Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 19:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z Exportem do kamery przez DV IEEE w Adobe P i innyc 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post Problem z Exportem do kamery przez DV IEEE w Adobe P i innyc
Czesc
Mam problem przy exporcie zmontowanego materialu z komputera do kamery przez złącze FireWire w Adobe Premiere Pro. Kamera wlacza sie w tryb nagrywania -- ale na LCD nic sie nie pokazuje i nic sie nie nagrywa.
Podobnie dzieje sie w Windows Move Maker.

Bardzo Prosze o Pomoc
:? ------------------------------------------------------------------------- 8O
Sprzet:
Windows XP ( Athlon Xp 2600+; 512 RAM )
Adobe Premiere Pro
Kamera Sony DCR-TRV460


środa, 20 października 2004, 16:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Przyczyn może być kilka. Proponuję m.in. :
- w programie montażowym ustawić opcję "Print to tape" lub podobną,
- zmienić slot karty Fire-Wire w komputerze,
- przełożyć kabel do innego portu karty,
Może być też coś innego.
Pozdrawiam.


środa, 20 października 2004, 16:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Karta- kontroler karty FireWire jest zintegrowany z płyta główna - i niestety slotu nie moge zmienic :)

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


środa, 20 października 2004, 17:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Nie użytkuję programów wymienionych przez Ciebie, pracuję na UVS 8
dlatego pisałem, że do eksportu na taśmę miniDV są opcje typu "Print to tape", Czy masz włączoną opcję DV in na kamerze ?, Czy masz tylko jeden port IEEE 1394 na płycie głównej ?, ewentualnie coś z ustawieniami przerwań ale na tym się nie znam.
Pozdrawiam.


środa, 20 października 2004, 17:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Hej
Na sledziu od płyty głownej sa dwa wyjscia IEEE1394 ( jedno 4pinowe drugie 6pinowe) ja mam kabel jedynie 4pin/4pin.

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


środa, 20 października 2004, 18:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Postaraj się pożyczyć od kogoś kabel 6/4 pin i spróbuj. W zasadzie na kablu 4/4 też powinno działać ale poprzez sprawdzenie kabla 6/4 wyeliminujesz jedną z możliwości braku sygnału.
Zajrzyj na stronę :http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/strona2.php
Pozdrawiam.


środa, 20 października 2004, 18:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Znam to :)
Witam,
mam identyczny problem z 7NNXPi kamerą Sony TRV-40. Po spróbowaniu wszystkich wariantów kabli i oprogramowania i ... braku efektów - włożyłem starego SB Audigy z wbudowanym portem Firewire.
Zadziałało - jakiś błąd tkwi w płycie głównej. Na innym forum znalazłem podobny problem u Asusa, tam producent opublikował jakiegoś patcha, który likwidował problem. W poniedziałek mam zamiar zadzwonic do Gigabyte Polska i zadać im ten problem. Ich nr to (71) 797 57 92.
Pozdrawiam serdecznie
stile


sobota, 23 października 2004, 11:39
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam
Ok dzieki za informacje - ja sprawdzalem ten problem na dwoch kamerkach sony trv460 i jvc 9600E, teraz czekam az znajomy porzyczy mi kabel 4/6 pin sprobuje jeszcze tego. Wiem ze kieedys mialem juz taki problem i jakos sie rozwiazal ale jak to nie pamietam :)).
Mozliwe ze cos tkwi w płycie.
Porzycze jeszcze osobny kontroler FireWire i tez zamierzam sprawdzic
TomC

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


sobota, 23 października 2004, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kable
Cześć,
Kable przerabiałem - nawet pożyczyłem oryginalne z salonu Sony :).
Niestety bez rezultatu.
Pozdrawiam
stile


sobota, 23 października 2004, 18:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam mam ten sam problem i walczę od jakiegoś czasu ,próbowałem już róznych rad i dalej to samo tylko u mnie przy przegrywaniu filmu który trwa około 10 sek to przegrywa ok ajuż dłuższe obraz przerywany czarnymi kwadratami lub w ogóle go brak mam płytę asusa i pytanie do kolegi który widział gdzieś na forum ale gdzie o jakimś patchu do asusa który rozwiązywał problem


poniedziałek, 25 października 2004, 12:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,
no właśnie, widziałem to gdzieś... Sam chcialem to sciagnąć i spróbować u siebie odpalić i nie mogę tego ponownie znaleźć :(. Wiem, że znalazlem to w google'u i bylo to też jakieś forum. Spóbuję jeszcze raz i tego poszukać i dam znać jak znajdę.
Pozdrawiam
stile


poniedziałek, 25 października 2004, 12:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jest
Mam,
to jest adres wątku:
http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/8691/6543.html
a to pliku:
ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/TREIBE ... filter.zip

Mam nadzieję, że się przyda.
Pozdrawiam
stile


poniedziałek, 25 października 2004, 12:59
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Hej
Problem rozwiazany - probowałem różnych kombinacji i niestety NIC :( - rozwiązaniem okazał sie inny kontroler ( nie ten zintegrowany z płytą) Dostałem kontroler IEEE1394 i zainstalowałem go w kompie -- i teraz wszystko chodzi jak trzeba :D
Napisałem do GIGABYTE - czekam na odpowiedz co z ich płytą i kontrolerem zamontowanym na niej.

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


wtorek, 2 listopada 2004, 11:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,
fajnie, że się do nich zwróciłeś. Ja też jestem w kontakcie z panem z pomocy technicznej i czekam na jakieś efekty.
W końcu standard to standard - powinno działać i już.
Pozdrawiam


wtorek, 2 listopada 2004, 11:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a u mnie dalej ten problem pozostaje nierozwiązany mam płytę asusa
P4V800-X windows xp 521 ram kontroler iee osobno zainstalowany już nie wiem co mam robić dalej proszę o jeszcze jakieś wskazówki


czwartek, 4 listopada 2004, 13:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL