnia 2004, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
albo masz na sztywno ustawioną pamięc wirtualną


sobota, 14 sierpnia 2004, 12:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL