Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 08:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AMD 64 - czy jest sens 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AMD 64 - czy jest sens
Witam mam obecnie P4 2.4 1g ram itd...
jestem pod sys win 2000 i mam dvstorma + Premier 6
czy ktos przesiadl sie na amd64 i czy był skok prędkosci,
bo to w koncu 32 bitowe programy...


środa, 25 sierpnia 2004, 12:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,

AMD 64 to bardzo dobra inwestycja na przyszłość. Na początke przyszłego roku planowana jest premiera Windowsa 64 bitowego. Microsoft czeka aż Intel wypuści swoje "64 bitowe" procesory. Potem to już ruszy jak lawina.
Dzisiaj cena AMD 64 3000 to około 800 zł . Moc porównywalna do PIV 3 GHz.
Za pół roku wystarczy zmienić soft i masz przyspieszenie od 20 do 100% !
Aby uzyskać takie przyspieszenie zwykle musisz wymienić płyte i procka. Tutaj masz to za darmo.
Aktualnie jest do ściągnięcia wersja beta Windowsa XP 64 . Testowe oprogramowanie optymalizowane pod AMD naprawde robi wrażenie.
Używam AMD 64 do montażu video i fajnie chodzi , a za pół roku spodziewam się że mój komp dostanie niezłego kopa !


pozdrawiam


środa, 25 sierpnia 2004, 13:20
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 10:41
Posty: 20
Post 
no wiec... jesli chcesz kupowac Athlona64 to KONIECZNIE kup w wersji socket939. Jest cholernie drogi ale naprawde warto.
A jesli uwazasz ze jest za drogi to... poczekaj. Wytrzymaj jeszcze kilka miesiecy a bedzie znacznie taniej. No i bedziesz mial wtedy windows na taka architekture. a to juz prawie pelnia szczescia...

_________________
_AA_


środa, 25 sierpnia 2004, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
AMD 64 wygrywa: na Opteronach robią gwiezdne wojny bo inne procki dostają zadyszki , hehe nawet maki :)

ale to juz wyższa szkoła montażu


środa, 25 sierpnia 2004, 21:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 


Ostatnio edytowano środa, 20 października 2004, 14:08 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

środa, 25 sierpnia 2004, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam, mam p4 na szynie 533


środa, 20 października 2004, 14:02
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
No i AMD64 w odróżnieniu od Athlonów mają obsługę SSE2 co przy filmach jest dość istotne.


piątek, 22 października 2004, 01:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL