|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 22:30
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
digital8 -> avi - rwanie obrazu
Autor |
Wiadomość |
psikor
Nowy
Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2004, 20:55 Posty: 4 Lokalizacja: Konin
|
 digital8 -> avi - rwanie obrazu
Hej!
W filmach zgranych via firewire za pomocą Windows Movie Makera bez strat jakości (DV), podczas odtwarzania z dysku pojawia się rwanie obrazu. Szczególnie jest ono wyraźnie przy dynamicznych scenach.
Można to jakoś opanować?
Sprzęt to laptop z Celeronem 2.8 Ghz, 224 MB i dyskiem 5400 rpm (o ile nie wolniejszym), który wg HD Tacha uruchomionego w trybie Quick ma odczytuje ok. 15 MB/s (testu zapisu wykonać nie mogę, bo mam niezarejestrowaną wersję).
sobota, 28 sierpnia 2004, 20:59 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
opcja szukaj
słowo klucz
przeplot
|
sobota, 28 sierpnia 2004, 21:12 |
|
 |
psikor
Nowy
|
Przeplot to chyba inny temat. Też u mnie występuje, ale pisząc o rwaniu miałem na myśli trochę co innego - przy obracaniu kamery dolna część kadru nieraz jakby nie nadążała za górną....
sobota, 28 sierpnia 2004, 22:30 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
psikor napisał(a): Przeplot to chyba inny temat. Też u mnie występuje, ale pisząc o rwaniu miałem na myśli trochę co innego - przy obracaniu kamery dolna część kadru nieraz jakby nie nadążała za górną....
jeśli nie przeplot to:
sprawdz. jak to wyglada
a/ na tasmie
b/ na innym wyswitlaczu niz matryca laptopa
c/ innym pleyerku
ps.dysk raczej nie masz 5400 sciagnij sobie everest i spr.
http://www.lavalys.com/products.php?lang=en
|
niedziela, 29 sierpnia 2004, 12:06 |
|
 |
psikor
Nowy
|
jam3 napisał(a): jeśli nie przeplot to: sprawdz. jak to wyglada a/ na tasmie
na taśmie jest ok. jam3 napisał(a): b/ na innym wyswitlaczu niz matryca laptopa
po podłączeniu laptopa do telewizora, jest to samo, poza tym, ze nie widać tak wyraźnie przeplotu jam3 napisał(a): c/ innym pleyerku
tego jeszcze nie sprawdzałem...
fajny soft. dysk to travelstar 80gn, 4200 rpm, ata/100.
niedziela, 29 sierpnia 2004, 12:40 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
http://www.divx.howto.pl/modules.php?na ... oad&cid=14
jak pleyerek nie pomoze
to zgrywaj w słabszej jakości ,nie w pełnym palu, w innym formacie
albo zmien program do capturingu
|
niedziela, 29 sierpnia 2004, 14:34 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|