Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 22:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 digital8 -> avi - rwanie obrazu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2004, 20:55
Posty: 4
Lokalizacja: Konin
Post digital8 -> avi - rwanie obrazu
Hej!
W filmach zgranych via firewire za pomocą Windows Movie Makera bez strat jakości (DV), podczas odtwarzania z dysku pojawia się rwanie obrazu. Szczególnie jest ono wyraźnie przy dynamicznych scenach.
Można to jakoś opanować?
Sprzęt to laptop z Celeronem 2.8 Ghz, 224 MB i dyskiem 5400 rpm (o ile nie wolniejszym), który wg HD Tacha uruchomionego w trybie Quick ma odczytuje ok. 15 MB/s (testu zapisu wykonać nie mogę, bo mam niezarejestrowaną wersję).

_________________
Obrazek Obrazek


sobota, 28 sierpnia 2004, 20:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
opcja szukaj
słowo klucz
przeplot


sobota, 28 sierpnia 2004, 21:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2004, 20:55
Posty: 4
Lokalizacja: Konin
Post 
Przeplot to chyba inny temat. Też u mnie występuje, ale pisząc o rwaniu miałem na myśli trochę co innego - przy obracaniu kamery dolna część kadru nieraz jakby nie nadążała za górną....

_________________
Obrazek Obrazek


sobota, 28 sierpnia 2004, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
psikor napisał(a):
Przeplot to chyba inny temat. Też u mnie występuje, ale pisząc o rwaniu miałem na myśli trochę co innego - przy obracaniu kamery dolna część kadru nieraz jakby nie nadążała za górną....


jeśli nie przeplot to:
sprawdz. jak to wyglada
a/ na tasmie
b/ na innym wyswitlaczu niz matryca laptopa
c/ innym pleyerku

ps.dysk raczej nie masz 5400 sciagnij sobie everest i spr.
http://www.lavalys.com/products.php?lang=en


niedziela, 29 sierpnia 2004, 12:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2004, 20:55
Posty: 4
Lokalizacja: Konin
Post 
jam3 napisał(a):
jeśli nie przeplot to:
sprawdz. jak to wyglada
a/ na tasmie

na taśmie jest ok.

jam3 napisał(a):
b/ na innym wyswitlaczu niz matryca laptopa

po podłączeniu laptopa do telewizora, jest to samo, poza tym, ze nie widać tak wyraźnie przeplotu

jam3 napisał(a):
c/ innym pleyerku

tego jeszcze nie sprawdzałem...

jam3 napisał(a):
ps.dysk raczej nie masz 5400 sciagnij sobie everest i spr.
http://www.lavalys.com/products.php?lang=en

fajny soft. dysk to travelstar 80gn, 4200 rpm, ata/100.

_________________
Obrazek Obrazek


niedziela, 29 sierpnia 2004, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
http://www.divx.howto.pl/modules.php?na ... oad&cid=14

jak pleyerek nie pomoze
to zgrywaj w słabszej jakości ,nie w pełnym palu, w innym formacie
albo zmien program do capturingu


niedziela, 29 sierpnia 2004, 14:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL